Nejdou spusit programy

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Nejdou spusit programy

Příspěvek od Petr Štejnar »

Mám v PC několik účtů(každý člen domácnosti vlastní).
V účtu správce sem nainstaloval pár her pro kluka a v jeho účtu mu nejdou spustit.Při instalaci jsem zvolil že program může používat kdokoliv.Poradí někdo jak to u něj rozchodit?
AMD Ryzen 3600 ,ASUS STRIX B550-F Wi-Fi,16GB RAM 3600,AMD SAPPHIRE RX570 4GB
killerek
Začátečník
Začátečník

Re: Nejdou spusit programy

Příspěvek od killerek »

Zkus utilitu od MS Process Monitor

http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96645.aspx

Nekdy programy naistalovane adminem pod uzivatelem nefungujou spravne. Nasel jsem k tomu i pekny popis.
chybu zistis pomocou programu Process Monitor - http://www.microsoft.com/technet/sysintern...nitor.mspx
tento program monitoruje pristup vsetkych bezacich procesov k suborom a registrom
netreba ho instalovat, iba rozbalit ZIP, po spusteni (ako admin) vypisuje kvanta informacii, netreba sa toho zlaknut...

nasledujuci popis plati pre hocijaky program, ktory nejde spustit/sposobuje chyby pocas behu kvoli chybam pristupu (k registrom/suborom)

1. spusti Process Monitor
2. zastav monitorovanie pomocou Ctrl+E
3. vymaz aktualny vypis cez Ctrl+X
4. nastav filter, aby ukazoval iba chyby pristupu: stlac Ctrl+L, pridaj obmedzenie-polozku Result is ACCESS DENIED
5. pred spustenim problemoveho programu zapni monitorovanie Ctrl+E
6. spusti problemovy program
7. sleduj co sa vypise
8. ked ti program vyhodi chybu, zatvor ho a zastav monitorovanie Ctrl+E
9. pre istotu refreshni vystup, napr. stlacenim na ikonku registrov v toolbare, potom este raz (vypnes/zapnes polozky tykajuce sa registrov)
10. vo vystupe budes/mozes mat polozky aj ku inym programom, najdi ten svoj a cez prave tlacidlo daj Include "programXY", tym to obmedzis iba na ten problemovy program
11. na polozke tykajucej sa registrov daj Ctrl+J a otvori sa ti editor registrov na danom kluci
(na polozke tykajucej sa suboru sa ti otvori Priskumnik s adresarom, kde je subor)
12. skontroluj/nastav prava pre kluc a jeho podkluce pre skupinu Users, pripadne aj Administrators a SYSTEM
(pre subor je to obdobne, vo vlastnostiach suboru skontroluj pristupove prava, zalozka zebezpecenie, ak ju nevidis, treba vypnut "jednoduche zdielanie suborov" v moznostiach priecinkov, da sa vypnut ale iba vo Windows Pro, v Home verzii je to trochu zlozitejsie...)
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petr Štejnar »

Děkuji zítra to zkusím.
AMD Ryzen 3600 ,ASUS STRIX B550-F Wi-Fi,16GB RAM 3600,AMD SAPPHIRE RX570 4GB
DON Denny
Nováček
Nováček

Příspěvek od DON Denny »

mám problém se spuštění hry v plném rozsahu na Home premium .. ale na XP .. to jde dá se to nějak změnit?
http://www.madness-team.cz/rs Hrdý čle portálu ...
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

DON Denny píše:mám problém se spuštění hry v plném rozsahu na Home premium .. ale na XP .. to jde dá se to nějak změnit?
nechapu ... zkus to lepe popsat
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“