BSOD (a clock interrupt was not received......)

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

zaYac
Nováček
Nováček

BSOD (a clock interrupt was not received......)

Příspěvek od zaYac »

Zdravim,
potykam se s problemem - nahodne BSOD s hlaskou "A clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval".

Stava se mi to uz nejakou dobu, nejdrive jsem svadel vsechny problemy na zvukovku, ale ted, kdyz je zvuk vyresen jsem se dogooglil k problemu s procesorem.

Moje sestava:
Asus M2N-E (AM2) (arctic cooling chladic, presny nazev si nepamatuju, ale problemy s teplotou nemam)
AMD 64 X2 6000+ (nikdy netaktováno)
Gigabite Nvidia 275...

System Win 7 64bit Ultimate

Win 7 pouzivam asi 9 mesicu, pred tim na XP (32bit) nebyly absolutne zadne problemy. Tento fakt me vedl k zaveru, ze musi byt problem v nejakych ovladacich pro 64bit verzi sedmicek. Bohuzel vsechny mam nejnovejsi, for jsem prolezl desitky s podobnymi problemy, nikde jsem ovsem nenasel radu jak me modre smrti vyresit. V hodne pripadech se jednalo o problemy pri O.C., to jsem ja nikdy nedelal, jindy slo o aktualizace biosu, tu mam..atd.
Napadlo me i podtaktovani, max vykon ted nepotrebuju, ale podle dalsich postu co jsem tady videl AM sockety taktovani moc neholduji..
Chtel bych nejakym zpusobem zjistit, jestli je chyba opravdu v ovladacich (i kdyz to se mi u procesoru zda divne??), nebo jestli neni primo problem s hardware - jakym softem overit? Stejne se mi nechce verit, ze by procesor odesel pri prechodu na jinou verzi win... spis si myslim, ze bude problem nejake kompatibility pri 64bit..

Jen pro upresneni - BSOD je absolutne nahodne, nekdy z klidu ve win, nekdy ze sledovani filmu pres bsplayer, u starcraftu 2 temer u kazde hry, naopak u mafie 2 treba az po hodine a pul a nebo vubec..

Predem dekuji za vase nazory :)
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: BSOD (a clock interrupt was not received......)

Příspěvek od tielka »

Je fakt že System Win 7 64bit Ultimate odhalí nestabilitu velmi ale velmi rychle asi bych to svedl na paměti
zaYac
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaYac »

nejsem znaly v teto problematice (takze se doufam neptam uplne blbe), ale kdyz blue screen pise cosi o druhem procesoru tak to mam chybu hledat i v ram? mel jsem za to, ze pokud se chyba odkazuje na procesor, tak ramky neresim..
ale zrejme nic nepokazim pokud udelam memtest.. nebo mate jine navrhy? jiny test?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

no pokud by se týkalo cpu tak mrkni jaký bios tam máš a jakou máš revizi cpu je možné že to dělá bios :)
zaYac
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaYac »

je mozne zjistit verzi biosu primo z win? asus updater nabizi vsechny mozne aktualizace (i zpetne), ale aktualni nainstalovanou verzi nepise..

co myslis tim revize cpu?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

nainstaluj si cpu-z tam ti to vše napíše 8-)
zaYac
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaYac »

ok, takze CPU-Z jsem stahl, u zalozce CPU mam u revize napsano JH-F3. Co s tim? :)
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

zaYac
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaYac »

to na co me odkazujes je updated biosu pres web. ja mam nainstalovany asus updater, ktery to udela primo z pc. tady prikladam screen, ze ktereho je videt, ze mam u biosu posledni vydanou verzi a dale je tam videt zalozka cpu, pokud to pomuze.
cpuz1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

no jenomže to je beta a to muže dělat neplechu bych ho přeflashoval :wink:vrazil bych tam bios 1701 a nechal byh ho tam a tu aktualizaci boisu bych odinstaloval
Naposledy upravil(a) tielka dne pon 6. zář 2010, 17:25, celkem upraveno 1 x.
zaYac
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaYac »

tady te bere rozumim jako "beta pro am3 procaky", ale ja mam porad am2.. navic tady tu posledni verzi jsem si nainstaloval nedavno, drivejsi verze beta nebyla a problemy byly stejne :(
co jsi myslel tou revizi cpu?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

bios beta nemá smysl instalovat je vydaný proto aby testeři vychytali muchy .jsou dva ty procesory jeden má 125 W a druhej 89 W ten tvuj vypadá na těch 89 W máš docela nízké napětí ono je i možné že to je opravdu málo tak mu trochu přitop na 1,25V možná to je ono
zaYac
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaYac »

tady znovu prosim radu - kde pritopit? v biosu jsem primo cpu voltage nenasel, co co presne bych tam mel hledat? jak je to pojmenovane? hadam ze toto nastaveni pres win neudelam, ze?
zaYac
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaYac »

tak jsem bios znova prolezl, nasel jsem manual voltage a nastavil u vcore 1,25.. ted mi cpu-z ukazuje 1,136V a to mam CaQ vypnute.. kde se ztratil ten zbytek? zkusim nastavit o neco vice teda :P
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

dej mu tak aby cpu-z ukazoval 1,25 V
zaYac
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaYac »

ok, ted mi cpu-z ukazuje 1,264, sem tam spadne na 1,232 ale spise drzi na te vyssi hodnote.
asi budu muset vyzkouset nejakou hru nebo narocnejsi aplikaci jestli se objevi blue screen..
btw zmena teto voltaze ma vliv jen na cpu nebo i na neco jineho?
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Jen na CPU :) A té voltáže se neboj, máš velkou rezervu :) Můj X2 5600+ dával na 1.328V pouze 2.98GHz :)

//A na teploty samozřejmě :lol:
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
zaYac
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaYac »

no tak opet jsem tam kde sem byl.. po cca 15min starcraftu modra smrt.. za chvili si zacnu rvat vlasy :(
vypada to, ze pri vytizeni pc je smrt castejsi (i kdyz obcas se objevi i v klidu ve win)..
jak je mozne ze mafie 2 na vse narocnejsi nez starcraft vydrzi bezet treba 3 hodiny bez spadnuti a starena spadne skoro pri kazde hre po tech 10-15min? nechci tento problem vyresit kvuli hram, jen nevim na cem jinem rychleji zkusit funkcnost..
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

když ti ti vletí do smrti tak zapatuj co tam je napsané mělo by to vypadat takto 0x00000 a něco třeba c10 nebo F1 hlavně ten konec jo http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... CDcQ9QEwBA tady je na konci A . záleží co která hra vytěžuje více super na stabilitu je crysis. vyřeš me to vylučovací metodou pokud je to cpu tak udělej nasledující naistaluj everest a tam testni cpu
zaYac
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaYac »

ok, bohuzel ted musim do prace, az se vratim tak zapnu starcraft a opisu nebo vyfotim modrej screen.. taky mrknu na ten everest
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“