Jako mnoho ostatních lidí, i Já zůstávám stále u starsího a mnoho programů rychlejšího a stabilnějšího OS (Windows XP).
Ptám se tedy, zda je možné si někde stáhnout miniaplikece, jako je uplně běžné pro Visty a 7micky, které by normalně fungovaly na Windows XP.
Máte s tímhle někdo skusenosti?
Miniaplikace pro Windows XP - kde je sehnat?
Moderátor: Loki5567
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
- sLa
- Nováček

-
Re: Miniaplikace pro Windows XP - kde je sehnat?
Zda-li se dají stáhnout aplikace totožné s těmi ve Vistách, 7mičkách atp. nevím.
Nicméně vím, že existuje velký počet programů, které tyto aplikace dokáží nahradit.
Jedním z nich je například můj favorit: Samurize http://www.samurize.com/modules/news/
Nicméně vím, že existuje velký počet programů, které tyto aplikace dokáží nahradit.
Jedním z nich je například můj favorit: Samurize http://www.samurize.com/modules/news/
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Pokud vím, je tu tématem "Miniaplikace pro Windows XP - kde je sehnat?", takže mě nikdo nenuťte tady promazávat OT -> nerad bych, aby tu vznikl flamewar Windows XP vs. Windows Vista / 7.
Ale to nic nemění na tom, že souhlasím s Wuuduu a nesouhlasím s tvrzením "rychlejšího a stabilnějšího OS (Windows XP)".
Možná, že u Tebe je rychlejší Windows XP - to je možné u pomalých počítačů, které sotva splňují minimální požadavky a mají třeba 512MB RAM -> tam souhlasím s XP. Jinak na běžném PC nevěřím, že by XP byly znatelně rychlejší než 7 (nemluvím o Vistách).
Ale to nic nemění na tom, že souhlasím s Wuuduu a nesouhlasím s tvrzením "rychlejšího a stabilnějšího OS (Windows XP)".
Možná, že u Tebe je rychlejší Windows XP - to je možné u pomalých počítačů, které sotva splňují minimální požadavky a mají třeba 512MB RAM -> tam souhlasím s XP. Jinak na běžném PC nevěřím, že by XP byly znatelně rychlejší než 7 (nemluvím o Vistách).
Však tady Ti to nebudeme rozmlouvat, je to Tvoje volba, co používáš za systém.robocop píše:Už jsem toho o tomhle na netu cetl hodně, takže mi nikdo nemusí nic rozmlouvat.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- foitt
- Nováček

-
tak na RAM <1GB bych si to taky troufal říct.... jinak ne, a co se týká toho výroku stabilnější, tak to ani nemá cenu komentovatrobocop píše:...zůstávám stále u starsího a mnoho programů rychlejšího a stabilnějšího OS (Windows XP)...
Hele, mám na kompu i Win 7 (čekal jsem ale, že to bude jiné dělo), ale XPcka jsou ve všem rychlejší!!
A to vše mám odskouseno na stejnem PC se stejnym hardwarem. A stejný názor májí teměř všichni.
Hodne se i na netu dočítám toho, že kdo si koupí nový comp s Win 7, tak během nekolika dnů přechází na ten už hodně starý a svižný OS WINDOWS XP (a to nejen hráči her, ale i zamestnanci firem).
Už jsem toho o tomhle na netu cetl hodně, takže mi nikdo nemusí nic rozmlouvat.
I spousta firem (kupující nové PC pro sve zamestnance), požadují OS Win XP.
Mám to z vlastní skusenosti.
cose týká firem tam je to jasný, 1) zaškolení lidí a 2) aplikace udělaný pro Xp a 3) naprosto bezchybná práce v doméně mezi dalšími PC, což v kombinaci Xp a 7 nemusí moc fungovat.... jiný důvody neznám a neberu
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

mám pocit, že na XP nejsou miniaplikace
taky sem je kdysi hledal a k té stabilitě... není to pravda co se týče rychlosti hmm na stejno a firmy s XP? tak to sem od nástupu 7ček viděl málo kde... snad jen v hůře vybavených firmách nebo tam kde nejsou potřeba jinak všude má nadvládu Windows 7 to samé ve škole.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Kubas789
- Nováček

-
- trodas
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
S 512MB se na Win7 sotva rozsoupnete, to spolkne jen systém sám, viz:
http://www.youtube.com/watch?v=CgtYmLUQ5wA
Dell OptiPlex GX110 s PIII na 666MHz a 512MB SDRAM bootuje Win7
Podle toho, jak se pomalu spouští CPU-Z je zjevné, že těch 285MB ram co si Win7 spolkly bude chybět diskové keši... Na Win2k se na skoro stejném stroji (jen s 1GHz PIII) dá velmi obstojně surfowat po netu...
http://www.youtube.com/watch?v=CgtYmLUQ5wA
Dell OptiPlex GX110 s PIII na 666MHz a 512MB SDRAM bootuje Win7
Podle toho, jak se pomalu spouští CPU-Z je zjevné, že těch 285MB ram co si Win7 spolkly bude chybět diskové keši... Na Win2k se na skoro stejném stroji (jen s 1GHz PIII) dá velmi obstojně surfowat po netu...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway