Výběr ze 3 DVD-RW
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Radagabi
- Začátečník
-
Výběr ze 3 DVD-RW
Ahojte,
řeším dilema při výběru DVD-RW,protože stará do IDE slotu pomalu,ale jistě odchází(nevypaluje,příliš dlouho načítá CD-tzn. když kliknu na E:\ tak se mi kousne Commander...apod...)
Vybírám mezi
Asus DRW-24B1LT, černá, noNero Bulk-klikni
LG GH22LS30 černá bulk-klikni
Samsung SH-S223L, černá, Bulk
Příjdou mi dobré všechny 3,ale nevím si rady,která z nich je lepší..Rozdíl mezi nimi(kromě nápisu) je snad jen to,že Samsung má diodu na tlačítku....
Nevím jak to je s kvalitou DVD-RW od těchto výrobců,proto se ptám vás.
Já fakt nevím,jelikož u Asusu je plus 24× rychlost zápisu na DVD,ale zase o 100kč větší cena...U LG to je rychlá průměrná přístupová doba u CD a krom toho mám (vzhledově) úplně stejnou,takže bych měnil jen to co nevidím....U Samsungu je to zas super přístupová doba jak u DVD tak u CD(já vím,že těch 20 ms nepoznám,ale jde o princip),ale zase mi celkem vadí to Samsung(přeci jen když někdo příjde,koukne a Samsung....Člověk co se v tom nevyzná bude považovat Samsung za čínský šmejd.....
Já nevím,čekám na vaše rady....
řeším dilema při výběru DVD-RW,protože stará do IDE slotu pomalu,ale jistě odchází(nevypaluje,příliš dlouho načítá CD-tzn. když kliknu na E:\ tak se mi kousne Commander...apod...)
Vybírám mezi
Asus DRW-24B1LT, černá, noNero Bulk-klikni
LG GH22LS30 černá bulk-klikni
Samsung SH-S223L, černá, Bulk
Příjdou mi dobré všechny 3,ale nevím si rady,která z nich je lepší..Rozdíl mezi nimi(kromě nápisu) je snad jen to,že Samsung má diodu na tlačítku....
Nevím jak to je s kvalitou DVD-RW od těchto výrobců,proto se ptám vás.
Já fakt nevím,jelikož u Asusu je plus 24× rychlost zápisu na DVD,ale zase o 100kč větší cena...U LG to je rychlá průměrná přístupová doba u CD a krom toho mám (vzhledově) úplně stejnou,takže bych měnil jen to co nevidím....U Samsungu je to zas super přístupová doba jak u DVD tak u CD(já vím,že těch 20 ms nepoznám,ale jde o princip),ale zase mi celkem vadí to Samsung(přeci jen když někdo příjde,koukne a Samsung....Člověk co se v tom nevyzná bude považovat Samsung za čínský šmejd.....
Já nevím,čekám na vaše rady....
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
- Radagabi
- Začátečník
-
Re: Výběr ze 3 DVD-RW
Co jsem zjístil,tak že ten Samsung hned několika lidem kiksnul už po roce...Tak vypadá o kandidáta méně
)

Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
- LOVIT
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
opticke mechaniky se resily par let zpet, kdy byl top teac, plextor dneska to je vsecko spotrebka, vem bud to nejlevnejsi nebo podle tihnuti k te ktere znacce. Je fakt, ze mam doma asus, samsung s hw myslim panasonic a pak jeste asus externi na usb(myslim matshita) a ta cte nejlip - resp media co ostatni hlasi jako spatny precte sice pomalu ale jo.
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
- kreatin
- Nováček
-
Vzal bych tuhle http://www.alza.cz/asus-drw-24b1st-blk-g-as-d129044.htm ,protože na stránkách výrobce má podporu pro win7 32/64 bit
sám si ju objednávám -moje asuska DRW-1814BLT se pomalu a jistě poroučí do PC záhrobí....pomalu načítá a pri vypalování v ní poslední dobou něco rachotí mám ji ,ale už tři a půl roku 

MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920 D0 2.66@4312MHZ,CHladič:Noctua NH-D14,Pamět:6 GB 3x2 Corsair 1600Mhz 9-9-9-24-1T @1833Mhz,Geforce GTX 780 Phantom "GLH",zdoj: Flotron Everest 800W 12cm fan. 85Plus,
- zombux
- Odborník PCT
doporučuji vyhnat náhodně. podpora Windows 7 je u mechaniky evidentní blábol, fungujou v nich všechny stejně, ať už prodejce machruje s podporou nebo ne.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- kreatin
- Nováček
-
to máš pravdu ,ale i tak si myslím že je znich nejlepšízombux píše:doporučuji vyhnat náhodně. podpora Windows 7 je u mechaniky evidentní blábol, fungujou v nich všechny stejně, ať už prodejce machruje s podporou nebo ne.

MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920 D0 2.66@4312MHZ,CHladič:Noctua NH-D14,Pamět:6 GB 3x2 Corsair 1600Mhz 9-9-9-24-1T @1833Mhz,Geforce GTX 780 Phantom "GLH",zdoj: Flotron Everest 800W 12cm fan. 85Plus,
- kreatin
- Nováček
-
Tak to ještě možná přehodnotím co si objednám,ale musím uznat že ta LG GH22LS30 je také dost dobrá a má podporu výrobce pro win7 a co jsem pátral po netu tak je i docela spolehlivá
- Wuuduu
- Středně pokročilý
aj tvoja podlozka pod mys, reproduktory a sluchatka maju podporu pre Win7? Ak nie, vymenit...
Asi taky dolezity je ten dovod, co neustale spominas.
Ti emechaniky su teraz tak lacne, ze aj kvalita je u vsetkych rovnaka - naprd. Takze kup ktorukolvek a rozdiel nebude ziadny.
Asi taky dolezity je ten dovod, co neustale spominas.
Ti emechaniky su teraz tak lacne, ze aj kvalita je u vsetkych rovnaka - naprd. Takze kup ktorukolvek a rozdiel nebude ziadny.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- zombux
- Odborník PCT
Wuuduu píše:aj tvoja podlozka pod mys, reproduktory a sluchatka maju podporu pre Win7? Ak nie, vymenit...

Pfizer & Moderna inside
- Jindy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dneska je to fakt s mechanikama blbý, všechno je to stejnej šunt, ne jako dřív zmíněný Teac, Plaxtor či ještě dříve Yamaha.
Já jsem to za poslední roky řešil systémem pokus/omyl (ale taky jsem bláhově zkoumal, kdo vyrobil vnitřní elektroniku - to už je celkem jedno). Nejdřív jsem vzal, nevím vůbec proč, nějaký Lite-On. Ten odešel po necelém roce, dokonce ničil média. Pak jsem vzal Samsung, protože jsem té značce celkem věřil, kvůli zkušenostem s dobrými monitory. Samsung odešel po roce. Pak jsem si vzpomněl, že jsem před pár lety kupoval dost luxusní LG, dal jsem jí tátovi, a ta maká už asi 5 let bez problémů. Tak jsem si koupil znovu LG, právě tu LG GH22LS30, a na rozdíl od těch předešlých nevykazuje jediný problém, už snad skoro dva roky.
Lightscribe zcela bez problémů a vymazávání RW médií také - to byly právě nejčastější problémy těch mých předešlých mechanik, nebo "vypalování se nezdařilo". Tady no problem a to jsem na ní toho už vypálil hodně, řádově stovky médií.
Vezmi tu LG.
Já jsem to za poslední roky řešil systémem pokus/omyl (ale taky jsem bláhově zkoumal, kdo vyrobil vnitřní elektroniku - to už je celkem jedno). Nejdřív jsem vzal, nevím vůbec proč, nějaký Lite-On. Ten odešel po necelém roce, dokonce ničil média. Pak jsem vzal Samsung, protože jsem té značce celkem věřil, kvůli zkušenostem s dobrými monitory. Samsung odešel po roce. Pak jsem si vzpomněl, že jsem před pár lety kupoval dost luxusní LG, dal jsem jí tátovi, a ta maká už asi 5 let bez problémů. Tak jsem si koupil znovu LG, právě tu LG GH22LS30, a na rozdíl od těch předešlých nevykazuje jediný problém, už snad skoro dva roky.
Lightscribe zcela bez problémů a vymazávání RW médií také - to byly právě nejčastější problémy těch mých předešlých mechanik, nebo "vypalování se nezdařilo". Tady no problem a to jsem na ní toho už vypálil hodně, řádově stovky médií.
Vezmi tu LG.
- Mastodont
- Černá karta
-
Podle testů maniaků je momentálně "nejlepší" sony optiarc.
- LiveBomb
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je to jedno, spotrebak co neprezije rok .....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Shit
- Odborník PCT
No vidíš. Mně zase loni odešel Sony Optiarc a LG...Radagabi píše:Co jsem zjístil,tak že ten Samsung hned několika lidem kiksnul už po roce...Tak vypadá o kandidáta méně)
Takže jsme bez kandidátů.

