Gigabyte MA790FX-DQ6 (AM2+, 790FX+SB600)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Pijoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Gigabyte MA790FX-DQ6 (AM2+, 790FX+SB600)

Příspěvek od Pijoun »

Čau,
mám takový problém když si restartuju PC tak se mi při načítání ještě v Biosu sekne a já už opravdu nevim čím to je.Nejdřív jsem měl problém aby se mi načetli HDD,ale to se po reinstalaci vyřešilo.. ale štve mě to že se to sekne.... už jsem restartoval bios,nastavil jsem defaultní nastavení 2x a stále nice.. nevíte?

Konfigurace:
MB Gigabyte MA790FX-DQ6
CPU AMD Phenom x4 9850 BE
RAM Corsair Dominator 4096MB
GPU CF Ati Radeon Sapphire HD3870
HDD1 WD Cavair Green 500gb
HDD2 Seagate Barracuda 500gb
Zdroj Forton Bluestorm 700w

Předem děkuju za rady...
CPU: Intel Core i5 2500k 3,3ghz ,MB: ASUS P8P67 EVO ,RAM: Corsair Vengeance ěx4gb 1600mhz ,Grafika Ati Radeon sappjire hd 3870 cf ,HDD. ST barracuda 500gb,WD Cavair green 500gb
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Po restartu se mi sekne bios..-.

Příspěvek od Shit »

To vypadá na HW chybu...

Otestovat jinou desku, zdroj, RAM, CPU... Pouze metoda "pokus / omyl" zjistí přesně "viníka" problémů. :(
Pijoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pijoun »

jako že by se to stalo po tom co tam dám novej sata kabel???? mi příjde malinko ujetý že by se mi poníčila deska...
CPU: Intel Core i5 2500k 3,3ghz ,MB: ASUS P8P67 EVO ,RAM: Corsair Vengeance ěx4gb 1600mhz ,Grafika Ati Radeon sappjire hd 3870 cf ,HDD. ST barracuda 500gb,WD Cavair green 500gb
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Dej sem fotku, kde presne se ti to sekne. Ono je mozny, ze se pri vymene kabelu, pokud ho nedas do stejnyho sata portu, zmeni poradi disku k bootovani a jeste vic je to mozny pri resetovani biosu. Potom by pouze stacilo v biosu nastavit spravny disk k bootovani.
Pijoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pijoun »

Nooo tahkle když se bootujou disky tak je snad jedno jaký je pořadí,prostě si to najde disk na kterym je Bootovatelný systém,ale k tomu jsem ani nedostal kvůli tomu lágu,ale ted mi to někdo musíí fákt vysvětlit.... ted jsem na ten počítač ani nešmátnul a najednou mu restart nevadí ale v klidu se bootne... Vysvětlí mi to někdo?? prosím
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Jedno to neni, co kdyz mas na dvou discich dva operacni systemy, ale to je jedno. Vysvetlovat neni co, kdyz presne nepopises, kde se ti to seklo a fotka by se taky hodila.
Pijoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pijoun »

Přímo tady se to sekne a dál to nejde... ale pouze když je počítač restartován,když se zapíná tak se to neseklo.

http://img101.imageshack.us/img101/2852/11082010002.jpg
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Vypada to, ze se to sekne pri detekci zarizeni na ide radici. Pokud nemas ide disk nebo mechaniku, tak zkus vypnout v biosu ide radic, jestli na nem mas disk nebo mechaniku, zkus vymenit kabel. Mas-li taktovany cpu, zkus ho vratit na default. Na strankach vyrobce pisou o podpore pameti na frek.1066MHz pouze v jednom slotu na kanal, muzes tedy zkusit zprehazet pameti ve slotech (pokud uz to tak nemas, podle fotky to vypada, ze jo) nebo je podtaktovat na 800MHz, treba to pomuze. Posledni, co me napada je novy bios.
Pijoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pijoun »

Noooo takhle na IDE mám jeden HDD a Mechanikua celý dva roky jsem stím neměl problé,jenom když jsem dal k těm 2dvoum SATA diskům nový kabely tak tohle začalo. Jinak všechno je defaultní a paměti přeházet nemůžu protože se na první dva sloty nedostanu ,jenom kvůli tomu že mi to tam zabírá CPU chladič.. dominatorky jsou moc vysoky kvulitem pasivakum co maj.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Zkus v biosu vypnout přídavný SATA řadiče, nech jen IDE a základní 4 SATA porty co jsou obsaženy v chipsetu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Pijoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Gigabyte MA790FX-DQ6

Příspěvek od Pijoun »

Ahoj,
mam docela veliky problem, vcera se mi pri spusteni jakekoliv hry tak po 2 minutách doslova sesypalo PC. Zadny error,jen se resetlo,ale v sekvenci bootovani do biosu jsem cekal asi 10-15s. Pri chatování ani po třech hodinách se to nestalo,ale kdyz jsem si potom pustil film,tak to po pul hodine wse to opet sesypalo.
Dneska jsem to jenom zapnul a pominute se sesypal a uz se ani do Biosu nedostal. Vetraky se mi vzdy pri zapinani roztoří na max. a pak se zase "zklidněj" a tedka se to všechno jakoby seklo a vetraky jsou na max. mechanika se snazi cist a disky "skvrklaj" snazej se cist,pocitac nereaguje ani na restart,ani vypnutí... pouze vypnutí přes zdroj.
Ten PC nemam ani 3roky a tohle se stalo prvne,jindy problemy nebyly.
Muze byt deska mrtvá nebo jenom je v haji Bios?

PC:
MB: Gigabyte MA790FX-DQ6
CPU: AMD phenom x4 9850
Ram: Corsair Dominator 4gb
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: MA790FX-DQ6- vypada to na problem s biosem nebo je mrtva...

Příspěvek od Lokomotiva »

Může to mít příčin několik.
Já bych tipovala spíš zdroj.
Jaký máš a jak je starý?
Můžeš si půjčit na vyzkoušení lepší?
Pijoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pijoun »

Zdroj me teda nenapadl ,ale mohl by to byt on protoze to vypada jako by proste prestal jit proud do disku a zbytku pc.....
Zdroj mam : http://www.fsp-group.com.tw/report/FSP_ ... S_700W.pdf
V květnu by to byly 3roky co ho mám a zdroj bych mel na vyzkouseni.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

S takovými příznaky už jsem se setkal několikrát a vždycky to byla deska, kdyby byl v hajzlu zdroj, tak si to ani neškrtne.
Jestli máš možnost půjčit si nějaký zdroj aspoň 400W, tak ho vyzkoušej, ale podle mě to bude dělat to samý.
GB dává na desky 3 roky, tak šup na reklamaci :-)
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“