GT240m - akcelerace Flash a HD videa ?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- ppromi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
GT240m - akcelerace Flash a HD videa ?
Zdar, umí nvidia GT240m akcelerovat flash a HD (fullHD) video ? Mám nějaký filmy ve formátě MKV a nevím jak mám udělat, aby mi ho akcelerovala grafická karta, protože můj C2D T6600 má za následky občasné rozsypání obrazu ... Kdyby jste mi poradili nějaké kodeky + jak je nastavit, aby to převzala GK byl bych vám moc vděčný. Mimochodem i akcelerace flash by nebyla na škodu, kdyby se zprovoznila. OS mám windows 7, přehrávač používám WMP. Děkuju všem, co mi pomůžou 
Naposledy upravil(a) Krteq dne ned 3. říj 2010, 01:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: GT240m - akcelerace Flash a HD videa ?
Ano, umí akcelerovat Flash i HD video (1080p).
WMP ale neumí u HD videa využít HW akceleraci, proto to rozsypávání. Zkus VLC ve verzi vyšší jak 1.1.1 nebo "Media Player Clasic - Home Cinema". Oba přehrávače mají vlastní vestavěné kodeky s podporou HW akcelerace. Pro HW akceleraci Flash videí nainstaluj Flash 10.1 a poslední ovladače pro grafickou kartu.
WMP ale neumí u HD videa využít HW akceleraci, proto to rozsypávání. Zkus VLC ve verzi vyšší jak 1.1.1 nebo "Media Player Clasic - Home Cinema". Oba přehrávače mají vlastní vestavěné kodeky s podporou HW akcelerace. Pro HW akceleraci Flash videí nainstaluj Flash 10.1 a poslední ovladače pro grafickou kartu.
- ppromi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky ..., a jak zapnu tu akceleraci v tom media player classic ?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Akcelerace by měla být defaultně zapnutá. Mrkni do "Options - Internal Filters" a zkontoluj, jestli máš zatržené požadované kodeky (ty s DXVA) a v položce "Options - Playback - Output" máš vybrán EVR (Enhanced Video Renderer). To by mělo stačit.
Ještě bych doporučil odinstalování jakýchkoliv "VobSub" kodeků/filtrů ze systému. Ty můžou způsobovat problémy. MPC HC má filtry pro vykreslování titulků vestavěné.
Ještě bych doporučil odinstalování jakýchkoliv "VobSub" kodeků/filtrů ze systému. Ty můžou způsobovat problémy. MPC HC má filtry pro vykreslování titulků vestavěné.
- Weslo
- Středně pokročilý

Ještě k tomu flashi.Akceleruje to myslím jen videa - takže různý zprasený internetový stránky ti pojedou pořád stejně (blbě)
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- ppromi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pohoda, mě to nejede blbě, jen jsem si říkal, že bych ulehčil CPU
ale i tak díky.
- ppromi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem tomu kápl ..., koupil jsem si CoreAVC a video akceleruje přes CUDA i ve windows media player