Miniaplikace pro Windows XP - kde je sehnat?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Miniaplikace pro Windows XP - kde je sehnat?

Příspěvek od robocop »

Jako mnoho ostatních lidí, i Já zůstávám stále u starsího a mnoho programů rychlejšího a stabilnějšího OS (Windows XP).
Ptám se tedy, zda je možné si někde stáhnout miniaplikece, jako je uplně běžné pro Visty a 7micky, které by normalně fungovaly na Windows XP.
Máte s tímhle někdo skusenosti?
sLa
Nováček
Nováček

Re: Miniaplikace pro Windows XP - kde je sehnat?

Příspěvek od sLa »

Zda-li se dají stáhnout aplikace totožné s těmi ve Vistách, 7mičkách atp. nevím.
Nicméně vím, že existuje velký počet programů, které tyto aplikace dokáží nahradit.

Jedním z nich je například můj favorit: Samurize http://www.samurize.com/modules/news/ :)
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Pokud vím, je tu tématem "Miniaplikace pro Windows XP - kde je sehnat?", takže mě nikdo nenuťte tady promazávat OT -> nerad bych, aby tu vznikl flamewar Windows XP vs. Windows Vista / 7.

Ale to nic nemění na tom, že souhlasím s Wuuduu a nesouhlasím s tvrzením "rychlejšího a stabilnějšího OS (Windows XP)".

Možná, že u Tebe je rychlejší Windows XP - to je možné u pomalých počítačů, které sotva splňují minimální požadavky a mají třeba 512MB RAM -> tam souhlasím s XP. Jinak na běžném PC nevěřím, že by XP byly znatelně rychlejší než 7 (nemluvím o Vistách).
robocop píše:Už jsem toho o tomhle na netu cetl hodně, takže mi nikdo nemusí nic rozmlouvat.
Však tady Ti to nebudeme rozmlouvat, je to Tvoje volba, co používáš za systém.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
foitt
Nováček
Nováček

Příspěvek od foitt »

robocop píše:...zůstávám stále u starsího a mnoho programů rychlejšího a stabilnějšího OS (Windows XP)...

Hele, mám na kompu i Win 7 (čekal jsem ale, že to bude jiné dělo), ale XPcka jsou ve všem rychlejší!!
A to vše mám odskouseno na stejnem PC se stejnym hardwarem. A stejný názor májí teměř všichni.
Hodne se i na netu dočítám toho, že kdo si koupí nový comp s Win 7, tak během nekolika dnů přechází na ten už hodně starý a svižný OS WINDOWS XP (a to nejen hráči her, ale i zamestnanci firem).
Už jsem toho o tomhle na netu cetl hodně, takže mi nikdo nemusí nic rozmlouvat.
I spousta firem (kupující nové PC pro sve zamestnance), požadují OS Win XP.
Mám to z vlastní skusenosti.
tak na RAM <1GB bych si to taky troufal říct.... jinak ne, a co se týká toho výroku stabilnější, tak to ani nemá cenu komentovat ;-) to je spíš na velký :-D :-D :-D
cose týká firem tam je to jasný, 1) zaškolení lidí a 2) aplikace udělaný pro Xp a 3) naprosto bezchybná práce v doméně mezi dalšími PC, což v kombinaci Xp a 7 nemusí moc fungovat.... jiný důvody neznám a neberu :-)
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

mám pocit, že na XP nejsou miniaplikace :| taky sem je kdysi hledal a k té stabilitě... není to pravda co se týče rychlosti hmm na stejno a firmy s XP? tak to sem od nástupu 7ček viděl málo kde... snad jen v hůře vybavených firmách nebo tam kde nejsou potřeba jinak všude má nadvládu Windows 7 to samé ve škole.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Kubas789
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kubas789 »

vista rainbar!!!
to je sidebar z visty
Kubas789
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

S 512MB se na Win7 sotva rozsoupnete, to spolkne jen systém sám, viz:

http://www.youtube.com/watch?v=CgtYmLUQ5wA
Dell OptiPlex GX110 s PIII na 666MHz a 512MB SDRAM bootuje Win7

Podle toho, jak se pomalu spouští CPU-Z je zjevné, že těch 285MB ram co si Win7 spolkly bude chybět diskové keši... Na Win2k se na skoro stejném stroji (jen s 1GHz PIII) dá velmi obstojně surfowat po netu...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“