Zapojení gtx 260
V mém počítači to vypadá že mohu zapojit tuto kartu jen jedním 6-pin přídavným napájením, vím že potřebuji 2, ale nemám na to kabeláž abych to mohl uskutečnit. Vyzkoušel jsem to zapojit jen na jeden 6-pin a funguje to - karta běží, ale nejsem si jist jestli naplno. obraz nikterak nebliká a systém nepadá. Jen se mi výkon zdá velice malý. Vyměnil jsem tuto kartu za 9600 Gt a rozdíl je jen několik málo FPS. Ve 3D marku 2006 mi to hodilo na default 1280*1024 jen 9500 bodů.
Mám AMD X2 5200+ (2,7Ghz), 4GB, a nyní gtx 260 OC gigabyte. Win 7 - 64bit, Zdroj 500w.
Rozdíl ve výkonu oproti předchozí kartě (9600 gt) je velice malý - zanedbatelný.
Co s tím ??
Zapojení napájení GTX260
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Lukyha
- Nováček

-
Zapojení napájení GTX260
Naposledy upravil(a) barco dne ned 10. říj 2010, 13:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: úprava nadpisu threadu
Důvod: úprava nadpisu threadu
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Zapojení gtx 260 ???
Je zázrak že ti ta karta jede na jeden šestipin, to musí bejt něco nereferenčního, referenční GTX260 nepostne pokud člověk nezapojí veškeré napájení. Nicméně ono je i možné, že jede na plno, kdyby nejela, drivery NV by ti řekly že nemáš dostatečné napájení vždy po bootu. ( to si můžeš ověřit třeba rivatunerem. Zapni si na pozadí monitoring frekencí a něco si zahraj a uvidíš jestli karta jede na plnejch ). Nicméně s timhle tvym CPU z tý karty nevymáčkneš plnej výkon nikdy. Sorry. Já tohle prostě nechápu,bez urážky, ty lidi co dávaj tyhle karty na CPU architektury K8.
- Lukyha
- Nováček

-
Jasně, vím že procesor to má už nějakej čas zasebou. Ale grafika mi spadla do sestavy zadarmo, tak proč jí tam nedát - když není nic jiného
Já jsem zase nechápal lidi co si do sestav rvali co nejvýkonější procesor a minimum paměti.
Jedná se o http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67068
GIGABYTE gtx260 OC.
Prostě to jede na 1x6pin a výkon mi v programu FRAPS ukázal o cca 5 FPS víc než u 9600 gt
V tom rivatuneru nevím jak to pustit (monitoring frekvencí), asi jsem si stáhnul blbou verzi, či co ?
Tak zase teda nevím, jen je mi líto že mám tak výkonou kartu a je mi na prd.
Já jsem zase nechápal lidi co si do sestav rvali co nejvýkonější procesor a minimum paměti.
Jedná se o http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67068
GIGABYTE gtx260 OC.
Prostě to jede na 1x6pin a výkon mi v programu FRAPS ukázal o cca 5 FPS víc než u 9600 gt
V tom rivatuneru nevím jak to pustit (monitoring frekvencí), asi jsem si stáhnul blbou verzi, či co ?
Tak zase teda nevím, jen je mi líto že mám tak výkonou kartu a je mi na prd.
- Sobo
- Středně pokročilý

Brzdou v tvém systému je procesor, tudíž upgradem grafické karty si nepomůžeš. Největší rozdíl bude asi ve hrách, které mají vysoké nároky na GPU, přitom ale nízké nároky na CPU. Určitě bys to měl poznat třeba v Crysis, možná Stalkerovi. 3D Mark 06 je už nějakou dobu jen a pouze benchmark procesoru, o výkonu grafické karty nevypovídá vůbec nic.
Jinak tak karta je naštěstí už 55nm verze (s 65nm by jsis asi už neškrt), ale zase je z výroby přetaktovaná, takže se taky divím, že to jede. S PCIe a jedním 6pin konektorem jí dodáš maximálně 150W, ovšem TDP karty je 171W a to bez OC. Takže bych rozhodně urychleně hledal náhradu, alespoň přes nějaké molex -> 6pin redukce.
Jinak tak karta je naštěstí už 55nm verze (s 65nm by jsis asi už neškrt), ale zase je z výroby přetaktovaná, takže se taky divím, že to jede. S PCIe a jedním 6pin konektorem jí dodáš maximálně 150W, ovšem TDP karty je 171W a to bez OC. Takže bych rozhodně urychleně hledal náhradu, alespoň přes nějaké molex -> 6pin redukce.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- barco
- Středně pokročilý

Potrebuješ redukciu 2x molex -> 6pin. A ako tu už bolo povedané, karta nebude využitá na 100% - kvôli slabšiemu CPU.
.