Asi pár týždňov pred kúpou novej grafiky (predtým používaná integrovaná HD4200) mi prestali fungovať vyššie spomenuté 2 funkcie.
V BIOSe nastavím pre CPU Phase Controll "Auto" (ďalšia možnosť už len "Disable"), nič sa nedeje. Ledky pre jednotlivé fázy procesora svietia furt a nevypínajú sa ani v naprostej nečinnosti PC.
C"n"Q tiež, môžem nastaviť "Enable" alebo "Auto" (ďalšia už len "Disable") a procesor sa nepodtaktuje ani v naprostej nečinnosti PC (CPU).
Taktovať som taktoval (nie dlhodobo), menil HT, voltáž atď. ale vyššie spomínané funkcie nefungujú ani po resetovaní BIOSu ...
CPU: PII X4 945
MB: MSI 785GM-E51
RAM: 2+1GB. DDR3 1333MHz.
VGA: 9800GT 512MB. DDR3
PSU: 500W Saga II
MSI 785GM-E51 (AM3, 785G+SB710)
Moderátor: Eddward
- RiCK
- Začátečník
MSI 785GM-E51 (AM3, 785G+SB710)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkčný CPU Phase Controll a C"n"Q
nemáš náhodou v BIOSu natvrdo nastavený násobič CPU?
Pak se neaktivuje CnQ 

PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Shit
- Odborník PCT
Tím by to být nemělo - mám násobič nastaven ručně a CnQ mně maká v pohodě. Platí to u X4 do násobiče 18,5x.Michael24 píše:nemáš náhodou v BIOSu natvrdo nastavený násobič CPU?Pak se neaktivuje CnQ
Na "disable" se to chová jak?RiCK píše:...pre CPU Phase Controll "Auto" (ďalšia možnosť už len "Disable")...
Jaký OS používáš?
U XP musíš nainstalovat pro správnou funkci CnQ ovladač CPU a zvolil v možnostech napájení minimální spotřebu.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím, já vše necham na default, jenom násobič nastavím klidně na 14 a CnQ nejede
Musím mít násobič na auto...

PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- RiCK
- Začátečník
Disable rovnako, rozumej vypnutá funkcia, nie fázy 
Násobič mám na auto, vôbec, všetko mám ako má byť ...
OS W7 64bit.

Násobič mám na auto, vôbec, všetko mám ako má byť ...
OS W7 64bit.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Mirek E.
- Začátečník
-
Mě se ve W7 nepodtaktovat procesor, když jsem měl v Možnostech napájení vybráno Vysoký výkon.
Když jsem zvolil Rovnováha, tak vše zase začlo fungovat a procesor se podtaktovává.
Když jsem zvolil Rovnováha, tak vše zase začlo fungovat a procesor se podtaktovává.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- RiCK
- Začátečník
Samozrejme, furt to mám nastavené na Rovnováhu, ALE ! Mrkol som sa do rozšírených nastavení, a pre minimálny výkon procesora bolo nastavených 100%, downgradol som to na 10% a už pekne beží na 800MHz. Díky Míro