Pravidelne cvakani v disku Seagate 7200.11

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
trooll
Nováček
Nováček

Pravidelne cvakani v disku Seagate 7200.11

Příspěvek od trooll »

Ahoj, chci se zeptat jestli jste se s tim nekdo nesetkal.
Mam disk Seagate Model: ST3500320AS, Serial: 5QM21YFP, Firmware: SD1A -ano je to ten disk kde byl pruser s FW.
Disk mam dva roky a ted sem zaregistroval ze i kdyz nic na pc nedelam, PC je naprosto v klidu tak disk si cca kazdych 3vterin cvakne, neprijde mi ani jako ze je to seeknuti ale proste mi prijde jako kdyz se tam roztoci moturek a hnedka vypne. Nemel jste to nekdo taky u tohodle disku?

Ted zkousim presunout veskera data na jiny hdd a zkusim udelat nove oddily, naformatovat jej a projet diagnostikou, pokud pouziju SeaTools tak ten ukaze ze zadna chyba neni.

Nevite jak je to u disku Seagate? Zda maji 3 letou zaruku?

Dekuji

EDIT: pokud je disk zatizenej (kopirovani/zapisovani) tak to ten zvuk nedela.
EDIT: prikladam screen, co znamena ten warning?, zkusil sem ted prehodit kabely ale beze zmen.

http://img198.imageshack.us/f/warninghn.jpg/
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Pravidelne cvakani v disku Seagate 7200.11

Příspěvek od zombux »

záruku máš vypsanou na faktuře... ten warning dole je v pohodě, co ale v pohodě není je Spinup Retry na 7, to znamená že to chování co pozoruješ je vlastně opakovaný pokus o roztočení disku, a to je závažná chyba, reklamoval bych to, protože se to roztočení taky jednou nemusí podařit.
ignorelist: kremrole a dezoláti
trooll
Nováček
Nováček

Příspěvek od trooll »

Jeste pockam, dneska mi ma prijit novej zdroj Seasonic 500W. Prekopu to a vyzkousim. Taky bych to radeji reklamoval, ale co jim udam jako duvod reklamace kdyz vlastne ten disk funguje normalne, jen se porad roztaci a cvakne.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nenulová hodnota ve Spinup Retry Count na reklamaci je, ten disk prostě má problémy s roztočením.
ignorelist: kremrole a dezoláti
trooll
Nováček
Nováček

Příspěvek od trooll »

Ok dobre, zkusim napsat na servis do Alzi a poslu jim screen ze smartu, abych jim neposilal disk na reklamaci zbytecne.

EDIT: tak jsem jim napsal a poslal screeny ze smartu, tak uvidim co mi napisou, na hdd je 36 mesicu zaruka, takze mam jeste rok.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“