Backplate's

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
gejmer
Začátečník
Začátečník

Backplate's

Příspěvek od gejmer »

Zdárek,
vyrobil jsem si pár vlastních backplatů pro základní desku na CPU.
Pokud by to někoho zajímalo,můžete se kouknout a zhodnotit.

Obrázek

Backplate pro patici 775.
Zhotoven klasicky frézováním. Materiál je 3mm planžeta (Pásovina 100mm zušlechtěná na 50HRC.)
Díry jsou zahloubené na šrouby M4 se zápustnou hlavou.

Obrázek

Pohled z druhé strany.
Izolace z 1mm černé gumy.

Obrázek

Backplate pro patici 1366.
Je to výpalek z laseru. Materiál 3mm nerez plech.
Nemám ho ještě hotový.Rozhodnu se až vymontuju základní desku,jak to bude nakonec vypadat.
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Backplate's

Příspěvek od ToxicTears »

Krásná jednoduchá a dobře odvezená práce. Z jedné strany, to možná pomůže k lepšímu uchycení chladiče, ale na druhou stranu, každý chladič má jiné rozměry úchytu, ať už jde o hloubku do desky nebo uchycení samotné.

Například mojí IFX-14 by tohle neuchytilo, tam musí být originál a nebo takto upravený, ale se speciálním závitem, přímo na uchycení.

Jinak pohodička a chválím za celopogumování. Nikdy nevíš na jakou desku se to bude dávat a kolik jich vyměníš, takže s tzv. koncovkami nebude problém.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Hlavní účel je aby se deska neprohýbala a ano,je to i kvůli lepšímu uchycení chladiče.
Beru to z toho hlediska,že si můžu chladič/backplate kdykoli upravit jak potřebuju,převrtat díry,závity,odlehčit atd..(Každý člověk tu možnost nemá,to je pravda.)
Mně tohle baví,mám tak nějak prostě lepší pocit,než kdybych si to koupil někde za 200-500kč v obchodě + případná pošta :oops:
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Neměl by být uprostřed čtvrcový otvor kvůli SMD součástkám? Já je na své desce z druhé strany mám, takže bych ji mohl takovýmhle backplatem poškodit.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Na 775 desce (Asus P5B) žádné součástky nemám. Na Rampage II Extreme ano,ale to jsem psal,že backplate pro 1366 nemám ještě hotový.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“