Problém se zapnutím pc pls help
- Jakis
- Začátečník
Problém se zapnutím pc pls help
Caw vcera sem zkousel po doporucení uživatele Lokomotivy přemenit 2 pametovou kartu z 2slotu do 3.....PC normálne bezelo, ale ráno jak sem pc chtel zapnout naskočí jen Obrazovka s typem Základní desky a počítač se vypne jako kdyby ho nekdo vypojil ze zdi......Čím to muže být pls pomocte
- Merlin[CZ]
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém se zapnutím pc pls help
Tak to vrat do puvodniho stavu
- Merlin[CZ]
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
a jeste,celkem by se hodilo foto
- Jakis
- Začátečník
Do puvodního stavu??? jako dat zpátky ram???
a jestli chces klidne to i natočim
a jestli chces klidne to i natočim
- Jakis
- Začátečník
Ram sem dal spátky do 2 slotu ale furt nic
klasika zapne se pc vetraky bezi naskoci obrazovka s typem MB a vypne se nekdy mi to i najede at vyberu zpusob na zapnutí pc ale nic nestihnu...
klasika zapne se pc vetraky bezi naskoci obrazovka s typem MB a vypne se nekdy mi to i najede at vyberu zpusob na zapnutí pc ale nic nestihnu...
- Jakis
- Začátečník
heh ted uz nenaskoci nic dam zapnou vetrak se roztoci pc se chce nacist a najednou off
- Merlin[CZ]
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Divej zkontroluj celou desku.Jedni mi znami menili chladic,nastipli cip a....(nemusim vykladat dal...)
Takzes to vratil do puvodniho stavu?premyslel jestli si treba neuvolnil(omylem)chladic.To uz se mi pri meneni pameti stalo a pripek sem desku...Stejny projevy jako u tveho PC
Takzes to vratil do puvodniho stavu?premyslel jestli si treba neuvolnil(omylem)chladic.To uz se mi pri meneni pameti stalo a pripek sem desku...Stejny projevy jako u tveho PC
- Jakis
- Začátečník
OK du to omrknout pak napisu
- Merlin[CZ]
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dobre...Drzim palce at tam nic takoveho neni a at jen ja sem blbej ^^
- Jakis
- Začátečník
Hele na nic neobvyklého sem neprisel deska vypadá normalne a chladič je taky v pohodě....dochází mi optimismus
- Merlin[CZ]
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Hmm.hele prosimte mohl bysi sem hodit fotku motherboardu?Dik
- Jakis
- Začátečník
jj chvilku pockej musim nabit fotak
- Merlin[CZ]
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A neboj vdycky se najde reseni (dobre nebo spatne... )Jakis píše:Hele na nic neobvyklého sem neprisel deska vypadá normalne a chladič je taky v pohodě....dochází mi optimismus
- Jakis
- Začátečník
Stejne sem uvazoval o upgradu cele sestavy je to pomerne stare PC
- Merlin[CZ]
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nojo..taky jsem to nedávno prodělal
- Jakis
- Začátečník
- Merlin[CZ]
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kamo,chyba je zretelny:mas dualni PAMETI a to ZNAMENA ZE MUSIS MIT 1. v prvnim a 2. v druhm zlutym anebo cernym slotu tojest jednu (tu v tom zlutym) tam nec a 2.)tu v tom cernym) presun do 2.ho zlutyho
Hele:
Hele:
- Jakis
- Začátečník
sry kámo ale v tom chyba neni to je to co sem vcera menil dal sem tu 2 (ta v tom cernym) do 3.slotu (toje ten druhy zlutý)a jelo to ale ráno jak sem chtel nazhavit komp tak uz to neslo...
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Co to plácáš Merline, samozřejmě paměti nemusí mít ve stejnobarevných slotech, musí to fungovat i takhle, akorát nebude aktivní dualchannel mód. A navíc kdyby sis pořádně přečetl co psal, tak ti dojde, jakou kravinu jsi plácnul.
Jakis - nejdřív zkus reset CMOSu pomocí jumperu na desce. Pokud to nepomůže, tak odpoj z desky všechny nepotřebné věci, tzn. nech zapojené akorát paměti, procesor a grafickou kartu. Pokud stále nic, tak zkoušej dál jen s jedním paměťovým modulem a postupně ho vyzkoušej ve všech slotech. Pokud pořád nic, tak to samé udělej s druhým paměťovým modulem. Pokud pořád nic, tak rozeber počítač na prvočinitele a opět zkompletuj základní komponenty (je to neuvěřitelné, ale už to párkrát na podobné chování fungovalo). Pokud ani tak nic nenaskočí, tak máš jistotu, že jedna z komponent (zdroj, deska, procesor, paměť) je vadná.
Jakis - nejdřív zkus reset CMOSu pomocí jumperu na desce. Pokud to nepomůže, tak odpoj z desky všechny nepotřebné věci, tzn. nech zapojené akorát paměti, procesor a grafickou kartu. Pokud stále nic, tak zkoušej dál jen s jedním paměťovým modulem a postupně ho vyzkoušej ve všech slotech. Pokud pořád nic, tak to samé udělej s druhým paměťovým modulem. Pokud pořád nic, tak rozeber počítač na prvočinitele a opět zkompletuj základní komponenty (je to neuvěřitelné, ale už to párkrát na podobné chování fungovalo). Pokud ani tak nic nenaskočí, tak máš jistotu, že jedna z komponent (zdroj, deska, procesor, paměť) je vadná.
- jan.svoboda
- Středně pokročilý
-
To by mě taky zajímalo...Exp píše:Co to plácáš Merline.
Jakis: Každopádně když PC před Tvým zásahem fungovalo, někde jsi musel udělat chybu. Jak píše Exp, zkus to všechno rozdělat a vyzkoušet zapnout PC s minimem věcí a vyzkoušet odpojovat / zapojovat jednotlivá zařízení, jestli se Ti nepovede zjistit, kde je chyba.
Aktuálně to vidím na poškozenou základní desku / RAM vlivem statické elektřiny nebo mechanického poškození.
Případně si zkus sehnat někde jiný modul RAM a ten vyzkoušet místo stávajících. A pokud pořád nebude fungovat, zkus vyzkoušet i desku apod., než přijdeš na vadnou komponentu.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.