Výroba vodního bloku - Jak ?

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

kanecicq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výroba vodního bloku - Jak ?

Příspěvek od kanecicq »

Zdar borci su tu zase ja ze svojima dotazama . Takže tentokrát bych si chtěl vyrobit vodní blok (jo vim že to neni nejaka jednoducha sranda) ale nevim jak a nechce se mi kupovat protože jsou levný a nekvalitní a drahý a kvlaitni. Muže mi někdo poradit ?
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL :P
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Re: Výroba vodního bloku - Jak ?

Příspěvek od Maddogg »

Jak to tak čtu, tak si klidně kup levný nekvalitní blok, protože tuším že nic moc lepšího nevyrobíš (bez urážky).A i kdybys začal něco tvořit tak časem zjistíš že je mnohem lepší vrazit 1000kč do bloku ušetříš si mnoho práce. Dále ani nepíšeš na co by měl blok být a tak by se dalo pokračovat...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

2 kanecicq Ano, můžeš si vyrobit parádní blok ale v konečném součtu tě to vyjde mnohem dráž než nový blok v ceně okolo 1,5k.
Vždy prodávám i jinde.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

A hlavně pochybuji, že by tě ve 12 pustili k CNC nebo jinému zařízení za x desítek/stovek tisíc Kč.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

a co takhle cist?
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

A co takhle zkusit Cawedogovu Týnu za pár stováků?
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Tak jestli třeba sem tam něco pilníkuješ třeba u táty v dílně,tak proč ne,můžeš si zkusit třeba blok pomocí obyčejné vrtačky.
Zde je link: http://www.overclockers.com/waterblock- ... -drawings/
Obrázky snad hovoří za vše.

Stejně by ale bylo lepší si blok koupit,zas to máš bez starostí. Poptal bych se v bazaru,třeba ti někdo prodá použitý blok,kterej si jen vyčistíš a jedeš:)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

gejmer: ty "bloky" z toho odkazu, to je dobra prasarna :roll:

kanecicq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanecicq »

To Flegy : Náhodou mě se to zdá jako dobrej nápad skusit udělat blok pomocí vrtačky , o víkendu to vyskůšám .
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL :P
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

kup si hodně vrtáku
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

a vrtat to budes v ruce, co? :roll:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

myom píše:a vrtat to budes v ruce, co? :roll:
si myslím, že natrefit na kutila se stojanovou vrtačkou a malým svěráčkem je i dneska celkem běžná záležitost.

sice ten vyrobenej blok nebude fungovat tak jako cnc frézovanej na kdovíjak jemný mašině, ale když si ho chce udělat, tak proč, ne, ne? :)
stoobimu taky na začátku nikdo neříkal "kup si eurocase a nevotravuj" :lol:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to ne, protoze stoobi umel hledat :roll:
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Tak tenhle blok s pomocí vrtačky ještě jde..

Odstrašující příklady jdou najít na fóru CTTL..fujtajxl :blee:

Obrázek

Obrázek
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

zkusím to hodit sem, přehřívá se mi chipset v HTPC, tak promýšlím vodníka, nechci do toho cpát moc peněz, takže bych se pokusil o homemade.(mám slušné zázemí, ale frézu nemám) Koukal jsem, že v kutilských obchodech mají pro topenáře i dosti malé trubičky z mědi. Plán je, nařezat je na kousky, sletovat, zalít pájkou a vybrousit základnu.
Jen se bojím, jak se to bude chovat při ohřátí a v zimě, když už se mi doma stalo, že zamrzly stoupačky... cín chlad nemá rád a nevim, kolik olova tomu pomůže...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

na to se vyprdni, nema to smysl. spis bych za par kil koupil normalni blok...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Homade te to bude stat vice nez kdyz koupis nejakej starsi blok.
Za 600 jsem si treba poridil sadu 3 bloku na me druhe pc. K nim jeste starej Eheim a ve skrini se mi jeste vali starej vymenik topeni.
Pokud nechces letovat, tak muzes vrtat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

tak mi ukazte, na kterym bazaru se da bezne sehnat blok za 300. Jako práce s tim bude strasne, ale letovani se nebojim, volneho casu mam dost, a material doma mam. Kupovane bloky pro me maji jednu nevyhodu, je to třeba blok na 1155 a potřebuju ho na AM3, kdybyste viděli tu šílenost, kterou jsem si vyrobil, mám 6mm slustou destičku z novoduru a ta je přišroubovana k MB, k destičce se vrutama přidělanej blok:-) hezčí řešení mě dřív nenapadlo
Je pravda, že investive prace se nevyplácí, ale já bych v tu dobu stejně nemohl pracovat, abych si na blok vydělal.

spíš nevím, jak moc členitý ten blok dělat, jestli stačí hnát vodu rozplácnutou trubkou nebo mám dělat složitější konstrukci(chipset AMD A75)

ještě, nevíte, kde sehnat závitník na 1/4" mám jen sadu M6-M12 což mi je na ...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Zavitnik normalne v zelezarstvi.
Bloky mam z mistniho bazaru.
A na chipset staci obvykle skoro cokoliv. Ten moc nehreje.

Odpovědět

Zpět na „Voda“