fps jsou v teto hre super mezi 40-60 fps ale obraz se mi zda takový trhaný i kdyz to ukazuje treba 45 fps atd vsync jsem zapnul a rozdíl nevidim nevi nekdo dekuji moc predem
NFS: Shift - obraz je i přes vysoké FPS trhaný
Moderátor: Baneshee
- kuba963
- Začátečník

-
NFS: Shift - obraz je i přes vysoké FPS trhaný
Zdravím tak hraji nfs shift mam atinu hd5770 512 mb verzi potom 2 gb ramky a athlona x2 5200+
fps jsou v teto hre super mezi 40-60 fps ale obraz se mi zda takový trhaný i kdyz to ukazuje treba 45 fps atd vsync jsem zapnul a rozdíl nevidim nevi nekdo dekuji moc predem
Naposledy upravil(a) Thellwin dne stř 28. črc 2010, 07:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upraven název
Důvod: upraven název
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nfs shift problem
Opatchované to máš? Tohle byl problem ATI karet... 
- kuba963
- Začátečník

-
patch 1.1 aj ten addon 1.2 ja uz nwm co s tim:(
- Sobo
- Středně pokročilý

Není to addon, ale regulérní patch, zkus jej znovu stáhnout a aplikovat, třeba odsud - http://games.softpedia.com/get/Patch/Ne ... atch.shtml
Jinak pokud máš často méně než 60FPS, tak doporučuji Vsync vypnout.
btw: thread o Shiftech už tady je, takže příště lépe čti.
Jinak pokud máš často méně než 60FPS, tak doporučuji Vsync vypnout.
btw: thread o Shiftech už tady je, takže příště lépe čti.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- kuba963
- Začátečník

-
ok omlouvam se vicekrat se to uz nebude opakovat
jinac ten patch stahnu a prave ten vsync sem zapnul protoze jsem se docetl ze prave ten opravuje toto plynule sekani nebo jak bych to jinak nazval :¨)
- Sobo
- Středně pokročilý

Vsync synchronizuje počet renderovaných FPS s obnovovací frekvencí monitoru, ideálně například 60FPS pro 60Hz monitor. Jenže když počítač zrovna 60FPS nedává, tak se synchronizace posune na další hranici, která je ale pouhých 30FPS. Tudíž pokud ti FPS padaj pod 60, pak je lepší ji vypnout, jinak budeš pařit na 30 a hra se bude trošku lagovat. Jinak vypnutý Vsync může způsobovat tzv. image tearing, neboli trhání obrazu, to ale není kvůli frameratu, jenom se ti jednotlivé obrázky na monitoru jakoby trhají ve dvoje, ale na plynulost hry to nemá negativní vliv.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs