Idu mi pamete v dual rezime?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
vaskez
Začátečník
Začátečník

Idu mi pamete v dual rezime?

Příspěvek od vaskez »

Nazdar potrebujem poradit ako zistit ci mi idu pamete v dual rezime.Mam KINGSTON HyperX DDR2 2x 2GB 1066MHz KIT KHX8500D2K2/4G na doske ASUS M4N78-AM.V programe everest mi ukazuje ze pamete idu na 64 bit a v CPU-Z zase ze v dual.Mam z toho chaos.Mozte mi niekdo poradit?Diky

A este pamete su 1066 mhz ale idu len na 800 mhz,ked nastavim v biose 1066 mhz tak sa mi nerozbehne pc,skusal som aj zdvyhnut napetie na 2.2 V tolko udava vyrobca a nepomohlo to.casovanie udavane vyrobcom je CL5 5-5-5-15 len neviem ako to nastavit cital som tu niake clanky ale moc mi to nepomohlo,poradte mi niekdo prosim,Dakujem pekne

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Idu mi pamete v dual rezime?

Příspěvek od Lokomotiva »

Everest ti vypráví o jednom paměťovém modulu.
To je vlastně totéž, co říká CPU-Z na kartě SPD (ještě bys mohl přepnout na druhý obsazený slot a řekl by ti zase o dalším paměťovém modulu).
No a na kartě Memory je v CPU-Z napsané, jak nastavené ti paměti opravdu běží - Dual Unganged.
Já v tom žádný rozpor nevidím.

I Everest i CPU-Z ti ale říkají, že máš 800 MHz-ové paměti.
Tak nevím, proč si myslíš, že jsou 1066 MHz.
Jestli chceš, tak si je na 1066 MHz přetaktuj.
Třeba to se zvýšeným napětím půjde.
vaskez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vaskez »

Tak dakujem ,a co si tyka tej rychlosti,to som myslel ze pamete su od vyroby urcene na rychlost 1066 Mhz a pisal som ze na viac ako 800 mhz mi nechcu ist.To je cele,este raz diky za info

A este jedna vec,nastavil som napetie na pametiach na 2.2 V co udava vyrobca.Chcem sa len spytat ked pamete nejdu ma 1066 mhz ale len na 800 ci ich taketo napetie nemoze poskodit,alebo mam dat nizsie napetie.Dik za odpoved
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Pokud mají rozvaděče tepla, tak jim 2,2V nic neudělá.
Ale je to zbytečné.
Tvoje nastavení by měly zvládnout s 1,8V.
Tak to tak zkus.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

2,2v DDR2 nepoškodíš. Na 800MHz dej 1.9v.
Pokud chceš, aby jely na 1066MHz, ručně nastav v BIOSe děličku RAM. I když rozdíl výkonu 800 vs 1066 je nula nula a možná 0,01%
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Odpovědět

Zpět na „Paměti“