Problém s GTX460

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
kramatos
Nováček
Nováček

Problém s GTX460

Příspěvek od kramatos »

Zakoupil jsem GTX460 1Gb od Gigabyte a relativně benchmarky opovídají. Př. 3DMark Vantage Performance (s i5-750 normal clock, karta normal clock) cca GPU 13200, P16000, CPU 44000, Furmark při stability testu nevykazuje taky žádný problém. Ale při hraní veškerých her nastává divná věc. Když měřim FPS Frapsem, tak vše vypadá v pořádku, žádné extra kolísání. Jenže př. WoW/COD MF2/QW:ET/atd. jakmile začnu pohybovat myší či klávesnicí tak se obraz nevykresluje plynule, ale jakoby trhá (těžko to popsat, prostě to neni plynulý), přitom Fraps ukazuje stále stejnou nebo podobnou hodnotu FPS. Tak bych chtěl poradit zda to může být nějaký defekt karty nebo jinný problém.
Zkoušel jsem několi myší připojit do různých slotů USB, zkoušel jsem propojit i s Full HDTV Sony, zkoušel jsem i nejnižší detaily u her a stále stejný problém jak u Windows XP, tak u 7iček. Zkoušel jsem přibalené drivery i nejnovější. Mám nainstalované všechny nejnovější drivery od Gigabytu. Zkoušel jsem i nainstalovat oficialní Intel info tools pro P55 (Gigabyte má na stránkách nějaký BETA).

Zdroj: Seasonic 650, MB: Gigabyte P55M UD4, RAM: Kingston (PC1600, XMP) CL8, HDD: Hitachi Deskstar 1Tb 7200o/m

PS: Napadlo mě zda nemůže být problém v nekompatibilitě RAM s MB nebo přímo v MB, protože když nastavím XMP (Profile1 FSB160) tak při jakékoli hodnotě FSB, i když to hodím zpět na 133 (s XMP je na této hodnotě časování CL7, bez XMP CL9) se stane podivná věc. A to že po vypnutí počítače, když ho znova spustím se hodí smyčka, že se počítač zapne a během pár sekund vypne (na obrazovce se nic nezobrazí) a zase, dokud nevypnu zdroj. Pak chvíli počkám, zdroj zapnu, zapnu počítač a vše běží zase normálně, dokud počítač nevypnu, pak musím zase vypnout i zdroj abych předešel onomu problému. Bez XMP se počítač vypíná a zapíná mormálně, ale problém při hraní her zůstává.
prochybike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s GTX460

Příspěvek od prochybike »

Zapni si primo ve hre nebo v ovladacich vertikalni synchronizaci = V-sync :wink:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“