Need help.. SATA!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Freddy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Need help.. SATA!

Příspěvek od Freddy »

Předem předesílám,ze v tomto oboru jsem amater a zacatecnik, a potreboval bych jenom malou radu a pak to klidne smazte...! Mám základovku VIA KT6 delta a mám tam Hdd na nějakym rozhrani seria ATA... :-) A kamarád má asi nějakej jinej typ.... IDE? ze by to bylo ono... a nejde to tam zapojit.. Prostě to do toho hadru nestrcim... Tak sem se chtěl zeptat, jestli to jde a dostanu ho tam nejak nebo jestli mam proste smulu?????
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

potrebujes klasicky 80 zilovy paralel ata kabel a na zakladovce najdes IDE radic.. nejspis sou tam 2... primarni a sekundarni... do toho to zapojis a jdes :)
Freddy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freddy »

Jo, díky.. tak já jdu na to :-)
gebls
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gebls »

prosim o pomoc mam sata disk potřebuju radu ja ho zapojit a nastavit v biosu dik
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

SATA připojíš datovým kabelem na desku (na jeden konektor SATA se zapojuje jen jeden disk narozdíl od EIDE), a za druhé musíš připojit napájení - některý disky mají ještě klasickej 4-pin molex, jiný už moderní SATA. napájení se řeší buď přímo ze zdroje (nový zdroje už mají SATA napájení) a nebo přes redukci.

v BIOSu je třeba hlavně povolit SATA řadič :wink:

instalace windows na SATA disk je v téhle sekci přímo jako FAQ :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“