Připojení 3 až 4 obrazovek na desku s jedním PCIE16x

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Připojení 3 až 4 obrazovek na desku s jedním PCIE16x

Příspěvek od Holda »

Uzrálo ve mě rozhodnutí být zase trochu "geek" a chci mít pracovní plochu na dvou LCD. Nebylo by to nic složitého, ale situace je taková, že mám desku s pouze jedním PCIE 16x (myslím, že to je GB EP43-DS3L) a z grafiky Ati 4830 už mám zapojené LCD a televizi. Více jak dva výstupy najednou bohužel nezvládne.
Jde mi o ekonomickou variantu, neexistuje třeba grafika do PCIE1x? Ona určitě existuje, ale je někde sehnatelna?
Případně mi ještě hlodá červík, jestli nepořídit rovnou novou grafiku, nejsou už dnešní grafiky (výkonem podobné tomu co mám) schopné více digitálních výstupů jak dvou?
Nebo další řešení, pořízení desky s integrovanou grafikou, tam ale asi bude problém donutit pracovat obě najednou.
Varianta nákupu desky s 2x PCIE 16x je spíše utopií, skončilo by to pro mě zbytečným upgradem.
Díky :)
.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Připojení 3 až 4 obrazovek na desku s jedním PCIE16x

Příspěvek od Jája »

Ati Eyefinity
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=9&t=146344
pokud chceš grafiku s podobným výkonem jako má ta tvá 4830, tak HD5750 by měla stačit.

Existují i usb adaptery s DVI výstupem, třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72795
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Něco jako Eyefinity jsem měl přesně na mysli, ale na druhou stranu 3k jen za grafiku bez nějakého nárůstu výkonu a s možností připojit pouze jeden monitor navíc je docela kopanec.
Club3D dělá 4350 do PCIE 1x bohužel o ní nemůžu v žádném shopu zakopnout :/
.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Ta krabička do USB je asi nejlepší a nejlevnější řešení (ale nevim jak je to s odezvou, rychlostí a kvalitou). Sám mám úplně stejnej problém, ale zatim vyloženě nutně třetí a čtvrtej monitor nepotřebuju. Nechce se mi vůbec kupovat novou grafiku jenom kvůli tomuhle.

Nejvíc mě štve, že moje grafika neumí provozovat dva monitory a ještě k tomu TV alespoň přes S-VIDEO, to by bylo alespoň částečný řešení a zadarmo. Teda ona to umí, ale dva z těch tří obrazů jsou vždycky klony (tj. že na jednom monitoru a na TV je to samý.)

K Eyefinity - nešel bych do těch verzí, které umějí jen 3 monitory, šel bych do těch, co umějí šest. To po uvedení tuším uměly jen ty superdrahé top modely, ale zahlédnul jsem něco o tom, že i ty mainstream by to měly umět, třeba se něco už dá koupit, nevim. Jinak asi pak to USB.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Ta 5750 je výkonostně o chlup nad 4850, takže trochu by to bylo poznat, ale nebyl by to žádnej zázrak, můžeš vzít rovnou silnější 5770 nebo 5850....
http://www.computerbase.de/artikel/graf ... _qualitaet

skusil sem najít ten club3d
http://www.tiphardware.cz/club-3d-cgax-4352ilx1.html
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Jindy píše:Ta krabička do USB je asi nejlepší a nejlevnější řešení (ale nevim jak je to s odezvou, rychlostí a kvalitou).
Podle všeho zoufale. Co jsem četl reakce, tak to nepodporuje ani akceleraci videa a dokonce ani ne 2D akceleraci (natožpak 3D akceleraci, která je u moderních OS používaná i pro vykreslování 2D), takže pouhé přetahování okna už je pro to dost záhul. Tohle řešení je vhodné tak pro účely prezentace na projektoru a podobně.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Hmm, tak to je teda dost špatný :( Škoda no, takže zbývá jen Eyefinity...
dlots
Nováček
Nováček

Příspěvek od dlots »

Co třeba tohle?

http://chcikoupit.cz/eshop.php?ID=searc ... =&idz=3306

Redukce DMS -> 2x DVI jde koupit například na eBay za nějakých 9 dolarů i s poštou.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Zkusím objednat tu 4350 a uvidíme, alespoň konečně rozjedu Armu 2 :lol:
.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“