Pomoc!!! Hori mi celeron!
- Alfons11
- Nováček

-
Pomoc!!! Hori mi celeron!
Speedfan mi ukazuje teplotu procesoru (celeron 1.8GHz) 74 az 75 stupnu. Je to mozny, aby mi komp sel a pri tom takhle topil? A je mozny, ze by takovy prehrati zpusobovalo, ze se pocitac pokazdy zasekne, kdyz pustim hru? Poradte prosim, uz jsem z toho na nervy.
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mozne to je najme ked pises ze stim mas problemi.... ( inak sa rozne softi dost casto milia...... ) .....
Celer 1,8 ma este stare jadro Willamette zalozene na starsej 0,18µm architekture.......
.......
Skus popisat to co spominal Ice...., aby sa dalo presnejsie poradit.....
Celer 1,8 ma este stare jadro Willamette zalozene na starsej 0,18µm architekture.......
Skus popisat to co spominal Ice...., aby sa dalo presnejsie poradit.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Alfons11
- Nováček

-
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Inak otacky ventilatora na CPU su normalne????
Skus sa pozriet ci nieje nahodou nejaky spinavi...... pripadne skontroluj pocas chodu rukou aku teplotu ma pasivna cast chladica... ( ked to hlasi 70-75 stupnou malo by to bit celkom horuce..... ) .....
Skus pridat este jeden ventilator dozadu do skrinky....... ( pripadne dalsi dopredu..... ) ......
Skus sa pozriet ci nieje nahodou nejaky spinavi...... pripadne skontroluj pocas chodu rukou aku teplotu ma pasivna cast chladica... ( ked to hlasi 70-75 stupnou malo by to bit celkom horuce..... ) .....
Skus pridat este jeden ventilator dozadu do skrinky....... ( pripadne dalsi dopredu..... ) ......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
a to zacalo z niceho nic?Alfons11 píše:tadyvtech vecech se prave moc nevyznam. miditower se tomu asi rika, standartni chlazeni, nic extra. na procaku mam puvodni chlazeni od intelu (hlinik s vetrakem a nepraktickym uchycenim:)
akorat na grafice mam VGA Silencer a pak uz tam fouka jenom zdroj.
vsechno se toci
1. zkontroluj jestli se toci
2. ofoukej vetrak a pasiv od prachu
jak mas zdroj? horizontalne nebo vertikalne?
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Celeron má také duty cycles? Ta teplota bude asi trochu nadsazená. (to je při zátěži nebo idle stavu
) S chlazením Intelu by měla být teplota do 50 stupňů. Máš správně nasazený pasív (hliník) na procesoru? Zkus povolit spony a zakvrdlat s ním. Zkus taky jiné programy.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Wiruz
- Pokročilý

hmm, no to teda nevim, a uz vubec ne s boxem v normalnim casu, mozna s deskou asus, ty ukazujou mit, ale jinak docela nerealny (teda alespon u CPU nad 2,4G), rekl bych ze vetisna intelu bude mit tak do 60°C po vyhrati casu a bezeni CPU alespon 5h na 100%karf píše: S chlazením Intelu by měla být teplota do 50 stupňů.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- xtp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Pardon ze rozoberam zas staru temu, ale clovek co toto pisal mi uz asi sice neodpise ale mozno skusite iny:). Brat sa mi stazoval ze mu strasne pomaly chodi pocitac a stale som mu vravel ze ano ano kuknem sa na to....az prisiel dnesok a zacal som mu cistit win a pri kazdom kroku vybehol procak na 100% tak sa mi to nezdalo a nahodou som natrafil na to ze teplota procesoru bola 87 °C :-O co som videl prvy krat v zivote. Je tam boxac intel myslim ze medene jadro. Nechal som to vychladit, olupal som dola pastu co vyzerala ako syr na panvici:D ale nemam pastu momentalne. Chcel som len vyskusat ci to pojde a kolko stupnov bude mat bez pasty, ale!!! ako sa zapne nacita si len cederomku a zamrzne....Tu pastu tam dam a dufam ze to pojde. Ale povecte ludia ci ste uz videli u niekoho s tymto procakom taku teplotu:-O a ak hej ako to vyriesil?
"po tráve sa nechodí, po tráve sa smeje"
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Sice je to tema stary jako samo peklo, ale co už ...
Podobny problemy u zákazníků s willamette, northwood a prescott celerama řešim celkem i často. Jde o to, že box chladič je tak zvlastne udelanej, ze v prasnym prostredí se vytvori z prachu neprostupna vrsvta a cpu je pak chlazeny vlastne pasivem a to mu opravdu nestačí.
Jsou opravdu místa (hospody) kde je to otazka každoročního vyčistení chladiče nebo vymeny za jinej typ, což často ani nepomůže, pač prach je proste svinstvo.
Podobny problemy u zákazníků s willamette, northwood a prescott celerama řešim celkem i často. Jde o to, že box chladič je tak zvlastne udelanej, ze v prasnym prostredí se vytvori z prachu neprostupna vrsvta a cpu je pak chlazeny vlastne pasivem a to mu opravdu nestačí.
Jsou opravdu místa (hospody) kde je to otazka každoročního vyčistení chladiče nebo vymeny za jinej typ, což často ani nepomůže, pač prach je proste svinstvo.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- xtp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- viky58
- Černá karta

-
Pokud máš takouvou teplotu CPU tak to poznáš i rukou kdež šáhneš na chladič tak 75c poznaš , skus jestli ti dobře sedi chladič , dej new pastu , podivej se do biosu jakou voltage máš na CPU
a kolik ti ukazuje bios teplotu
Jinak tohle mi jednou dělaly pošahané widle také teplota až hruza aji 90c a reset , udělal sem reinstal widli a byl klid
Jinak tohle mi jednou dělaly pošahané widle také teplota až hruza aji 90c a reset , udělal sem reinstal widli a byl klid
- xtp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ako som pisal uz som povysaval prach, dal pastu a je to v poriadku....tu teplotu som najprv okusil na prstoch a popalil som sa....potom som povysaval ale nemal som pastu tak som skusil len UZ vychladeny cpu dat do socketu a skusit zapnut. Za 2s co bol zapnuty sa zohrial tak ze mi spalil prst...viky58 píše:Pokud máš takouvou teplotu CPU tak to poznáš i rukou kdež šáhneš na chladič tak 75c poznaš , skus jestli ti dobře sedi chladič , dej new pastu , podivej se do biosu jakou voltage máš na CPU
"po tráve sa nechodí, po tráve sa smeje"
- viky58
- Černá karta

-
Ta vysoka teplota je jen ve widlích ? nebo aji v biosu když PC necháš běžet je se spoštěnym biosem (nebo jen pod dosem )) ???
kdyžtak skus jak to je z teplotou pod dosem nebo jen v biosu
Edit sem si nevšim mám to chapat tak že si pouštěl CPU bez chladiče ???
pokud ano tak budeš mit štěstí jestli to přežil !!
kdyžtak skus jak to je z teplotou pod dosem nebo jen v biosu
Edit sem si nevšim mám to chapat tak že si pouštěl CPU bez chladiče ???
pokud ano tak budeš mit štěstí jestli to přežil !!
Naposledy upravil(a) viky58 dne sob 5. led 2008, 04:47, celkem upraveno 1 x.
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zdroj, cpu cooler, wrtluky, odhumusit...
sundat box, odhumusit chladic a cpu...
nanest new pastu, wratit chladic
zkusit pustit
sundat box, odhumusit chladic a cpu...
nanest new pastu, wratit chladic
zkusit pustit
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- xtp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- aRIva
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: