Migrace domény z win server 2003 na win server 2008

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
miniman
Začátečník
Začátečník

Migrace domény z win server 2003 na win server 2008

Příspěvek od miniman »

Zdravim,

potrebuju ted ve firme rozjet domenu na win server 2008, vice mene mam vsecko pripraveno. Vsechny servery do nove domeny preinstalovany a nastaveny (DC vc. AD).

Jen bych potreboval poradit, jakym zpusobem vyexportovat GPM z win server 2003 a nasledne naimportovat toto GPM na win server 2008. Nechce se mi cele GPM pro novou domenu vytvaret znovu...

Moc diky za typy.
killerek
Začátečník
Začátečník

Re: Migrace domény z win server 2003 na win server 2008

Příspěvek od killerek »

Ve skupine Group Policy Objects, kde jsou vsechny vytvorene politiky, kdyz kliknes pravym na danou politiku, tak je tam Back up... a pak Restore from Backup. Pripadne Bak up All.. na skupine Tohle by mohlo byt pouzitelne.

Nebo by mohl jit pridat novy DC a zreplikovat na nej puvodni a pote puvodni odebrat.

Je to jen teorie, nikdy jsem to nedelal.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

killerek píše:Nebo by mohl jit pridat novy DC a zreplikovat na nej puvodni a pote puvodni odebrat.
jseš si jistej že tohle bude fungovat i v rámci 2003 -> 2008? zrovna mě totiž čeká podobnej problém jako zakladatele threadu...
ignorelist: kremrole a dezoláti
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Zrovna vcera jsem byl na seminari o MS produktech. A nebude to nejspise tak jednoduche. Bylo to podano k nasemu stavu na upgradu stavajiciho serveru a ne nahrazenim novym serverem, ikdyz tady je mnohem slozitejsi domenova struktura. Nepamatuju si uz presny postup, protoze to pro me neni hned aktualni, ale do cca dvou let ma koncit podpora pro 2003 produkty.

Zhruba postup:
vyexportovat "nastaveni"
odebrat serveru status domenove radice
naimportovat na novy
pridat mu status domenoveho radice

Pokud budes chtit, tak se zeptam na presny postup firmy, ktera dohlizi nad celou domenovou strukturou.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ok, koukám že u mě to bude taky trošku o něčem jiným, protože původní server zůstane v infrastruktuře běžet (respektive oba dva co tu už běží a mají status DC) a budou se na něj házet zálohy, takže jestli to dobře chápu, v podstatě se jen přidá třetí DC a ten převezme role od stávajícího "hlavnějšího" a všechno pojede dál jako předtím
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Ja bych si to tak predstavoval, ale znas MS.

Doporuceni ze vcera je pouzit Win Srv 2008 R2 oproti puvodnimu 2008 ma jine jadro a je tam vetsi zmena nez treba mezi Vista a 7.

Doporuceny HW je 8GB RAM, 2x300GB HDD. U nas pocitaji s funkcnim WSUS a zprovoznenim WDS.

Novy 2008 ma i novy replikační mechanismus DFSR, ktery mene vytezuje LAN, ale kdyz tam nechas 2003, tak zapnout ten stary.

Hodne me potesilo Group Policy Preferences, jen se to da administrovat na Vista/2008 a vyse, ale aplikovatelne uz to je na XP/2003 a vyse.

Z tehle stranek se daji cerpat hodne dobre informace. Doporucil mi je clovek s MS certifikaci.

http://www.petri.co.il/prepare-for-serv ... e=&accent=
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

určitě, jdeme do novýho serveru a tam nevidím důvod proč nejít do R2, všechno co na tom provozujeme buď funguje nebo půjde upgradovat (jako třeba databáze Caché). že jsou skoro všechny stanice na XP, jen jeden stroj s Vistou a můj počítač s W7, to už je asi jedno, mě se na 2008 líbí hlavně daleko jednodušší možnosti spravování, 2003 je dost předpotopní peklo už. díky za odkaz, projdu si to.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

JJ, administrace 2003 neni nejlepsi, ale porad lepsi jak 2000, ktere tu mam jeste na starem printserveru a jen cekam az umrou ty stare tiskarny, abych ho mohl vypnout :-)

Ja doufam, ze na DC 2008 a exchange 2010 prejdu pristi rok, pokud na to dostanu schvalene penize. Zrovna nejlevnejsi to nebude.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“