Snížení teploty v závislosti na pastě
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Snížení teploty v závislosti na pastě
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli jste zaznamenaly taky takový pokles teploty procesoru při použití kvalitnější pasty...
Já ano, používal jsem takovou tu obyč Titan a teplota mojí 2400+ byla kolem 56-60°C ale když jsem tam dal ArcticSilver5 teplota klesla asi o 10-12°C, teď se nedostanu při zátěži nad 50°C...to je myslím docela úspěch....
Jak jste na tom vy?
Já ano, používal jsem takovou tu obyč Titan a teplota mojí 2400+ byla kolem 56-60°C ale když jsem tam dal ArcticSilver5 teplota klesla asi o 10-12°C, teď se nedostanu při zátěži nad 50°C...to je myslím docela úspěch....
Jak jste na tom vy?
Naposledy upravil(a) Stoobi dne úte 24. srp 2004, 15:53, celkem upraveno 2 x.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lord Skullhead
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Snížení teploty v závislosti na pastě
Nechci z tebe v žádném případě dělat debila, ale tos tam měl ten chladič spíš blbě nasazenej a po sundání, výměně pasty a opětovném nandání si líp sedl a má lepší kontakt.Stoobi píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli jste zaznamenaly taky takový pokles teploty procesoru při použití kvalitnější pasty...
Jak jste na tom vy?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snížení teploty v závislosti na pastě
Ne, byl tam nasazenej dobře, původně tam byla takovej ten originál čtvereček...s ním jsem měl kolem 60°C, pak jsem tam dal tu od chladiče Titan to kleslo tak na 56-58°C a když jsem dal AS5 tak to kleslo na 46°C a při zátěži se nedostanu přes 50°C...TomV píše:Nechci z tebe v žádném případě dělat debila, ale tos tam měl ten chladič spíš blbě nasazenej a po sundání, výměně pasty a opětovném nandání si líp sedl a má lepší kontakt.Stoobi píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli jste zaznamenaly taky takový pokles teploty procesoru při použití kvalitnější pasty...
Jak jste na tom vy?
Fak nekecám....opravdu rozdíl...
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No to tam bylo...to se mi právě nezdálo, tak jsem tam dal tu Titan co jsem měl doma a bylo to hned lepší, ale AS5 rulezzICE píše:jestli to byl ctverecek tuheho cehosi (typicky drivejsi CM) a nebylo od od intelu tak je to super izolant... jinak pouzivam bilej/stribrnej spire - ono je to docela jedno, pac stejne nemam co chladit
- mhl
- Středně pokročilý

-
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Koukám mě tady nikdo nevěří...m.h.l píše:spíš je důležitější kolik ty pasty tam dáš než jakou použiješ,když ten chladič plave na pastě tak ti i sebelepší pasta nepomůže...samozřejmě nesmíš zase použít uplnej shit
Já tam němel moc pasty, čistě jen na zarovnání povrchu...přesně jak se tady všude píše, ale prostě ta pasta je asi shit...
Titan SUXXX x AS5 RULEZZZ
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
btw kolik stoji...Stoobi píše:Koukám mě tady nikdo nevěří...m.h.l píše:spíš je důležitější kolik ty pasty tam dáš než jakou použiješ,když ten chladič plave na pastě tak ti i sebelepší pasta nepomůže...samozřejmě nesmíš zase použít uplnej shit
Já tam němel moc pasty, čistě jen na zarovnání povrchu...přesně jak se tady všude píše, ale prostě ta pasta je asi shit...
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Co jako myslíš AS5? Tu jsem koupil od Nuggeta za 180Kč...kvůli vodníkovi, říkal jsem si že to chce pořádnou pastu, ale ještě jsem to zkusil na tom BOXu, co tam mám a fakt je to rozdíl...m.h.l píše:btw kolik stoji...Stoobi píše: Koukám mě tady nikdo nevěří...
2ICE: To není ta stará guma, ta je hrozná, ale tohle byla ta co je přímo na BOXech od AMD
- Jafido
- Středně pokročilý

No nevim, maximalni rozdil mezi pastama pokud jsou dobre naneseny a mas kurevsky krivou plochu pasivu by nemel jit pres 1 stupen.To co popisujete jsou but spatnenanesene pasty popr casem vyschle pasty.Kdyz necham peci procak rok nad 60 stupnu, budes mit skvarek i z AS5 nic proti, pak se nemuzes divit ze se ti vymenou pasty snizi teploty o 10 stupnu.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- FatalDooM
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
10C dolu diky paste je fakt kravina ... spis bych se priklanel k spatne pripevnemu chladici, nebo ta pasta pod tim byla v nehoraznem stavu.... ja porovnaval AMD BOX pastu s tim smejdem od titanu a bylo to +1 ve prospech titana a ted pouzivam tu nejlevnejsi silikonovou od Artic Cooling a ta je taky tak o 1-2C lepsi jak titan. Ted mam na tom zalmanovi original pastu od Zalmana ale nemel jsem moznost s necim ji porovnat, ale nejaky exra smej to asi nebude 
FatalDooM PC: AMD X2 6400 [16x210] 3360 MHz, standard Vcore 1,35 + cooling Zalman 9500Cu 1200ot. --> 32/47C !!! MSI | 6GB DDR800 Corsair CL4 | Sapphire 5770 Vapor-X 1024MB[xxx/xxx | Celkem 9TB HDD | Chieftec 560W | Case:Tuning AOpen H700A + ZALMAN ZM-MFC1 - 6xFan 80x80 | 3DMark 2001SE: xxxxx Marks | Win7 Ultimate 64bit | Notebook Lenovo Thinkpad T410S | www: http://www.idoom.cz/ | Record: Abit KG-7 Noname DDR266 133@172 Opteron146@3050 MHz
- loneman
- Nováček

- kupca
- Začátečník

10stupnu je fakt dost, ale me AS5 snizila teplotu o 4st, oproti puvodni paste. Jinak trosku starsi recenze, ale jde videt, ze na paste opravdu zalezi!!!
http://www.oclab.cz/index.php?option=co ... mitstart=2
http://www.oclab.cz/index.php?option=co ... mitstart=2
- Woyta
- Středně pokročilý

Titan rad delal hrudky. Proto jsi zaznamenal takovej rozdil. Na AXP jsem zaznamenal 5st rozdil oproti MX-1. Ale jen proto ze ta pasta tam byla dlouho. Pri opetovnem naneseni Titan rozdil 1-2st.
Pokud chces extrem tak zkus Coolaboratory. (Tekutej kov)
//Woyta "Vykopanej hrob".
Pokud chces extrem tak zkus Coolaboratory. (Tekutej kov)
//Woyta "Vykopanej hrob".
Naposledy upravil(a) Woyta dne pon 11. čer 2007, 18:29, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- myom
- Středně pokročilý

kdyz jsem uz davno daval pryc ten ctverecek kovu z box chladice na P4 a dal tam nejkou shitku, tak byly teploty taky o 10°C nizsi, ale po vymene za AC silver5 uz na jinem chladici, tak klesly asi o 4°C
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Věřim. 2 roky jsem měl žvejku na svym 2500+, po očištění a vyndání prakticky zpečený žvejky sem na něj dal Arctic Silver AS5 a teplota šla asi o 8°C dolů.Stoobi píše:Koukám mě tady nikdo nevěří...
Takže je to možné...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz