Počítaní odporu

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
xsahr
Začátečník
Začátečník

Počítaní odporu

Příspěvek od xsahr »

http://img4.net/public/pview/37778/muj.jpg
ten druhý ic je 12mA je špatně přečitelný.
Ty odpory mají ruzné označení tak pokud tam chybí R6 název a tak.. tak to nevadí.

Pomohl by mi někdo spočítat tyto odpory ?? Prý je to otázka 15min .. A ja vůbec netuším jak na to děkuji za pomoc :sad: :(

Pry je to ohmuv zakon a kirolfuv podle učitele.. ale fakt envim jak to tady zpočítat ... a zítra to máme odevzdat

http://spsrakovnik.cz/plugin/1272958461 ... ilovae.pdf Tohle by mělo pomoct .

Prosím najde se tady někdo kdo absolvoval vejšku nebo průmyslovku z elektra ? to by měla byt hračka ne ?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Počítaní odporu

Příspěvek od petr_ »

Nic na tom není, jsou to jen stejnosměrně oddělené zesilovaví stupně, a pokud to chápu dobře, jde o to, spočítat odpory pro nastavení SS pracovního bodu. pomocí kolektorového proudu získáš kolektorový odpor, z Ic získáš pomocí h21 Ib a z toho máš hned R1. Atd. Prostě si ber jak tečou proudy a jaké dělají úbytky.
Jo jinak máš blbě opsané zadání, u h21 je rozdíl mezi velkým a malým "h". Tady máš mít velké.
R2 500
R1 4k4

R5 83
R3 44k

Poslední stupeň je nejednoynačný, min. 2 parametry se dají zvoli ("tvrdost" děliče a Re nebo Rc)
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

Děkuji ti moc .

Jsem moc rád že mi někdo pomohl moc si toho vážím a pokud se tady ještě oběvíš chtěl bych se tě zeptat na odpory R7 až R10 ? jak je zpočítat nebo jestli by jsi je nespočítal.

Já jsem přešel z průmyslovky na novou školu a tam jsme nic takového nědělali ani s Oscilatorem atak.

Nemělo by se podle R7 R8 spočítatl pomocé smyčkovích proudu R9 a R10 ? I1+I2+I3+I4 ?
Nebo melu nějakej nesmysl ?

///SRNA: nauc se pouzivat EDIT
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

///SRNA: nauc se pouzivat EDIT

j od příště budu ju ;-)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý