Výběr NBT okolo 15000,-

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
winkja
Začátečník
Začátečník

Výběr NBT okolo 15000,-

Příspěvek od winkja »

Zdravim, po prázdninách bych si chtěl koupit na VŠ a domací využití notebook a jaksi si nevím rady s výběrem :-) sand poradite

Jaký je váš rozpočet?
okolo 15 000,- (max cca 20)

Jakou velikost notebooku preferujete?
13" - 15"
(něco co de přenášet a nepotřebuju na to cestovní tašku ale je i na běžné užití)

Preferujete nějaké značky?
líbí se mi Lenova, ale nechám na vás :)

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
office, net, filmy, hry

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
doma a VŠ

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
chtěl bych, ale je mi jasne že v teto cenové relaci to graficka orgie nebude :)

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
4hod +

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
doinstaluji si W7

Displej
asik 16:9 WXGA 1366 x 768
lépe matny, ale přežiju i lesklý

Kvalita zpracování a design
nezáleži (minimalně)

celku dost se mi libi pravě do ACERu serie timelineX akorad tedy nevím jak výkonná je Intel HD Graphics... no necham to na vas znalejších :-)
Naposledy upravil(a) winkja dne stř 4. srp 2010, 11:26, celkem upraveno 1 x.
Deevy
Nováček
Nováček

Re: Výběr NBT okolo 15000,-

Příspěvek od Deevy »

Čau. Znalý moc nejsem, ale co se týče výkonů grafických karet, tak ti může napovědět tato stránka: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html. Ale co si troufnu říci, tak notebook za 15 000, výdrž baterie 4hod + hraní her bude těžký oříšek. Pokud se teda nebavíš o starých hrách, jako je Mafie a podobně. Také vybírám notebook na VŠ. Dilema co řeším, je značka. Mě se dost zamlouvají za tu cenu TimelineX = zkloubení výdrže a výkonu. Jsou lidé, kteří by si acer nikdy nekoupili, pak jsou takoví, kteří s acery nemají problém. Nevím jestli si mám koupit v uvozovkách "nekvalitní" výkonný acer za 20 000, nebo raději levnější, kvalitní lenovo, které mi však postkyne minimální výkon. Já s notebooky nemám zkušenosti, takže ti neporadím. Rady s výběrem konkrétního typu nechám na zkušenějších ... Píšu ti hlavně kvůli toho odkazu ;) Měj se.
winkja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od winkja »

určitě diky za obsáhlý post :)
no s tim že to bude herní pc za tyto keše moc nepočítám, ale rád bych jsi na něm zahrál alespoň klasiky, na zkrácení dlouhých chvil ve škole.
s tou provozní dobou bych byl rád za ty 4+ hod (nebo alespoň 3hod potvrzeny uživatelama, né papírama).

Celku mi padli do oka:
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g560-d171401.htm
nebo pokud bude strejda vyplata štědrej:
http://www.alza.cz/acer-aspire-3820tg-4 ... 165742.htm
sice vybočuji ze svého uvedeného rozpočtu, ale vypadaji luxusně :)
jen otazka jak jsou natom reklamace u lenova a asusu? (a vlastně i poruchovost?)
Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

mno tak asi vas trosku zklamu, ale timelinex je sice vyborna volba a tuto serii si uzivatele dost chvali, ale vydrž 4 hodin a vic dosahnete jen, kdyz si gpu prepnete na integrovanou a na ni si moc her nezahrajes, pri zapnute hd 5650 pocitej s vydrži MAX 3 hodin.
Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

to winkja: na cz/sk trhu nenajdes notas na kterym rozjedes novy hry, s vydrzi 4 hodin za 15-18k
pokud si nepriplatis nebo nezmirnis pozadavky, tak vidim jako jediny vychodisko zkusit aukro nebo trh v USA a nejak to sem dovest, pokud by ti nevadila redukce na nabijecku za stovku a anglicka klavesnice.

V USA jsou notebooky a spotrebni elektronika cca o 30-40% levnejsi, tam by se notas tvych pozadavku sehnat dal. Napr.:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6834146613
winkja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od winkja »

na nejnovější hry ntb nechci, je mi jasne že v této cenové relaci to i je nerealné. (mam od toho xbox) spíš jen klasiky, mafia, diabla, pacina, UT, flatout, atd.
Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

v tom pripade, nezalezi zas tak na vyberu podle grafickeho cipu, tyto hry rozjedete na cemkoliv, co nebude mit integrovanou grafiku.

priklanim se k : http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g560-d171401.htm
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

No Mafii 1 a Diabla 1+2 by v pohode mela zvladnout i nova integrovana grafika.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

Zivan píše:No Mafii 1 a Diabla 1+2 by v pohode mela zvladnout i nova integrovana grafika.
to by mela, ale perspektiva do budoucna zadna, kdyby si chtel v budoucnu zahrat neco co neni stary 8 let :) tak by mel smulu, podle je int. grafika dobra jen do kanclu.
Deevy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deevy »

