http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65928
Bylo by to hodně znát na grafickém výkonu?
Dík za všechny odpovědi
Moderátoři: Walker1134, Wilik

No tak to je mazec jestli je to opravdu tak. Četl jsem, že nějaký ten vliv procesor na grafický výkon má, ale, že spíše záleží na grafice. No tak jestli je to tak jak říkáš, tak začínám hodně rychle šetřit na nové CPULojza píše:Sempron to určitě brzdí brutálně, například já jsem měl Pentium 4 630 3 GHz a k tomu Radeon HD 3850 a v 3D Marku 03 to dávalo asi 15.000 bodů. po výměně CPU za Core 2 Duo E6300 1,86 GHz vyhodil 3D Mark výsledek 29.000 bodů. To je rozdíl, co? A to jsem měnil jen CPU. Tím novým CPU si hodně pomůžeš.

co jsem zkoušel test v 3D mark 2006 Gigabyte GTS 250 512MB s procesorem AMD Phenom II x4 B55 3.6GHz tak jsem měl výsledek "pouze" 16354 bodů..davidmar píše:No tak to je mazec jestli je to opravdu tak. Četl jsem, že nějaký ten vliv procesor na grafický výkon má, ale, že spíše záleží na grafice. No tak jestli je to tak jak říkáš, tak začínám hodně rychle šetřit na nové CPULojza píše:Sempron to určitě brzdí brutálně, například já jsem měl Pentium 4 630 3 GHz a k tomu Radeon HD 3850 a v 3D Marku 03 to dávalo asi 15.000 bodů. po výměně CPU za Core 2 Duo E6300 1,86 GHz vyhodil 3D Mark výsledek 29.000 bodů. To je rozdíl, co? A to jsem měnil jen CPU. Tím novým CPU si hodně pomůžeš.Na tu 250tku by mohlo být tak akorát nějaké to dvoujádro Athlon (například ten co mám v tom odkazu)...nebo něco silnějšího?? Čtyřjádro, nebo nějaký Phenom. Co myslíte? ... Podle mě čtyřjádro nemá moc cenu. Většina her dneska využije dvě jádra, tak nevim no...

zdravim, nejak nevim proč bych si měl kupovat novou desku, když ta moje současná s novou verzí BIOSU AM 3 podporuje (to je i pro kauflyho). Nemám peněz na rozdávání. Ten procesor už je krizovka, takže ten je na řadě první a myslím, že pokud nemám v úmyslu to nějak taktovat tak tato fošna stačí....na ten procesor budu mít tak za měsíc, tak uvídíme. Nevím buď tu 250tku anebo dvoujádrovýho Phenom stím, že někdy v budoucnu až bych měl druhou desku bych se mu pokusil odemčít další dvě jádra. Za čtyřjádro se mě zatím utrácet nechce. To bych vzal asi až bych kupoval i novou desku....co myslíte?ppromi píše:Jestli chceš s té GK dostat šťávu, tak určitě 4-jádro a taky určitě novou základní desku ...

jestli 2 jádro Phenom.. tak kup Phenom II X2 555 BE nebo v tu dobu by snad už mohl vyjít 565BE.. (nevim kdy přesně vychází..) já jsi koupil 555BE.. otevřel jsem všechny 4 jádra bez problémů.. a takt jsem zkoušel zatim jen na 3.6GHz a běží to ok.. chlazení je tak na 45°C cca.. při zátěži tich 57°C.. podle mě ten procesor by dal bez problémů i větší takt..davidmar píše:zdravim, nejak nevim proč bych si měl kupovat novou desku, když ta moje současná s novou verzí BIOSU AM 3 podporuje (to je i pro kauflyho). Nemám peněz na rozdávání. Ten procesor už je krizovka, takže ten je na řadě první a myslím, že pokud nemám v úmyslu to nějak taktovat tak tato fošna stačí....na ten procesor budu mít tak za měsíc, tak uvídíme. Nevím buď tu 250tku anebo dvoujádrovýho Phenom stím, že někdy v budoucnu až bych měl druhou desku bych se mu pokusil odemčít další dvě jádra. Za čtyřjádro se mě zatím utrácet nechce. To bych vzal asi až bych kupoval i novou desku....co myslíte?ppromi píše:Jestli chceš s té GK dostat šťávu, tak určitě 4-jádro a taky určitě novou základní desku ...

no já nekdy v budoucnu tu desku plánuju, ale to nebude hned....takze nevím jestli má cenu toho Phenoma dvoujádro a ze bych si to v budoucnu otevrel a nebo ted koupit proste dvoujádro Athlona třeba tu 250tku a potom třeba za rok s novou deskou i nový procak...ten co bych koupil ted bych jeste slusne prodal za neco (byl by jeste v zaruce).Jája píše:Na té staré desce nic neotevře, takže si myslím že kupovat phenoma x2 je blbost, obzvlášť když jde hlavně o cenu. To už bych vzal radši athlona X3.

Podporovat podporuje, ale ty technologie ..., no to je jedno .., jenže než koupíš novou desku, tak bude zase zastaralý něco jinýho ...davidmar píše:zdravim, nejak nevim proč bych si měl kupovat novou desku, když ta moje současná s novou verzí BIOSU AM 3 podporuje (to je i pro kauflyho). Nemám peněz na rozdávání. Ten procesor už je krizovka, takže ten je na řadě první a myslím, že pokud nemám v úmyslu to nějak taktovat tak tato fošna stačí....na ten procesor budu mít tak za měsíc, tak uvídíme. Nevím buď tu 250tku anebo dvoujádrovýho Phenom stím, že někdy v budoucnu až bych měl druhou desku bych se mu pokusil odemčít další dvě jádra. Za čtyřjádro se mě zatím utrácet nechce. To bych vzal asi až bych kupoval i novou desku....co myslíte?ppromi píše:Jestli chceš s té GK dostat šťávu, tak určitě 4-jádro a taky určitě novou základní desku ...