Pokročilá úpráva windows 7

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Pokročilá úpráva windows 7

Příspěvek od KapaCZ »

Koupil jsem si windows 7 Ultimate, ale je v něm plno věcí, které nevyužiji (jako ve většině verzí). Rád bych si upravil instalaci a některé vězi z ní smazal. Ano vím o Nlite, ale jednou jsem měl datový soubor, pomocí kterého jsem mohl rozbalit soubor instal.wim. Chci se zeptat jestli na to neznáte nějaký program nebo o něčem nevíte (pls link) s čím bych to mohl rozbalit.

Pak mě zajímá jak do instalace dostat programy "třetích" stran. V podstatě chci něco, jako co dáva Acer do svých netbooků. Chtěl bych si vytvořit disk, kde budu mít rovnou oblíbené programy > nebudu to muset řešit po instalaci windows.

Až to vše vyzkoumám a prověřím pokusím se sepsat článek/návod.
drp
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokročilá úpráva windows 7

Příspěvek od drp »

sak to uprav pomoci vlite a pomci nejakeho programu udelej autorun ve ktrem budes met oblibene programy treba prohilizec atd a proste nabotujes z teho cd nainstalujes upravene windows a potm jak se ti spusti tak se ti zapne ten autorun a nainstalujes si ty programy ja to tak mam na xp a v tem autorunu mam prohlizec iron a ovladace na cpu grafiku a zvukovku.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Windows Vista a 7 "ošetřené VLitem" dopadají vždycky tragicky. aplikace třetích stran, které jsou obsažené v OEM-customized Windows třeba na noteboocích jsou řešené úplně jinak, nebo myslíš že výrobce záměrně mrší svůj systém hrůzou typu VLite? :mrgreen:

můj postoj k "štelování" WV/W7 jsem shrnul v tomhle článku http://pctuning.tyden.cz/software/laden ... malizujeme

nevidím důvod proč "plno věcí" odinstalovávat, úspora místa na disku je při dnešních velikostech úložiště nesmyslná. dostat do systému programy třetích stran je nanejvýš vhodné řešit až v poinstalační fázi, bohužel web http://unattended.msfn.org je použitelný jen pro Windows XP. osobně bych to vůbec neřešil - pokud instaluješ Windows jednou dvakrát za rok, nemá smysl se s tímhle pleskat, a těch pár programů vždycky lehce nainstaluješ ručně. pokud je instaluješ častěji, teoreticky by to smysl mělo - ale pak je jen a pouze tvoje vina, když se vlivem nakopnutí pomocí VLite začnou sypat a ty nebudeš vědět proč - nemusím vysvětlovat proč tenhle postup je úplně k ničemu.

suma sumárum, vybodni se na to.
ignorelist: kremrole a dezoláti
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

mě je jasný, že nepoužívají vlite, ani já ho použít nechci! Ale tu integraci programů bych uvítal, hodně mi to usnadní práci. Kéž by stačil reinst jen 2x do roka. Vůbec mi nejde o úsporu místa, ale o odstraněný blbostí co tam windows má a nepoužiju je!
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Že je nepoužiješ ty neznamená, že je při něčem co ty používáš nepoužije systém...

Win nejsou an tohle ořezávaní stavěné a jsou po něm nestabilní, neb nikdy nevíš co má na co jaklou návaznost. Takže se na t ovybodni a udělej si k tomu automatickou instalačku programů nebo obraz čistého systému s věcmi, co potřebuješ.

