mám zvláštní problém s RAMkou v mém novém notebooku, kde je nainstalovaný WIN 7 64 bit (kvůli podpoře 4 GB RAM). Problém je v tom, že systém z neznámého důvodu využívá většinu paměti a já pro své procesy mám volné jen minimum (cca 1 - 1,5 GB) Což mi připadá extrémně málo. A když spustím téměř cokoliv , i nějakou nenáročnou hru, tak to zbylou využitelnou RAM využije a často se pak např. daná hra vypne a paměť je extrémně využitá když se podívám do správce uloh na výkon.
Když se ve správci úloh podívám na výkon a následně na sledování prostředků (kde je pordobněji zobrazeno vytížení RAM paměti, tak systém sám o sobě bez jakýchkoliv zapnutých programů (i maličkosti "po spuštění" v listě jsou vypnuté) žere 1,5 GB RAM. Takže k dispozici mám nějakých cca 2,2 GB. Ale z těch 2,2 GB mi systém další polovinu použije na nějakou "pohotovostní paměť" a proto mám volné paměti k dispozici jen to minimum které jsem psal výše.
Všimul jsem si, že když zapnu notebook, tak mám volné RAM těch cca 2,2 GB, ale postupně se navyšuje ta pohotovostní paměť až mi sežere těch 1 - 1,5 GB, takže ve výsledku z celých 4 GB mužu využít jen čtvrtinu a tím pádem mám velké problémy například s hrama. (I nenáročný Football Manager 2010 se mi vypíná protože sežere celkem rychle tu malou část paměti kterou mam k dispozici)
Před chvílí jsem četl článek o WIN 7 na noteboocích a tam psali, že u WIN 7 64 bit se 4 GB RAM a výše by se měl vypnout stránkovací soubor a drasticky se tím zvýší svižnost systému. Podle toho článku to vypadalo přesně na muj problém, tak jsem to zkusil, ale změna žádná bohužel

Byl bych vděčný za jakékoliv komentáře a rady.
PS: Notebook je udržovaný, o žádném viru nevím, žádné zbytečné procesy zapnuté nemám. Jsou lidi, kteří mi říkali, že na jejich WIN 7 64 bit se 4 GB RAM mají zapnuto x věcí, firefox, icq, film, utorrent atd a i tak mají ještě rezervu 2-3 GB. Mě i bez zapnutí čehokoliv zbývá jen 1 - 1,5 GB a stačí zapnout firefox a icq a často pak nemám k dispozici ani 100 mb