Samsung SH-S223L & Lightscribe
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- MajdyM
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Samsung SH-S223L & Lightscribe
Zdravím, mám problém s Lightscribe, mám mechaniku Samsung SH-S223L připojenou přes SATA a desku Asus M2N68 PLUS a běhá to pod Windows 7 64bit. Lightscribe control center mi hlásí, že nemůže najít žádnou lightscribe mechaniku, zkoušel jsem už všechno možný co jsem na netu našel, ale nic
jediná rada, která by mohla snad pomoct se mi, ale nepovedla zrealizovat, bylo to přepnout SATA z AHCI na native IDE režim, jenže moje deska v nastavení BIOS nic takovýho nemá a mam pocit, že AHCI režim si pro mechaniku nastavila sama (myslim si to, protože ve windows se hlasí jako SCSI). Dá se to nějak vyřešit? Zkoušel jsem nejnovější BIOS i FW pro mechaniku

Asus M2N68 Plus | AMD Phenom X4 9650 2,3Ghz | Ati HD5700 1024MB GDDR5 |2*1GB A-Data 667MHz | Hitachi P7K500 400GB
- dejf9
- Začátečník
-
Re: Samsung SH-S223L & Lightscribe
já osobně mám SH-S223Q (nevim jakej je mezi nima rozdíl) já osobně jsem lightscribe nikdy nevypaloval(jednou kámoš kterej nemá ligtscribe si dotáh dvd, externí hdd, dvě stovky, pěkně poděkoval a čuměl jak puk že na ploše mám ikonu NFS:UD(kvůli mýmu HW z NASA)) ale lightscribe fachčilo bez problémů
co se týče win jsem na tom stejně jak ty
mechanika je sata ale mám to připojený do sata2
Lightscribe control center nemám nevim cotoje a smažil to přes nero (ten kámoš)
a mám to zapojený do ASRocku Alivenf6p-vsta
bios sice píše atapi cd-rom ale AHCI mám zaplý
ve win to píše že je to scsi
na desce to mám v portu 0
v biosu to mám pod záložkou IDE Configuration
jediný co jsem udělal bylo to že jsem zapojil mechaniku do desky a zdroje zapnul pc a moh jsem smažit(po nainstalování driverů a nera)
jediný co ti můžu poradit je toto:
zkus mechaniku dát do jinýho portu
zkus prolízt celej bios pokud si to neudělal
(i když je to možná blbost) dej tam výchozí ovladače ve winech
zaktaulizuj lightscribe control center
zkus to přes něco jinýho
co se týče win jsem na tom stejně jak ty
mechanika je sata ale mám to připojený do sata2
Lightscribe control center nemám nevim cotoje a smažil to přes nero (ten kámoš)
a mám to zapojený do ASRocku Alivenf6p-vsta
bios sice píše atapi cd-rom ale AHCI mám zaplý
ve win to píše že je to scsi
na desce to mám v portu 0
v biosu to mám pod záložkou IDE Configuration
jediný co jsem udělal bylo to že jsem zapojil mechaniku do desky a zdroje zapnul pc a moh jsem smažit(po nainstalování driverů a nera)
jediný co ti můžu poradit je toto:
zkus mechaniku dát do jinýho portu
zkus prolízt celej bios pokud si to neudělal
(i když je to možná blbost) dej tam výchozí ovladače ve winech
zaktaulizuj lightscribe control center
zkus to přes něco jinýho
Nemá cenu bojovat s windows... vždycky vás vypeče Bluescreenem
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64
- MajdyM
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
všelijaký ovladače a verze softwaru jsem už zkoušel právě
na druhý desce mi to šlo taky hned po zapojení (ale tam je win xp), ale na týhle ne
takže tobě funguje lightscribe i při AHCI ?

takže tobě funguje lightscribe i při AHCI ?
Asus M2N68 Plus | AMD Phenom X4 9650 2,3Ghz | Ati HD5700 1024MB GDDR5 |2*1GB A-Data 667MHz | Hitachi P7K500 400GB
- dejf9
- Začátečník
-
fachčí no ale když ten kámoš smažil jsem měl ještě XP ale o ahci jsem věděl tak jsem nainstaloval ovladače na mechaniku a ahci bylo zaplý ale kdovíjakej to mělo efekt
tak jsem se mrknul do manualu k tvy desce:
vlez do biosu>advanced>onboard device configuration>south onchip configuration>onboard sata type>[Ide controler]>ide controller
zkus tenhle mod (nativni ide) a uvidime jestli ten tip z netu pude
nechapu proč ty biosy dělaj tak složitý já mám 3,5 roku starou desku a je šecko je tam kde bych to čekal
co se týče ahci tak fakt nevim možná to začalo mít nějakej efekt až po reinstallu na w7
tak jsem se mrknul do manualu k tvy desce:
vlez do biosu>advanced>onboard device configuration>south onchip configuration>onboard sata type>[Ide controler]>ide controller
zkus tenhle mod (nativni ide) a uvidime jestli ten tip z netu pude
nechapu proč ty biosy dělaj tak složitý já mám 3,5 roku starou desku a je šecko je tam kde bych to čekal
co se týče ahci tak fakt nevim možná to začalo mít nějakej efekt až po reinstallu na w7
- MajdyM
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
ses asi díval na manuál nějakýho vyššího modelu, já tam nic tavýho nemam, jsem projel celej bios ale nikde nic
- dejf9
- Začátečník
-
na asusu bylo m2a-vm HDMI a m2a-e a ten pc sis skládal nebo jsi ho koupil jako sestavu je totiž možný že výrobce zamezil možnost všeho možnýho ale když vidim ten OC tak ho máš asi sestavenej
- MajdyM
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
aha, promiň starej popis
ta "nová" deska je Asus M2N68 Plus, na tý starý to právě šlo no