Levnější chlazení pro cpu

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Samurai-Jack
Nováček
Nováček

Levnější chlazení pro cpu

Příspěvek od Samurai-Jack »

Zdravím,

před časem jsem dával dohromady počítač a nezbylo mi na pořádný chladič. Teď už bych dal nějaké peníze dohromady, ale nechci zbytečně vyhazovat, když si střihnu jednu hru (někdy to ani nejsou nějaký novinky) za měsíc a navíc nemám v plánu přetaktovávat. Můžete mi poradit něco, co dokáže uchladit Intel Core2 Duo E8400 a nebude to dělat moc velký rámus. Hluk je u mě asi největší potíž, ale voda nepřipadá v úvahu. Case se často stěhuje a voda je stejně dražší.

Info a požadavky:
- pasuje a uchladí - Intel Core2 Duo E8400
- vejde se do střední skříně (mohla by se plést GeForce 9800GTX+)
- co nejtišší
- co nejlevnější, strop je 1000 Kč , ale nemusí se využít všechno, když se najde něco za 400, co nebude šunt, budu spokojenej taky
- ve skříni není další větrák

Předem díky za odpověď.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Levnější chlazení pro cpu

Příspěvek od Lokomotiva »

Kup si tenhle:

http://www.alza.cz/chladic-primecoller- ... d93221.htm

Je levný, lehký, všude se vejde a díky skvělé konstrukci, kdy heatpipes se přímo dotýkají pouzdra procesoru, má výkon jak 2 až 3x dražší chladiče.

Pokud ti nebude vyhovovat jeho 92 mm ventilátor, můžeš ho snadno nahradit jiným - třeba 100 mm.

Ale ventilátor dozadu do skříně pod zdroj na odsávání teplého vzduchu si namontuj.
SilentDream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SilentDream »

Já mám také E8400 dokonce taktlé na 3.6Ghz a v pohodě to chladím s "Arctic Cooling Freezer 7 pro". Case mám pod stolem a neslyším téměř nic. Nyní se prodává rev.2, ale předpokládám, že na tom bude obdoně. Jinak také doporučuju namontovat přídavné ventilátory do case, jak dozadu tak dopředu na nasávání.
CPU: Core2Duo E8400 OC @ 3,6Ghz (AC Freezer 7 PRO) RAM: 4GB 800Mhz Vitesta 4-4-4-12 VGA: Asus GTS 250 (AC Accelero Twin Turbo PRO) MB: Asus P5K HDD: Kingston SSDNow KC300 - 120GB + Seagate 1TB (Silentmaxx HD Silencer) AUDIO: ESI Juli@+proxima centauri, Casea LYRA Digital, AKG K701 + Cambridge Soudworks SW310 PSU: Seasonic X-650 LCD: BenQ BL2410PT CASE: Coolermaster Centurion 5 KEYBOARD: Logitech K120 MOUSE: Razer DeathAdder OS: Windows 7 Ultimate x64
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Jenže na něm ventilátor rozumně nevymění a ten chladič, ačkoliv v rev.2, byl docela velké zklamání.

Jestli chceš výkon, kup HP4, jestli si chceš jen udělat alibi, že jsi pro své PC něco udělal, kup 7 Pro.
SilentDream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SilentDream »

On v podstatě stačí i boxovej chladič (kterej je mimochodem stejnej jako pro celeron), protože e8400 tak málo topí až je to k nevíře. Problém v boxovejch chladičích je ten, že se časem "vyběhá" a začne bejt slyšet. Takže 7 Pro bych nebral jen jako alibi, ale spíš za nejlevnější (a dostačující) náhradu za box. chladič. Mám ho na tomhle procesoru už asi 2,5 roku a nemůžu si stěžovat. HP4 neznám, ale uznávám že asi bude mít lepší chladící potenciál.
CPU: Core2Duo E8400 OC @ 3,6Ghz (AC Freezer 7 PRO) RAM: 4GB 800Mhz Vitesta 4-4-4-12 VGA: Asus GTS 250 (AC Accelero Twin Turbo PRO) MB: Asus P5K HDD: Kingston SSDNow KC300 - 120GB + Seagate 1TB (Silentmaxx HD Silencer) AUDIO: ESI Juli@+proxima centauri, Casea LYRA Digital, AKG K701 + Cambridge Soudworks SW310 PSU: Seasonic X-650 LCD: BenQ BL2410PT CASE: Coolermaster Centurion 5 KEYBOARD: Logitech K120 MOUSE: Razer DeathAdder OS: Windows 7 Ultimate x64
unit-97
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od unit-97 »

Doporučuju Arctic cooling freezer 7 rev.2 mam ho na AII 630 taktlej 3,5ghz a v těch vedrech 62 stupnu v zatěži.Takže na c2d nebude problém i na 4,5ghz (vím že to nejde)
Slzic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slzic »

V této cenové relaci bude nejlepší Coolermaster hyper 212+.
Thermaltake Soprano DX, Gigabyte X58A-UD3R, Intel i7 930, Noctua D14, Saphire 5850 Toxic/1GB, A-Data/6GB/DDR3/1600MHz extreme edition, Asus Xonar DX 7.1, WD 500GB green, Corsair 520HX, Roccat Kave gaming set, Roccat Kone, Roccat Taito, Logitech G15.
mara00
Nováček
Nováček

Příspěvek od mara00 »

jasny volba v te cenove relaci je Coolermaster hyper 212+
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“