AMD Phenom II X2 555BE

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Jameo
Začátečník
Začátečník

AMD Phenom II X2 555BE

Příspěvek od Jameo »

Ahoj koupil sem si tento procesor viz z nadpisu a pak zděšeně koukam že my windows 7 v zakladnich informacich hlasi uplně něco jineho pak trošku sem brouzdal na iternetu a našel sem program ktery pry zaručeně odhali co je to za typ procesoru cpu-z tak sem to vyškoušel a vysledek byl uplně stejnej.Tady je ta nova specifikace Typ CPU AMD Phenom II X4 Black Edition B55, 3200 MHz jestli mě nahodou nepodvedli Procesor už je takto v chodu dva měsice. A vlastě v obchodech nikde nexistuje prohledal sem snad vše a už fakt nevim kam se stim obratit kdybyste měli nějaky info prosim napište
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Phenom II X2 555BE

Příspěvek od Lokomotiva »

Já ti gratuluji.
Tobě skvěle funguje procesor, který vůbec neexistuje.
To je skvělé, ne?
Asi to bude virtuální procesor.
Mně takhle jednou vyřídili v Alza kladně reklamaci i když jsem nic reklamovat nechtěla.
Nebo bys chtěl radši jít reklamovat odemčené dvoujádro?
Naposledy upravil(a) Lokomotiva dne pon 11. říj 2010, 00:03, celkem upraveno 1 x.
Jameo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jameo »

Takže doporučuješ reklamaci?.Moc sem to nepochopil.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Děláš si z nás legraci?
Jameo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jameo »

určite si nedělam legraci jak tve odpovědi mam rozumět odemčene 2 jadro? jako jak to mysliš tam je spatně označejej procesor o jadrech sem nic nepsal
Jameo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jameo »

jestli mě neprodaly nějakej brak nebo nevim.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Zaplatil jsi za 2-jádro
a před 2 měsící jsi ho ty nebo někdo jiný odemkl nastavením BIOSu na 4-jádro.
Co na tom vidíš jako důvod k reklamaci?
Jameo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jameo »

ups proč furt mluvis o jadrech a odemikani to ma stim značenim procesoru něco společnyho?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Jameo píše:...Tady je ta nova specifikace Typ CPU AMD Phenom II X4 Black Edition B55, 3200 MHz...
O počtu jader jsi začal mluvit ty a ne já...
A protože ani CPU-Z neví, jak by měl pojmenovat Phenom II x2 555 BE s odemčenými dalšími 2 jádry, tak ho pojmenoval tak, jak uvádíš.
Co měl dělat jiného, když mu počet jader nesouhlasil s 555 BE a nějak ho pojmenovat musel?
falconer
Nováček
Nováček

Příspěvek od falconer »

AMD ked vyraba procesory, tak na jednom kuse kremiku ma same 4-jadra. Niektore procesory ale maju nejakym sposobom nefunkcne/nestabilne niektore z jadier, tieto jadra su teda deaktivovane a predavaju sa dalej ako 2/3-jadra. Avsak dopyt po tychto nizsich procesoroch je celkom velky a ked je malo nepodarkov, tak sa deaktivuju aj plne funkcne jadra. Tieto si potom mozes na doskach s urcitym chipsetom znovu aktivovat v biose a mas plnotucne 4-jadro. Aj tvoj pripad. Ak ti to funguje stabilne, tak gratulujem, ak si to neskusal, tak odporucam, aby si neskor nebol prekvapeny - napr cez program Linx (nastav si velkost problemu 12000-15000 a 15x).
Enemy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Enemy »

Pokud ti procesor takto projde testem v LinX tak ho s tebou velice rad vymenim za muj: AMD Phenom II X2 555BE :D
Intel core i7 860, Asus P7P55D EVO, 2x2GB Kingstone 1600Mhz CL8, Gigabyte Nvidia GTX580 SOC, 2x 320GB Samsung, Seasonic M12D 750W, ThermalRight Ultra 120Extreme ("lapovano") + Arctic Silver 5 + 4x Noctua NF-P12 + Thermaltake Swing

AMD Phenom II X2 555 BE 4300Mhz, MSI 790FX-GD70, 2x1GB Patriot 1333Mhz CL7, Gigabyte Radeon HD5850 970Mhz, 250GB Seagate, Enermax Liberty 500W, ThermalRight IFX-14 ("lapovano") + Arctic Silver 5 + ThermalTake Tsunami
Jameo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jameo »

Aha tak dik za radu už tomu celkem rozumim dobře vyskoušim ten linx
Jameo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jameo »

http://img829.imageshack.us/f/linx.png/ toto mě vyšlo nevim jestli je to dobry nebo špatny.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

To je přímo skvělý :) To znamená, že máš stabilní plnohodnotné čtyřjádro - konkrétně vlastně Phenom II X4 955, akorát nemáš otevřený násobič, což tě rozhodně trápit nemusí... :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Jameo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jameo »

Tak to je super diky za vysvetleni
Jameo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jameo »

emm estě mam jeden dotaz procosor mě neukazuje teploty ale chladic je studenej a a docela mě hluči vetraček slyšel sem že v biosu se daji regulovat otačky mam tuto deskuhttp://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68536 a tento chladičhttp://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65687 na cpu je rychlost otaček 1500 rpm teploty procesoru 0 asi to chladi na nulu ne? nebo nevim
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Ne, samozřejmě na nulu nechladí, teplota určitě nebude menší, než teplota okolí :) Ale je to naprosto normální, při "odemknutí" CPU přestávají správně ukazovat teploty v jádrech CPU. Takže jediná možnost je věřit přímo teplotě pod IHS (povrchem) CPU, mimo jader. (U AMD většinou o pár °C vyšší, než teplota jader, u Intelu naopak) Měl by jí správně detekovat třeba program Everest :)

// Rychlejší jen o chvilku :)
Naposledy upravil(a) Michael24 dne úte 12. říj 2010, 22:27, celkem upraveno 1 x.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

No, kdyby to uchladil na nulu, tak máš na ostatním rosu :)

Když se u AMD odemkne blokovaná část procesoru, čidla skoro vždycky ukazují v programech 0°. Takže nic zvláštního. Pokud je Hyper studený, tak se nic neděje, teploty budou ok. Větrák jede asi naddimenzovaně, to lze zregulovat. O tom je tu všude hodně napsáno, nechce se mi ty metody a návody psát.

//edit: ouch Michael byl rychlejší
Jameo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jameo »

jo Everest pravě tento program mě ukazuje všude nula
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

OK, já myslel, že po odemknutí zůstává správná jenom teplota CPU (ne Core), ale asi moje chyba, s odemykáním nemám (bohužel) praktické zkušenosti :)

//Jinak platí to, co postnul Dvorix výše, tzn. jestli je chladič studený, teplota je OK :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“