Ps.: k čemu je potřeba tak často reinstalovat systém (teda pokud neměníš HW každou chvíli)
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

S.h.I.t.: nevybodnu jdu si hrát :)
Ono když mám na starosti 10PC, tak z reinstalu nevyjdu!
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

thx, bohuýel druhý video mi nejde stáhnout :(
Enigma
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Enigma »

Abych se také přiznal, sám moc pořádně nevím, co vlastně z těch Sedmiček osekat. Snad leda nějaké ty fosilní věci, které se nepoužívají, jak o tom psali v časopisu Computer nebo Extra PC. Nemyslím si, že by si tím člověk moc helfl, nanejvýš tak u netbooků s malým diskem. Jediný tuning, co jsem na těch Sedmách opravdu udělal, bylo vypnutí zbytečných služeb, které navíc mohou být dírou do systému.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

KapaCZ píše:thx, bohuýel druhý video mi nejde stáhnout :(
Můžu ti ho klidně někam upnout ... řekni si kam
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Enigma píše:Abych se také přiznal, sám moc pořádně nevím, co vlastně z těch Sedmiček osekat. Snad leda nějaké ty fosilní věci, které se nepoužívají, jak o tom psali v časopisu Computer nebo Extra PC. Nemyslím si, že by si tím člověk moc helfl, nanejvýš tak u netbooků s malým diskem. Jediný tuning, co jsem na těch Sedmách opravdu udělal, bylo vypnutí zbytečných služeb, které navíc mohou být dírou do systému.
tak tak, u tohohle systému v podstatě nemá smysl se v něčem vrtat, je to tak leda cesta do pekel. já osobně bych si takhle "poťjůňiňkovaný" systém v životě nedovolil nainstalovat na zákazníkův počítač, a zaručil se mu za to, že to bude fungovat tak jak má a zákazník očekává.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Dobra vec na tohle je utilita od MS sysprep.

1. Nainstalujes Win, ovladace, aktualizace a vsechny programy co tam chces.
2. Pres utilitku si muzes i nakonfigurovat na co se te ta miniinstalace bude ptat.
3. Spustis sysprep
4. Naklonujes disk na nejaky jiny

Takovou instalaci si muzes udelat pro vsechny rady PC, co mas. Pri reinstalaci jen klonujes a pote spoustis tu miniinstalaci po nabootani, kde zadas serial number a podobne veci a mas hotovou instalaci za cca 30 minut.

Win XP - http://support.microsoft.com/kb/302577/cs
Win 7 - http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... S.10).aspx

Vyhoda je, ze to smaze vsechny zaregistrovane HW klice.

zombux: Vubec hrabat se ve Win je na pikacu. Dopadne jak znamej, co musi kvuli podpore novych certifikatu na Win XP reinstalovat skoro 100 PC, protoze na ne nejde naistalovat SP 3.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

killerek píše:zombux: Vubec hrabat se ve Win je na pikacu. Dopadne jak znamej, co musi kvuli podpore novych certifikatu na Win XP reinstalovat skoro 100 PC, protoze na ne nejde naistalovat SP 3.
tak tak :) když už úpravy, tak jen velmi velmi něžně, původní systém pokud možno vůbec neměnit, maximálně tak si něco přidat - a i u toho je třeba být nanejvýš opatrný...
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

zombux píše:...
Mohu potvrdit ze včerejší zkušenosti. Kamarád, v IT pokročilý, si upravoval Windows 7 - odmazával "nepotřebné" věci atd. A včera přišel s prosbou o radu, co dělat. Celý systém mu asi den? po instalaci z ničeho nic padal / BSOD, z nějakého důvodu mu trvalo načtení systému několik minut, ... Takže po více než hodinovém řešení, kdy sme otestovaly RAM a všechno, co otestovat lze, sme dospěli k závěru. Před instalací upraveného systému bylo vše v pořádku -> čím to asi bude?

Takže od jakýhkoliv úprav, zvláště amatérského odebírání částí Windowsů také důrazně odrazuji!

Takže sem mu doporučil Tvůj článek: http://pctuning.tyden.cz/software/laden ... malizujeme
Z něho si prý odnesl nový a zajímavý věci, a slíbil mi, že se v tom už příště nebude šťourat (a já mu vysvětlil, že příště na něj po tjůninku systému opravdu kašlu) :)
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

preto si kupime Ultimate verziu, aby sme z nej nasledne osekanim spravili Strange Home Easy Lite verziu....
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“