Přechod na W7 - aktuální ovladače

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Radagabi
Začátečník
Začátečník

Přechod na W7 - aktuální ovladače

Příspěvek od Radagabi »

Ahoj všichni!

Rozhodl jsem se přejít i s nově dodaným HW na nový Windows 7,dnes jsem dozálohoval poslední data,zítra prohlídnu jestli ještě něco nemusím zálohovat a sobotu se pouštím do instalaca hadwaru a zformátování disku,počítač nepoužívám jen já a k práci ho potřebuje i otec,zjistil jsem ovšem,že bude potřebovat i některé periferie,které chce na PC nechat a to skener Canon Lide25 F910111 a tiskárnu OKI C3100.Já ještě k PC budu potřebovat myš xTrust MU-2540D a klávesnici A4TECH G800MU . Až dnes jsem si uvědomil,že je docela možné,že to prostě nebude W7 podporovat.U instalačního CD k tiskárně je dokonce napsaný support všeljakých Windows jen Visty a W7 ne...

Já na svém novém PC určitě chtít Windows 7 budu,neboť XP mám na svých PC už asi 5-6 let (před tím to byl W98) a cítím,že je čas na změnu.

Je možné na internetu najít ovladače,které budou u těch periferií podporovat W7?Nebo je možné,že nebudu muset CD s ovladači potřebovat a Windows si to nainstaluje sám?)

Pokud tiskárna nebo skener nebudou fungovat,táta nemůže pracovat a naskytají se tedy jen tři možné řešení.

1)Neinstalovat W7 a nainstalovat XP

nebo

2)Nainstalovat starou desku,procesor a RAMky do tátova velmi starého(8-10 let) počítače,který ještě chodí,má ovšem značné problémy s HDD,který je PATA,ale na mé desce je IDE konektor,přes který to jde zapojit,ne?Grafická karta bude nejspíš 5 let stará a bojím se,že bude do AGP,což na té desce není,šlo by vypočítávat obraz přes procesor?

vlastně se naskytuje ještě jedno řešení

3)Koupit nový HDD do mé nové desky a tátovi nechat tento.
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Přechod z XP na W7

Příspěvek od zombux »

obecně - za předpokladu že ty Win7 budou 32bit, tak by skener i tiskárna měly fungovat - buď samy od sebe, nebo pomocí Windows Update, nebo pomocí driveru pro Windows Vista. ta pravděpodobnost je obecně cca 4/5.

konkrétně - tiskárna pod Windows 7 je plně podporovaná, a to jak 32bit tak 64bit, Windows ovladače mají v sobě nebo si je stáhnou samy. co se týče skeneru, na webu Canonu je ovladač kompatibilní s Windows 7, takže taky není problém. na instalační CD k tiskárně nebo skeneru rozhodně zapomeň, to se zásadně nepoužívá a vždycky (i pod Windows XP) je vhodné použít aktuální software z webu výrobce.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Radagabi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radagabi »

Tak to jsem rád.

Díky mockrát za radu,vždy si toho cením.
¨
EDIT:Co znamená u instalace W7 počáteční tabulka,kdy mám na výběr mezi 64xx a 84xx,to jsou bity?Nevěděl jsem,že existuje 86 bit win,nebo to je 32 bit?

Ještě jednou prosím o radu.
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

86=32
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Radagabi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radagabi »

Díky :D, to mi mohlo dojít.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

veteran13 píše:86=32
přesněji řečeno:
x86 = 32bit
x86-64 nebo x64 = 64bit
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

ja to napsal zjednodušeně, účinek to splnilo 8)
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

veteran13 píše:ja to napsal zjednodušeně, účinek to splnilo 8)
to sice jo, ale nenapsals to zrovna správně, myslím že je potřeba nevnášet do toho ještě další zmatky v označení... stačí že já jsem u x86-64 aka x64 neuvedl že se to jmenuje taky AMD64 (to nemá nic společného s tím jestli to běží na AMD nebo Intelu, autorem specifikace je AMD a na Intelu to běží samozřejmě taky a úplně stejně jako na AMD, tak ne že tady bude někdo spekulovat že na AMD to poběží tak nějak "kompatibilnějc" - kecy)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

krok č. 1 - ides na stranky vyrobcv tvojho HW (scanner, tlaciaren, atd) a tam si pozries najnovsie verzie ovladacov. Ak tam nejake su, stiahni, ak nie su, spoliehal by som sa na integrovane ovladace vo Win7.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“