Nová GK skoro HTPC

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
mikos22
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nová GK skoro HTPC

Příspěvek od mikos22 »

Zdravím
mám konfiguraci v podpise a uvažuji o upgrade gk hlavně po hraní Mafia 2 demo, kdy bylo hraní zpomaleno i na nejnižších.
Do budoucna by se mi líbila podpora DX11.
Pc mám v idle velmi tichý- cpu-pwm, zadní vysávací a boční nasávací větráčky jsou zapojeny sériově a nejhlasitější je gk, chtěl bych tišší kus.. proto se mi zamlouvala HD5770 vapourx. Není ale lepší koupit ekvivalent od Nvidia s PhysX např GTS450?
Na pc nehraji často- moderní hry mne nelákají, navíc nastupuji na VŠB- elektro, proto beru ohled na spotřebu- jako odůvodnění upgradu. (idealně aby byla spotřeba i nižší než současná)
Projeví se v aeru (seven) změna DX z 9 na 11? dostal jsem Win7 za 7k, proto by mi nebylo líto za GK udat tak do 3,5K

předem moc dík za odpovědi
C2D e6750 4MB 2,66GHz 1333MHz + AC Freezer 7 Pro ** MSI p45 neo ** Samsung EcoGreen F2 3.5" 500GB HD502HI ** DDR2 Kingston 800mhz 2x1024mb- chladič ** Leadtek Winfast px6600gt Extreme edition
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nová GK skoro HTPC

Příspěvek od Krteq »

U karet tohohle segmentu nemá smysl o PhysX uvažovat, zvlášť v Mafii. Ta karta na to nemá výkon.

Co se týče spotřeby, je na tom GTS 450 stejně jako výkonnější Radeon HD 5770 (106W vs. 108W).
mikos22
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikos22 »

aha to mi pomohlo :) v tom případě bude volba Ati jednoznačná... jinak nebude můj PC příliš brzdit výkon GK? Předtím jsem uvažoval pro vytížení PC (hraju málo) Sapphire HD 5670 Ultimate ale výkonově je 5770 mnohem lepší.
je to vidět i tady Auditor ale moc jsme to nepochopil...
C2D e6750 4MB 2,66GHz 1333MHz + AC Freezer 7 Pro ** MSI p45 neo ** Samsung EcoGreen F2 3.5" 500GB HD502HI ** DDR2 Kingston 800mhz 2x1024mb- chladič ** Leadtek Winfast px6600gt Extreme edition
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

mikos22 píše:...je to vidět i tady Auditor ale moc jsme to nepochopil...
Je to GPGPU SW pro zjištění zabezpečení WIFI sítí (šifrování). Zjednodušeně uděluje "security rating" podle toho, jak rychle byl schopný prolomit ochranu/najít klíč.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“