koupil jsem Sapphire radeon HD5550 1GB DDR3 do starsiho desktopu AcerPower S290 (deska acer,celeron 1.6, 2.5GB ram, 160GB hdd,fortron 450w,puvodne integrovana grafika). Kartu jsem dal do PC a vse bez problemu behalo do ty doby, nez jsem nainstaloval nejnovejsi Catalysty 10.6. Uz pri nabihani systemu bylo PC znatelne zpomalene, po najeti do windows bylo stale zatizeni cpu v task manageru kolem 70% pro necinne procesy, nicmene po dalsim patrani jsem zjistil, ze to zpusobuje samotny ovladac karty. zkusil jsem jeste starsi catalysty z prilozeneho cd, jen samotny ovladac bez control center, novy bios desky - stejny vysledek. To vse na uplne cistych windowsech xp sp3, nic jineho nez ovladace ethernetu a audia MB tam neni a pokud ovladac odinstaluji, je zatizeni cpu zpet v normalu. Kdyz jsem tam soupnul X1950pro nebo 8800GTS, tak to slo bez problemu.
Ma nekdo nejaky napad, co by se jeste dalo zkusit?
Tipuju to na nejakej debilni sw problem v ovladaci, vzhledem k tomu, ze u ty x1950 funguje vse uplne normalne.
diky
ovladac HD5550 zatezuje cpu na 70%
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- n0thInG
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Krteq
- Čestný člen

-
Re: ovladac HD5550 zatezuje cpu na 70%
O jaký proces se přesně jedná? Ovladače jsou totiž povětšinou jen knihovny + další moduly. Tohle bych tipl na konflikt mezi nějakým modulem a jiným programem/procesem.n0thInG píše:v task manageru kolem 70% pro necinne procesy, nicmene po dalsim patrani jsem zjistil, ze to zpusobuje samotny ovladac karty.
- n0thInG
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: ovladac HD5550 zatezuje cpu na 70%
zkusil jsem Process Explorer a zatizeni zpusobuje preruseni (Interrups), nejaky napad co s tim?Krteq píše:O jaký proces se přesně jedná? Ovladače jsou totiž povětšinou jen knihovny + další moduly. Tohle bych tipl na konflikt mezi nějakým modulem a jiným programem/procesem.n0thInG píše:v task manageru kolem 70% pro necinne procesy, nicmene po dalsim patrani jsem zjistil, ze to zpusobuje samotny ovladac karty.
edit: tak problem vyresen. bylo to zpusobeno portem HDMI, windowsy se porad snazi najit audio zarizeni, ktere tam vlastne neni a to zatezuje procesor.
reseni: ve spravci zarizeni zakazat: "Ovladac Microsoft UAA pro sbernici High Definition Audio"
tento problem muze nastat i u jinych karet s HDMI portem, zdroj: tomshardware