Už několik týdnů se rozhlížím po internetu po potenciálním netbooku/subnotebooku. Bohužel se již několik let v počítačovém světě neorientuji, takže to pro mě byla zprvu španělská vesnice, postupně jsem se začal touhle problematikou prokousávat, zužil jsem výběr na laptopy pod 15" tudíž netbooky/subnotebooky - nejprve to byly atomové 10-ky, poté 12" s ION - To už jsem překročil hranici 12 000 Kč, což jsem neměl v úmyslu, ale nedá se nic dělat (Tím ale nechci říct, že na ceně nezáleží). Zkrátka Atom je málo a tak jsem se dostal k Acer Timeline, což mi příjde jako poměrně slušný poměr cena/výkon konkretně jsem se zaměřil na typ 3810tg, jenže do hry přišel s akcí na alza.cz i HP Pavilion dm3 za cenu 12 000 s DPH (!), bohužel jsem nabídku propás. Do prodeje se taky dostala nová řada Acer Aspire 3820 s procesorem i3.
Situace je taková - váhám mezi těmito modely:
http://www.alza.cz/acer-aspire-as3810tg ... 141979.htm
http://www.alza.cz/hp-pavilion-dm3-1120ec-d149909.htm
http://www.alza.cz/acer-aspire-3820t-33 ... 165743.htm
Volím momentalně alzu, kvůli likvidačním cenám. A také se mi naskytla možnost nákupu za cenu bez DPH.
A teď konečně k věci (omlouvám se za sloh):
1)Má cenu volit v dnešní době Core 2 Duo SU9400 nebo čekat na i3/i5?
Netbook hodlám nějakou dobu používat, ne za rok/dva kupovat nový. Nejsem žádný velký hráč, z her jsem už vyrostl, zato ale mám rád filmy a kvalitu. Jinak je to klasika (internet, hudba, chat, video,...), jde mi jen o to, aby počítač fungoval plynule a svižně. Chci být mobilní, proto netbook, tedy i výdrž hraje roli.
2) Když už, tak Acer 3810tg nebo HP Pavilion dm3 (momentalně nedostupný, ale to se často mění - naposledy myslím 14 000 s DPH) - poměr cena výkon?
3) Jak vidíte, že budou do budoucna postupovat slevy a má alza a její likvidační ceny nějaké úskalí?
obracím se na znalce v oboru a děkuji za pomoc.
Netbook/Subnotebook pro studenta
Moderátor: Don
- Homee
- Nováček
-
- polo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Netbook/Subnotebook pro studenta
Su to take pomerne lacne plastaciky zazraky co do odolnosti od toho cakat nemozes nato su ine rady danych vyrobcov, nebolo by na skodu zvazit kupu rozsirenia zaruky. Inac bacha aby si pri kupe bez DPH nemal zaruku 1 rok.(Pri niektorych bookoch to tak je )
Osobne mi to pride docela vyrovnane tie booky(este by som si pohladal na nete recenzie ako su na tom s vydrzou,hlucnosotu a isiel si ich niekde pripadne ohmatat )
Osobne mi to pride docela vyrovnane tie booky(este by som si pohladal na nete recenzie ako su na tom s vydrzou,hlucnosotu a isiel si ich niekde pripadne ohmatat )
'Cause life is like a game sometimes
- Homee
- Nováček
-
A co říkáš na C2D SU9400, ma ještě šanci se do budoucna udržet?
- polo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ak myslis po vykonovej stranke tak to je na tebe ci ti bude stacit alebo nie.
Na tie veci co pises by mal stacit na dost dlho. Na filmi tomu pomoze grafika pokyal bude treba.
(Inac pokyal nemas v umysle hrat postaci aj integrac od intelu(Bude menej piect)-vlastne aj natom uz ide v dnesnej dobe zahrat kadeco)
Na tie veci co pises by mal stacit na dost dlho. Na filmi tomu pomoze grafika pokyal bude treba.
(Inac pokyal nemas v umysle hrat postaci aj integrac od intelu(Bude menej piect)-vlastne aj natom uz ide v dnesnej dobe zahrat kadeco)
'Cause life is like a game sometimes
- Homee
- Nováček
-
Dobře, děkuju za odpověď, jste jedine forum, kde jsem se odpovědi dočkal Ještě se zeptám, jestli je cena úměrná u toho Aceru 3810 (- volím ten, protože má lepší výdrž než HP, má kovové víko a grafika se dá přepínat na inteláckou) a jestli byste do takového nákupu šli.
- Maranov
- Mírně pokročilý
Je OK. Čelist člověku z něj nepadá, ale je funkčně vyvážený.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."