Všechny mechaniky za 500-600 jsou "spotřebák" => mají životnost jako "toner" => je to úplně jedno.
- Jindy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Je to fakt hrůza no. Kdyby bylo možné koupit nějakou DVD mechaniku za třeba 3000 s tím, že by měla elektroniku skutečně na úrovni tak, jako tomu bývalo kdysi, asi bych do ní šel. Na trhu je v tomhle dneska úplné prázdno. Když jsem si projížděl před rokem dvěma ceníky a chtěl tu nejdražší DVD mechaniku, tak jsem zjistil, že nemám svoje peníze kde utratit, všechno to bylo nejvýš za 600 a jediné dražší byly USB nebo nějaké bundly s Nerem a krabičkou. Dost ubohý.
Teď mě napadlo, že by na tom možná mohly s životností a kvalitou součástek být lépe Blu-Ray vypalovačky. Že to třeba ještě není taková spotřebka jako ty DVD šunty. Ale asi to bude dost podobné a jestli ještě není, tak časem určitě bude.
Teď mě napadlo, že by na tom možná mohly s životností a kvalitou součástek být lépe Blu-Ray vypalovačky. Že to třeba ještě není taková spotřebka jako ty DVD šunty. Ale asi to bude dost podobné a jestli ještě není, tak časem určitě bude.
- Mastodont
- Černá karta
-
LOL 3k za zastaralej kus hardware? To radsi koupim 5 dvd mechanik po 600 nez jednu za trojku, probud se.
- Jindy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Já si za kvalitu rád zaplatím, ale pokud by se jednalo o DVD za 3k, tak by musela být extra, mít něco unikátního. Jako jsem třeba před rokem koupil unikátní a legendární CD vypalovačku Yamaha F1 - nevybalenou za litr. Ta má speciální funkci AAMQR pro ultrakvalitní vypalování audio CD, kterou žádná jiná vypalovačka nemá a Yamaha F1 už se asi 5 let neprodává. Takže to pro příklad, já se nemusim probouzet.
- Mastodont
- Černá karta
-
Chtel bych byt ten stastlivec co natrefil na takoveho BFU, ktery koupi srot za talir. Jenze to se me nikdy nepovede.
- Jindy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Čoveče, já bych ani nechtěl bejt takovej ignorant jako ty.
Zjisti si nejdřív, co je Yamaha F1 zač a když pak třeba dojdeš k poznání, že ničím jiným na světě nemáš šanci vypálit audio CD v takové kvalitě, třeba se chytíš za hlavu. Ale počítám, že ignoranti nemají čas studovat technické specifikace, nebo vůbec něco studovat. Natož pak si ještě zjistit, jak těžké je sehnat tuhle mechaniku zhusta používanou, natož úplně zánovní. Je to asi tak těžké, jako sehnat nerozbalený Commodore 64, což pokud se někde prodává, tak za hodně velké peníze.
Zjisti si nejdřív, co je Yamaha F1 zač a když pak třeba dojdeš k poznání, že ničím jiným na světě nemáš šanci vypálit audio CD v takové kvalitě, třeba se chytíš za hlavu. Ale počítám, že ignoranti nemají čas studovat technické specifikace, nebo vůbec něco studovat. Natož pak si ještě zjistit, jak těžké je sehnat tuhle mechaniku zhusta používanou, natož úplně zánovní. Je to asi tak těžké, jako sehnat nerozbalený Commodore 64, což pokud se někde prodává, tak za hodně velké peníze.
- Mastodont
- Černá karta
-
Commodore je taky srot. To je jako koupit si noveho trabanta za 10k liber a nechat stat audi TT opodal jen kvuli tomu, ze trabant ma mensi spotrebu. 

- LOVIT
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jindy promin ale digitalni bit bude pořád digitální bit, pár let zpět se todle řešilo na cdr - vliv rychlosti na kvalitu audia a i jiné aspekty věci, je to prostě digitální záznam 1 a 0 budou pořád 1,0 pokud bude stejný kontrolní součet není co řešit
edit: no tak sem to dohledal je to cca 8 let zpět....
http://www.diit.cz/clanek/je-kopie-audi ... /3868/4483
edit: no tak sem to dohledal je to cca 8 let zpět....
http://www.diit.cz/clanek/je-kopie-audi ... /3868/4483
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s