Mafii ti můzů potvrdit, že rozjedeš skoro na všem. Ja jsem to hrál na 2 roky starem asusu za 11 000, integrovaná grafika a bez problému. Jako když se na to podiváš z užitné stránky, tak to lenovo nehýří ani výdrží, ani výkonem, naproti tomu ten acer je v obojí o dost lepší. Otázkou je, jak to bude s kvalitou...
Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

pokud mu int. grafika nevadi, tak samozrejme ani en acer neni spatny, ale to lenovo je vic univerzalni, vic multimedialni no.
winkja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od winkja »

nu já stojím před otázkou že buď prodám pc a pořídím si notes s výkonem (cca kolem ty 20ky de sehnat něco co už utahne hry (viz acer)?)
nebo si pořidit něco slabší (viz např lenovo) co utahne starší pecky, ale to bych si pak spíš dupal na tý výdrži na baterku.
klidně nahoďte typy na notesy okolo 15-23tisíc (vic asi i s prodejem pc nedám) co jsou dobrej poměr cena/výkon, nebudu se zlobit :-)
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Pokud tam budeš smažit Mafiu a Diablo, tak by mělo stačit něco mobilního:
http://www.alza.cz/hp-probook-4320s-d160252.htm
http://www.alza.cz/hp-probook-4320s-mer ... 171960.htm
Co říkáš? Podle zkušeností v trubkách 4 hod. no problem.
I když v zátěži tolik nevydrží.
Asi bych vzal nějakou tu 13" TimelineX.

Kašli na hry, notebook je strašný na hry.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Deevy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deevy »

Reknu ti muj subjektivni nazor. Nekupuj si notas na "hry", pokud na tom nejsi dost dobre financne. To je podle me blbost. Pokud chces hrat hry (samozrejme se bavime o novych narocnejsich), tak je idealni mit stolni pc, a podle potreby upgradovat. Ja to tak delam jiz nekolik let a nemuzu si stezovat, zahraju si bezproblemu uplne vsechno. Priklad: spoluzak si koupil toshibu za 20 000, bude tomu necely rok zpatky. Notas to je jakoze vykony, to jo. Ale kdyz jsem videl, jak mu na tom jede dirt 2 a pak jeste dalsi celkem narocne hry, ted vubec nevim nazvy, tak to nebyla zadna slava co se tyce fps. Poskladat pc se srovnatelnym vykonem vychazelo placnu cca na 12 000. Pokud chces hrat nove hry a opravdu nejsi bohac, tak si radsi nech pc, kup si nejaky "levny" notebook do skoly, ktery bude mit dobrou vydrz, kterou potrebujes. Taky jsem to chtel udelat tak jako ty, prodat pc, koupit "výkonny" notebook, ale po procteni for, a z vlastnich zkusenosti bych do toho uz nesel. Ja Ted vybiram prakticky to same co ty, tez mam v planu do toho dat do tech 20 000. Podivej se na tohle: http://pctuning.tyden.cz/hardware/noteb ... ku?start=1.
Sice si na tom zahrajes opravdu tak maximalne mafii a podobne, ale vydrz baterie kolem 4 hodin, muzes si dokoupit baterku s vyssi kapacitou. Cena v alfacompu 14 000 a hlavne je to vsemi uznavane lenovo :).
my_key
Nováček
Nováček

Příspěvek od my_key »

Ahoj, právě řesím v podstatě ten samý problém, jdu na VŠ a bez ntb to nepůjde. Za poslední rok jsem si postupně poskládal svůj nynější pc, dal jsem do něj všechno co jsem vydělal, nebyli peníze najednou tak jsem kupoval na co bylo. Teď když už vypadá k obrazu mému, řeším jestli koupit slabší note a pc nechat, nebo koupit note co by nahradil obojí a lépe uspokojoval mé požadavky a přání :)

Dále řeším jestli úhlopříčku 13/15, 13ku jsem měl v ruce (řada timelineX) a získala si mě mobilita a váha, vážně mě to nadchlo. Ale nevím jestli by 15ka nebyla lepší, ještě s přihlédnutím k tomu že bych už neměl desktop.

První možnost jsi už zmiňoval - http://www.alza.cz/acer-aspire-3820tg-4 ... 165742.htm

Druhá pro mě je něco takového - http://www.alza.cz/msi-gt628-636xcz-d153393.htm (líbí se mi rozlišení 1680*1050, k tomu mám dotaz mimo, nepletu se ? - pokud mám monitor s nativním rozlišením 1680*1050 - 22 lcd,
po připojení k tomuto ntb bych měl být grafický výkon stejný, tím myslím počet fps při hrách by se neměnil jak při hraní na LCD notebooku tak na monitoru? díky)

A třetí, proto ti vlastně píšu, je tato - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71242
+ desktop si nechat. Je to notebook s velmi vysokým výkonem v poměru k ceně. Nepřemýšlel jsi o něm ?

Zajímalo by mě jak to nakonec vyřešíš :)
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Notebook ti nenahradí obojí, prakticky nikdy.

Gigabyte a MSI - ruce pryč.

13" a 15" vyjde skoro nastejno v segmentu x-náct tisíc, obojí má 1366x768, menší je ale samozřejmě mobilnější.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
winkja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od winkja »

měl bych otázečku, máte někdo zkušenost s BAZARovými notebooky z alza.cz? mam od nich z bazaru Genius HT a jsem spokojen (jako nové byli), ale repráky a ntb jsou trocha jiné zboží :-) dik za reakce
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Problemem je pouze pulrocni zaruka a cena oprav notebooku mimo zaruku.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“