Výběr domácího NAS
Moderátor: Don
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Výběr domácího NAS
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem levnějšího NAS-ka.
Primárně bude využívano jako fileserver, ale hodila by se i funkce pro stahování torrentů nebo z rapidshare, streamování videí a printserver. Přistupovat se na něj bude jak z Windows 7, tak Linuxu i Mac OS. Pevný disk pro něj mám 1TB Samsung SpinPoint F1.
Hlavní kandidáti jsou
ZyXEL NSA210 - podezřele nízká cena, nepodporuje NTFS, dle recenzí pomalá rychlost čtení/zápisu
Synology DS110j Disc Station - asi bez problémů, ale 2x vyšší cena než Zyxel ...
Poradíte jaký vybrat / případně nějakou alternativu ?
Primárně bude využívano jako fileserver, ale hodila by se i funkce pro stahování torrentů nebo z rapidshare, streamování videí a printserver. Přistupovat se na něj bude jak z Windows 7, tak Linuxu i Mac OS. Pevný disk pro něj mám 1TB Samsung SpinPoint F1.
Hlavní kandidáti jsou
ZyXEL NSA210 - podezřele nízká cena, nepodporuje NTFS, dle recenzí pomalá rychlost čtení/zápisu
Synology DS110j Disc Station - asi bez problémů, ale 2x vyšší cena než Zyxel ...
Poradíte jaký vybrat / případně nějakou alternativu ?
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr domácího NAS
Doporucil bych EasyStore nebo polo-profi Synology, pripadne si zbalastit neco na atomu sam.
Na SOHO plecky bych se vyprd, odskaces to predevsim na rychlosti.
Na SOHO plecky bych se vyprd, odskaces to predevsim na rychlosti.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jako zase na to nemam 10k ... cim min, tim lip
Je to jenom na doma, vic nez 2/3 lidi na tom nepojedou 
S rychlosti bych videl problem snad jenom u streamovani videa a tam by byl stejne vetsi problem se stavajici 100Mb siti ...
S rychlosti bych videl problem snad jenom u streamovani videa a tam by byl stejne vetsi problem se stavajici 100Mb siti ...
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Problem bude se vsim i na te 100 Mbit siti...
Precti recenze, vetsina tech SOHO stoji za dve veci, jedine co ujde sou drazsi Synology....
Precti recenze, vetsina tech SOHO stoji za dve veci, jedine co ujde sou drazsi Synology....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- petohl
- Nováček

-
postav si NAS na doske Intel Johnstown, k tomu 12V notebookovy adapter - kupis lacno v obchode s elektrosuciastkami, 1GB RAM, disk si pisal ze uz mas
daj tam linux (napr. Linux Mint), pouzi BitTorrent na torenty, JDownloader na rapid, hotfile
a vyjde ta to lacnejsie a univerzalnejsie ako hociktore vyssie uvedene zariadenie
daj tam linux (napr. Linux Mint), pouzi BitTorrent na torenty, JDownloader na rapid, hotfile
a vyjde ta to lacnejsie a univerzalnejsie ako hociktore vyssie uvedene zariadenie
- Lancelot
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Postačí Synology DS110j pro domácí potřeby (4 uživatelé) na sdílení fotek, filmů a dalších dokumentů?
Stavět vlastní se mi moc nechce.
Stavět vlastní se mi moc nechce.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
petohl: na nas je podle me nejschudnejsi debian a mimojine klidne i s ISPconfig 3 ci aspon webmin 
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

FreeNAS 0.7
Doporucuji alespon E450 a ne Atom.
Doporucuji alespon E450 a ne Atom.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
na freenasu sem chvili jel, ale deptaly me omezeni. holt je to jen na NAS, ale co mam okolo sebe lidi co zacinaly s nasem, casem presli k plnohodnotnejsimu serveru. k tomu freenasu nepomuzou ani pluginy. je to pak parada, email se spamovym filtrem, ftp, p2p, skenovani antiviru, routovani, streamovani,voip, sifrovani atd atd v jednom serveru...
- Lancelot
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dobře, a k mé otázce skrze Synology DS110j, kterou jsem oživil toto téma, nic?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jako zaklad by to slo, ale nemysli si, ze prenosovy realny rychlosti budou nejak zazracny. tyhle reseni opravdu nemam rad, je to jako siditko 
- KOFis
- Mírně pokročilý

myslim ze to bude pro tvoje potreby naprosto v pohode. synology patri k tem kvalitnejsim znackam, jejich management ma spoustu nastaveni a ma skoro vsechny funkce ktere jsi psal ze potrebujes.Lancelot píše:Dobře, a k mé otázce skrze Synology DS110j, kterou jsem oživil toto téma, nic?
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ohledně možností budeš určitě spokojenej, v tomhle považuju Synology v domácím a poloprofi segmentu za špičku. Ovšem "j" řada je kriticky pomalá, pohledej nějaký testy. Tak aby sis kvůli pár ušetřeným drobným pak nenadával.Lancelot píše:Dobře, a k mé otázce skrze Synology DS110j, kterou jsem oživil toto téma, nic?
- Lancelot
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jako 1300 Kč navíc, za DS111 bych nenazval drobnými.
Co jsem se koukal, tak ta DS110j má rychlosti kolem 25MB/s, což by mi i stačilo.
Co jsem se koukal, tak ta DS110j má rychlosti kolem 25MB/s, což by mi i stačilo.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to jo, ale pri mnozstvi mensich souboru kolikrat prenosovka klesne i pod 10MB/s 
- Lancelot
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Budu to muset promyslet.
Ještě je čas, doufám, že půjdou dolů ceny HDD.
Ještě je čas, doufám, že půjdou dolů ceny HDD.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
pujdou, ale ne nijak rychle 
- Lancelot
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je na pytel 
Ještě jsem uvažoval nad WD My Book Live 1TB GLAN, ty rychlosti u toho taky nejsou špatné dle recenze
Ještě jsem uvažoval nad WD My Book Live 1TB GLAN, ty rychlosti u toho taky nejsou špatné dle recenze
- Lancelot
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pak mě napadá ještě jedno řešení, vypadá to, že mi doma zůstane NB bez funkčního podsvitu displaye - HP Pavilion konfigurace C2D 2,1 Ghz, 2GB ram 800Mhz, s dedikovanou grafikou s 256MB ram, do toho bych dal toto ideál by byl 1TB http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... H1TW1U2X9R a expresscard GLAN síťovku, co vy na to? Asi na to nahodit nějaký jiný OS než Vistu.
Na spotřebu to asi nebude nic moc, co? Zase je ale vyřešené UPS
Na spotřebu to asi nebude nic moc, co? Zase je ale vyřešené UPS
- KOFis
- Mírně pokročilý

to ti uz navrhoval Mr. Livebomb v prvnim prispevku, postavit si to sam. notebook na to bude plne vyhovovat, jen se ujisti ze jeste porad funguje dobre. uz je to starsi kousek a kdyby se neco pos*alo tak at neprijdes o data pripadne.