Přehřívání disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
k.iller
Nováček
Nováček

Přehřívání disku

Příspěvek od k.iller »

Zdravím,

poslední dobou mám problém s přehříváním disků. Pokud hru hraji déle než 20 minut, začne se sekat a s ní celý systém. Myslel jsem, že za to může GF, tak jsem zkoušel zapnout větráček na 100 %, ale stejně se to sekalo. Dneska jsem si ale uvědomil, že by to mohlo být diskem. Stáhl jsem si teda nějakej program na měření teplot disku a hle, systémový disk 61 °C a druhý disk 45°C. Vypnul jsem tedy pc a nechal ho odpočinout. Můj systémový disk (ten co má 61°C) který je v HDD rámečku (bez větráčku) je celkem veterán, mám ho už 8 let. Konkrétně se jedná o model Seagate Barracuda 7200 80 GB. Doted s ním nebyl jediný problém, šlapal jako hodinky. Až teď má takhle vysoké teploty. Celkem se bojím, abych o něj nepřišel. Neměli by jste nějakou radu, jak přehřívání zamezit ?

Děkuji
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Přehřívání disku

Příspěvek od zombux »

a čemu se divíš když ho necháš smažit v rámečku bez ventilace, proboha?
ignorelist: kremrole a dezoláti
k.iller
Nováček
Nováček

Příspěvek od k.iller »

zombux píše:a čemu se divíš když ho necháš smažit v rámečku bez ventilace, proboha?
Ok, už jsem ho vyndal.... Ale stejně, drobné problémy s přehříváním jsem měl už dřív, a to v rámečku nebyl. Teplota v zátěží byla okolo 50 °C.
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

Když se to teď náhle zhoršilo a projevuje se to až po chvíli, ostatní větráčky stále dobře větrají? Připadá mi, že ti odešel nějaký větráček na case, nebo jsi ho omylem zpomalil. Nebo jsi přistrčil skříň blíž ke zdi, něčím přikryl, větrací díry se zanesly prachem...
Slzic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slzic »

Fouká ti přední větrák na ty HDD?
Thermaltake Soprano DX, Gigabyte X58A-UD3R, Intel i7 930, Noctua D14, Saphire 5850 Toxic/1GB, A-Data/6GB/DDR3/1600MHz extreme edition, Asus Xonar DX 7.1, WD 500GB green, Corsair 520HX, Roccat Kave gaming set, Roccat Kone, Roccat Taito, Logitech G15.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“