Jelikoz se tu v posledni dobe mnozi prispevky kde lidi maji tento problem. Rozhodl sem se nez kazdemu odepisovat zvlast udelat na to nove vlákno s krátkym navodem jak se toho zbavit a roztáhnout obraz pres celou obrazovku.
krok c.1
Zapneme si CCC panel. a prepneme do zalozky desktops and displays
Krok c.2
Klikneme na nas monitor/TV kde mame problemy s roztazenim obrau pravym tlacikem a dame volbu configure
krok c.3
v zalozce scaling options posuneme posuvnikem uplne do prava a dame apply
pote by se mel obraz roztahnout po cele zobrazovaci plose TV/monitoru/projektoru apod.
Faj návod , já to udělal včera večer sám podle zahraničního fóra , postupoval jsem takto :
Stáhl jsem :
10-5_vista_win7_32-64_ccc_lang3( staženo jako 32bit )
10-6_vista_win7_32-64_ccc_lang3( staženo jako 64bit )
( Při instalaci vždy zvolte vlastní )
Tak jsem nejdříve dal instalovat 64bit ( pouze ovladače VGA + HDMI ) , neinstalovat Catalyst Control Center!! , po skončení instalace restart , až najede opět OS tak instalovat 32bit a dát instalovat pouze Catalyst Control Center , restart a můžeme nastavovat
Intel VGA jsem na TV nezkoušel , ale nVidia je úplně vpoho , připojoval jsem přes HDMI z IONu VGA a po instalaci ovladačů a restartu se obraz roztáhl hned a sám
overscan (posunuti nebo zmenseni/zvetseni plochy na obrazovce) muzete nastavit taky pomoci PowerStripu (navod zde v anglictine), dal to de nastavit programem DTD Calculator (navod zde v anglictine). v pripade propojeni s LCD televizory nekdy take pomaha pojmenovat HDMI vstup 'PC' a pak na televizi aktivovat automaticke vyladeni obrazu, popis od ollie zde a v anglictine zde.
zadny z techto programu ale nefungoval u me, bud to neumoznovala grafika menit, nebo LCD TV nezvladla nestandartni nastaveni rozliseni (asus p5g41-m, intel x4500, Samsung LE32S86BD).
pro intel grafiky (na deskach asus) fungovalo u me pouziti nejnovejsiho driveru primo od intelu (od asusu nefungoval) a pak aktualizace nejnovejsich ovladacu chipsetu od asusu, ktere uz v sobe obsahovaly i pokrocilejsi nastaveni overscanu (to ale stejne nefungovalo dokud se updatoval novy driver od intelu).
takze u me uz konecne funguje HDMI propojeni v poradku, diky vsem za pomoc.
myslim ze tento thread by se mohl pridat k dulezitym.
Zdravim. Tento problém u mě nastal taky vyřešil jsem ho zde podle vašeho návodu a ve windows to funguje a však v některých hrách to nepomohlo. Např v crysis 1 a 2 po spuštěný hry se opět kona smrštění obrazu. Da se i toto nějak vychytat ?
Já tam tu volbu "configure" vůbec nemám. Mám druhý monitor zapojen přes DVI-HDMI redukční kabel a obraz mám neroztažený, rozostřený. Nenapadá někoho co s tím? Reinstal ovladačů i celýho catalyst balíku nepomohl...
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
Ja mam k PC pres HDMI pripojenej TV Samsung 32D5000 kterej ma v menu volbu 'Prizpusobit obrazovce' (1920x1080) a obraz je vzdy presne pres celou plochu bez ohledu na rozliseni a nastaveni grafiky...
Dobré odpoledne, mám přesně tento problém, bohužel ani tento způsob mě nepomůže úplně. LCD je LG IPS237L-BN a připojený to mám přes kabel HDMI (LCD) a MiniDP (grafika GB 7950). Tento způsob mě už rekl kámoš, ale když to dám na 0 tak mám obraz jakoby moc velký - nevidím skoro vůbec spodní START lištu atd.
za jakoukoliv radu budu moc rád
díky všem
i5-3570K Asus P8Z77-M PRO Gigabyte HD7950 8GB Kingston 1TB Seagate SEASONIC SSP-550RT 550W LG mechanika case Sharkoon T9
Cirrus píše:a co s timhle "0" nastavenim zkusit autoconfig monitoru?
díky
nějaký autovyladění se snažím v Catalystech najít, jinak volba ''AUTO'' je i na LCD, ale když jsem to mačkal už dřív tak to šlo u analogu dobře, ale teď to píše, že to funguje jen v D-SUB módu a tak jsem pěkně v prde....
PS: nějak v Catalystech v Podpoře HDTV jsem upravil obraz a když tam dám jen 1856*1036 tak mám obraz konečně přes celou obrazovku
i5-3570K Asus P8Z77-M PRO Gigabyte HD7950 8GB Kingston 1TB Seagate SEASONIC SSP-550RT 550W LG mechanika case Sharkoon T9
a kdyz to nedas na "0" ale na "-1" tak to neni presne? Jinak moje LG TV tohle umi donastavit primo z menu televize tj ani to nemusim nastavovat pres ovladace... Uz asi ale z hlavy nepamatuju presne tu funkci.. Jinak proc nemas monitor pres DVI?
UZ to tu padlo vyse, jak tohle roztazeni vyresit na intel grafikach integrovanych na NB?
Pripojuji torzo NB kde je HDMI k plazme. Kdyz dam rozliseni vystupu jako ma rozliseni Plazma tak to nesedi. Zkousel jsem nekolik variant rozliseni, nakonec pouzivam nejake jine a kolem obrazu je malej cernej ramecek, coz neni idelani.
Musi se na to pouzit nejaky externi nastroj jako drive byl powerstrip atd? Intel nastaveni grafiky je k nicemu v tomto pripade.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06