AMD Phenom II X2 555BE
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Jameo
- Začátečník

-
AMD Phenom II X2 555BE
Ahoj koupil sem si tento procesor viz z nadpisu a pak zděšeně koukam že my windows 7 v zakladnich informacich hlasi uplně něco jineho pak trošku sem brouzdal na iternetu a našel sem program ktery pry zaručeně odhali co je to za typ procesoru cpu-z tak sem to vyškoušel a vysledek byl uplně stejnej.Tady je ta nova specifikace Typ CPU AMD Phenom II X4 Black Edition B55, 3200 MHz jestli mě nahodou nepodvedli Procesor už je takto v chodu dva měsice. A vlastě v obchodech nikde nexistuje prohledal sem snad vše a už fakt nevim kam se stim obratit kdybyste měli nějaky info prosim napište
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: AMD Phenom II X2 555BE
Já ti gratuluji.
Tobě skvěle funguje procesor, který vůbec neexistuje.
To je skvělé, ne?
Asi to bude virtuální procesor.
Mně takhle jednou vyřídili v Alza kladně reklamaci i když jsem nic reklamovat nechtěla.
Nebo bys chtěl radši jít reklamovat odemčené dvoujádro?
Tobě skvěle funguje procesor, který vůbec neexistuje.
To je skvělé, ne?
Asi to bude virtuální procesor.
Mně takhle jednou vyřídili v Alza kladně reklamaci i když jsem nic reklamovat nechtěla.
Nebo bys chtěl radši jít reklamovat odemčené dvoujádro?
Naposledy upravil(a) Lokomotiva dne pon 11. říj 2010, 00:03, celkem upraveno 1 x.
- Jameo
- Začátečník

-
Takže doporučuješ reklamaci?.Moc sem to nepochopil.
- Lokomotiva
- Začátečník

Děláš si z nás legraci?
- Jameo
- Začátečník

-
určite si nedělam legraci jak tve odpovědi mam rozumět odemčene 2 jadro? jako jak to mysliš tam je spatně označejej procesor o jadrech sem nic nepsal
- Jameo
- Začátečník

-
jestli mě neprodaly nějakej brak nebo nevim.
- Lokomotiva
- Začátečník

Zaplatil jsi za 2-jádro
a před 2 měsící jsi ho ty nebo někdo jiný odemkl nastavením BIOSu na 4-jádro.
Co na tom vidíš jako důvod k reklamaci?
a před 2 měsící jsi ho ty nebo někdo jiný odemkl nastavením BIOSu na 4-jádro.
Co na tom vidíš jako důvod k reklamaci?
- Jameo
- Začátečník

-
ups proč furt mluvis o jadrech a odemikani to ma stim značenim procesoru něco společnyho?
- Lokomotiva
- Začátečník

O počtu jader jsi začal mluvit ty a ne já...Jameo píše:...Tady je ta nova specifikace Typ CPU AMD Phenom II X4 Black Edition B55, 3200 MHz...
A protože ani CPU-Z neví, jak by měl pojmenovat Phenom II x2 555 BE s odemčenými dalšími 2 jádry, tak ho pojmenoval tak, jak uvádíš.
Co měl dělat jiného, když mu počet jader nesouhlasil s 555 BE a nějak ho pojmenovat musel?
- falconer
- Nováček

-
AMD ked vyraba procesory, tak na jednom kuse kremiku ma same 4-jadra. Niektore procesory ale maju nejakym sposobom nefunkcne/nestabilne niektore z jadier, tieto jadra su teda deaktivovane a predavaju sa dalej ako 2/3-jadra. Avsak dopyt po tychto nizsich procesoroch je celkom velky a ked je malo nepodarkov, tak sa deaktivuju aj plne funkcne jadra. Tieto si potom mozes na doskach s urcitym chipsetom znovu aktivovat v biose a mas plnotucne 4-jadro. Aj tvoj pripad. Ak ti to funguje stabilne, tak gratulujem, ak si to neskusal, tak odporucam, aby si neskor nebol prekvapeny - napr cez program Linx (nastav si velkost problemu 12000-15000 a 15x).
- Enemy
- Začátečník

Pokud ti procesor takto projde testem v LinX tak ho s tebou velice rad vymenim za muj: AMD Phenom II X2 555BE 
Intel core i7 860, Asus P7P55D EVO, 2x2GB Kingstone 1600Mhz CL8, Gigabyte Nvidia GTX580 SOC, 2x 320GB Samsung, Seasonic M12D 750W, ThermalRight Ultra 120Extreme ("lapovano") + Arctic Silver 5 + 4x Noctua NF-P12 + Thermaltake Swing
AMD Phenom II X2 555 BE 4300Mhz, MSI 790FX-GD70, 2x1GB Patriot 1333Mhz CL7, Gigabyte Radeon HD5850 970Mhz, 250GB Seagate, Enermax Liberty 500W, ThermalRight IFX-14 ("lapovano") + Arctic Silver 5 + ThermalTake Tsunami
AMD Phenom II X2 555 BE 4300Mhz, MSI 790FX-GD70, 2x1GB Patriot 1333Mhz CL7, Gigabyte Radeon HD5850 970Mhz, 250GB Seagate, Enermax Liberty 500W, ThermalRight IFX-14 ("lapovano") + Arctic Silver 5 + ThermalTake Tsunami
- Jameo
- Začátečník

-
Aha tak dik za radu už tomu celkem rozumim dobře vyskoušim ten linx
- Jameo
- Začátečník

-
http://img829.imageshack.us/f/linx.png/ toto mě vyšlo nevim jestli je to dobry nebo špatny.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je přímo skvělý
To znamená, že máš stabilní plnohodnotné čtyřjádro - konkrétně vlastně Phenom II X4 955, akorát nemáš otevřený násobič, což tě rozhodně trápit nemusí... 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Jameo
- Začátečník

-
Tak to je super diky za vysvetleni
- Jameo
- Začátečník

-
emm estě mam jeden dotaz procosor mě neukazuje teploty ale chladic je studenej a a docela mě hluči vetraček slyšel sem že v biosu se daji regulovat otačky mam tuto deskuhttp://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68536 a tento chladičhttp://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65687 na cpu je rychlost otaček 1500 rpm teploty procesoru 0 asi to chladi na nulu ne? nebo nevim
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ne, samozřejmě na nulu nechladí, teplota určitě nebude menší, než teplota okolí
Ale je to naprosto normální, při "odemknutí" CPU přestávají správně ukazovat teploty v jádrech CPU. Takže jediná možnost je věřit přímo teplotě pod IHS (povrchem) CPU, mimo jader. (U AMD většinou o pár °C vyšší, než teplota jader, u Intelu naopak) Měl by jí správně detekovat třeba program Everest 
// Rychlejší jen o chvilku
// Rychlejší jen o chvilku
Naposledy upravil(a) Michael24 dne úte 12. říj 2010, 22:27, celkem upraveno 1 x.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Dvorix
- Začátečník

No, kdyby to uchladil na nulu, tak máš na ostatním rosu
Když se u AMD odemkne blokovaná část procesoru, čidla skoro vždycky ukazují v programech 0°. Takže nic zvláštního. Pokud je Hyper studený, tak se nic neděje, teploty budou ok. Větrák jede asi naddimenzovaně, to lze zregulovat. O tom je tu všude hodně napsáno, nechce se mi ty metody a návody psát.
//edit: ouch Michael byl rychlejší
Když se u AMD odemkne blokovaná část procesoru, čidla skoro vždycky ukazují v programech 0°. Takže nic zvláštního. Pokud je Hyper studený, tak se nic neděje, teploty budou ok. Větrák jede asi naddimenzovaně, to lze zregulovat. O tom je tu všude hodně napsáno, nechce se mi ty metody a návody psát.
//edit: ouch Michael byl rychlejší
- Jameo
- Začátečník

-
jo Everest pravě tento program mě ukazuje všude nula
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
OK, já myslel, že po odemknutí zůstává správná jenom teplota CPU (ne Core), ale asi moje chyba, s odemykáním nemám (bohužel) praktické zkušenosti 
//Jinak platí to, co postnul Dvorix výše, tzn. jestli je chladič studený, teplota je OK
//Jinak platí to, co postnul Dvorix výše, tzn. jestli je chladič studený, teplota je OK