Zdravím,
stala se mi podivná věc, při spuštění PerfectDisku a analýze bylo vše ok, pak jsem dal defragmentaci a po chvilce disk zmizel ze systému (os ani žádná aplikace jej neviděla, disk se ovšem točil) a PD zahlásil chybu. (jednalo se o sekundární disk, nikoliv primární)
Tak jsem zkusil restartovat, ale disk jsem stále neviděl. Tož jsem pc vypl, podíval se na konektory a vše bylo v pořádku (power konektor sám nevypadne a SATA konektory mám s pojistkou), tudíž jsem zase zkusil pc zapnout - bohužel moje pc je divné, jakmile cokoliv změním (přidám/odeberu HDD, mechaniku, změnu v biosu kterou něco neustojí např špatné nastavení RAM) tak mi na grafice svítí 2 červené ledky a šlus.
Po mnoha peripetiích s odpojování disků a clear cmos se mi konečně podařilo aby postnul, tak jsem disky prověřil pomocí seatools4dos a veškeré testy byly passed.
Pak jsem tedy nabootoval do OS W7 64, ale v tom vyskočil Chkdsk a začal "opravovat".
Dopadlo to tak že pár desítek giga je pryč (část se mi možná podaří opětovně na netu sehnat).
Ale proč to sem vůbec píšu - zajímá mě, co se vlastně stalo a proč k tomu došlo, disk je dle smartu v pořádku ani nevykazuje nějakou předzvěst blížící se katastrofy.
Jediné čeho jsem si po otevření case všiml byl prachem zanesený konektor (pravděpodobně u toho zmizelého disku) pro nastavení disku (jumper setting, master, slave, omezení kapacity, sata1/2...), což imho nemůže být příčina.
HDD: ST3320620AS
Nenadálé zmizení disku z OS
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Prometheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nenadálé zmizení disku z OS
Vždy prodávám i jinde.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Re: Nenadálé zmizení disku z OS
Dělal jsi i komplet test povrchu disku? Samozřejmě pomalej (rychlej je k prdu)
Mně takhle jednou disk po resetu zapomněl filesystem, takže se už nedivím ničemu
Mně takhle jednou disk po resetu zapomněl filesystem, takže se už nedivím ničemu
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD