M-audio AV40

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Varimathras
Začátečník
Začátečník

M-audio AV40

Příspěvek od Varimathras »

Přemýšlel jsem o nějakých bedýnkách přibližně v téhle ceně. Myslíte, že je to dobrá volba? Dík.
Zvukovku mám xonar xd/dx.
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

Re: M-audio AV40

Příspěvek od DukeNukemCZ »

ja je mam nemuzu si stezovat ale nejsem zadny audiofil kazdopadne planuju skocit na BX8a deluxe
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Nooo, tak osmičku za repráčky se mi teda dávat nechce. Hele a nebručí ti nějak ti ávéčka?
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

Varimathras píše:Nooo, tak osmičku za repráčky se mi teda dávat nechce. Hele a nebručí ti nějak ti ávéčka?
Muzes mi to nejak lip popsat? jestli myslis nejaky bzuceni nebo neco takovyo v klidovym stavu tak ne... poustim je dost casto hodne nahlas zadny problemy ale se zvukem nemam a to mam hodne starou zvukovku (SB Audigy 2 kterou se chystam vymenit prave za asus Essence STX)
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Na nějakym foru jsem četl že když se zapnou, tak nějak slabě bručí, tuším to bylo na EHW.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

AV40..? proc proboha.. pridej litr a kup si alespon BX5a.. AV rada je uplne zbytecny mrhani penezi..
Varimathras
Začátečník
Začátečník

No já je můžu mít za 2.700, což už je skoro polovina. A pět litrů za repráčky k pc se mi zdá prostě zbytečný.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Varimathras píše: A pět litrů za repráčky k pc se mi zdá prostě zbytečný.
Zbytečné pro tebe, nebo zbytečné obecně? Zbytečné jsou tyhle bedny, protože to není ani kočka ani pes. V tomto segmentu hraje roli skoro každá koruna, kterou dáš navíc, prostě se vyplatí si připlatit. Minimum jsou opravdu ty BX5a, jak píše Maxtor. Jestli chceš ušetřit, tak si radši kup nějaké PC repro.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

presne tak jsem to myslel.. bud si kup velky treba geniusy 2.0 za par stovek, nebo rovnou BX5a, coz uz je (sice prakticky nejlevnejsi, ale..) monitor..
Varimathras
Začátečník
Začátečník

zbytečný pro mě. Nicméně kapánek jste mě nahlodali, ještě to promyslím. každopádně dík za názory.
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

ne zadny piskani ani bzuceni nevydavaji, ty av40 mam uz docela dlouho, v ty dobe staly nejakych 3600kc kdy jsem je kupoval.

Kazdopadne do tech BX5 bych sel nadruhou stranu rikas ze za 2700 jo? :) to je docela rozdil oproti 5000kc za BX5a deluxe a ty geniusy bych uplne zavrhul :)

Myslim ze panove trosku prehani (nebo maj jiny meritka) myslim ze ty AV40 budou spadat taknejak kolik stoji a pokud mas moznost je mit za 2700kc tak bych nad tim moc nepremyslel ale pokud mas bokem dalsich 2300kc navic a nemas problem s penezma tak bych ty BX5adeluxe klidne vzal :)

PS: samozdrejme av40 nejsou vylozene "skutecne" reproduktory (ci jak bych to mel nazvat) je to koneckoncu psane i na webu M-Audio ze se jedna o multimedialni aktivni 2.0 system takze asi jo taknejak ve stredu (na nejake te pomyslne hranici kde je prechod mezi pc repracky a pak "skutecnymi" monitory) jsou ale jak rikam za 2700kc mi to prave prijde jako hodne dobra volba (pokud se nejak nezhorsila kvalita) narozdil od Geniuse nebo jim podobnym drazsim logitechum, creative atd..
Varimathras
Začátečník
Začátečník

OK, super, asi do nich půjdu, přece jen dva a půl litru není málo. Díkes, když tak vyměnit se dají vždycky že....
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Děláš chybu, určitě by bylo lepší si připlatit ty 2k na BX5a. Jestli chceš za každou cenu ušetřit, tak mi přijde jako lepší volba:
http://www.woow.cz/reproduktory-20-woow ... i/d-70292/
Mají 5' basák.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Mno, uvidíme, i když basák mě zas až tak netrápí, počítam že v budoucnu přibude woofer.
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

on je docela problem najit na netu nejakej vetsi nazor od nekoho kdo vyzkousel vic monitoru tady nejaka reakce byla tak snad trosku pomuze.

Kód: Vybrat vše

I tried out the 1080mkII for awhile, and while they sounded better than most "computer speakers" out there, something just wasn't quite there, so I took advantage of the 30-day trial offer and sent them back (working the the Audio Insider is an extremely pleasant experience). The midrange was great, but the bass and treble just weren't quite all I had been hoping for. I listen to a pair of AV123 X-LS for my main system, and there was a very obvious "lesser" sound quality to me with the 1080.

I then tried out the M-Audio Studiophile AV40 and, quite honestly, they sounded fantastic. Minus bass excursion, I found the sound completely as enjoyable as my x-ls pair. The midrange was as glorious as the D1080, but the highs were much more impressive and the bass was, somehow, also better despite the smaller drivers. BUT, there was a problem with them. There was some distortion on the passive speaker with bass hits. I contacted customer support (this was maybe 3 days after I received them), was immediately given an RMA number for repair (without asking for one), and told to ship them (at my cost) to be repaired, and then wait 4-6 weeks. Effectively, I paid full-price plus next-day shipping for a pair of speakers that were defective out of the factory, and they wanted me to ship them back, wait over a month, and receive "not new" speakers in return. I was unhappy with their customer service, and decided to opt for a refund instead.

Now I have the Klipsch Promedia 2.1 set, and while the sound isn't as angelic as the AV40's, I'm really pleased.

All this to say I found the AV40 vastly superior to the D1080mkII in terms of sound quality, but inferior in terms of customer service experience.
v rychlosti:

AV40 se mu zamlouvaly vice nez D1080MKII...

Stredy ma pri stejne jako D1080 ale AV40 maji lepsi vysky, nicmene se tam zminuje ze basy znely take lepe i kdyz to ma mensi bass akorat mel smulu ze me mel poruchu u druheho monitoru a musel je dat do servisu a tam nastal problem kdy servis stal za h*vno ze je poslal na opravu, cekal nekolik tydnu a nedostal novy ale jen opraveny tak se rozhold pro vraceni penez.

ted pry ma Klipsch Promedia 2.1 a i kdyz zvuk neni tak "andelsky" jako u AV40 tak je spokojeny

======================
ono taky asi bude zalezet dost jaky druh hudby poslouchas a jaky mas prostor v mistnosti a rozlozeni nabytku, ja je mam ve velky mistnosti kde nic neprekazi (zadny stoly, gauce a podobne) nabytek je uzkej takze ten prostor je "obrovskej" navic posloucham soundtracky z her orchestrialniho razu, disco US 70-80, eva cassidy, Eumir Deodato atd ale jako drum, techno, metal a hiphop me opravdu nic nerika takze nejaky silny basy nepotrebuju. Pokud bys je na neco chtel tak tam muzes zapnout bass booster me ale prisel dost takovej prehnanej a umelej... takze ho vypinam ale treba pro hry se muze hodit (nebo filmy).

nicmene sem jeden cas byl v jinym pokoji (muj se predelaval) a byl jsem v obyvaku kde mame takovy hutny italsky nabytek a velky stul (malo prostoru) a tam dochazelo k tomu ze to taknejak nebylo vubec slyset :(

taky sem jeden cas mel docela sum ale to byl problem ovladacu od zvukovky a uz sem se toho zbavil
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Já bych doporučil tu značku, do které jsem letos šel. Při výběrech jsem vždy došel k Audioengine. K PC s dobrou zvukovkou je to dobrá volba, ale nejsou zrovna levné.
Svou recenzi už jsem tu onehdy linkoval
http://recenze.puschpull.org/audioengine_a2/

nechci nutit nikoho do koupi, ale doporučuji poslechnout, aby se tak trochu dostaly do povědomí.
Na moje nároky jako "PC speakers" stačí s nadhledem a na vážnější poslech mám Xavian XN270 / DPA380
... a mslím, že nějakých pěkných pár desítek reprobeden mi už prošlo za ty roky psaní rukama ...
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Jako ty audia vypadají moc pěkně, ale to už je pro mě moc peněz. :(
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..malej objem.. :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

a proč nekoupíš bazarová repra? pokud to hraje, prakticky není co se na tom může pokazit, v nejhorším budou vyteklé kondenzátory, což je oprava za pár korun u jakéhokoli elektrikáře
ignorelist: kremrole a dezoláti
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

jestli je zmíněn malý objem na Audioengine, tak ano.
Objem je opravdu výrazně menší než tomu bývá.
Když jsem je vybaloval, tak jsem myslel, že je jistě zase budu vracet.
Po poslechu mi bylo jasné, že už u mě zůstanou.

Někdo pořizuje bedny aby byly velké a měly opravdu velké basáky
jinému záleží na zvuku a poslechu hudby

A já souhlasím, že pořádná bedna musí mít objem a basy, ale slušně hrající velká reprobedna bude drahá. Tím drahá myslím, že těžko bude pod 100 tisíc korun, takže volím kompromis a než ne dobře hrající velká reproduktorová soustava, tak raději slušně hrající menší reprobedna - např. Dynaudio Confidence 3 nebo třeba ty zmíněné XN270 od Xavianu. Také bych raději B&W Matrix 800 či 801.
A podobně to vidím i u PC bedýnek, kde jsou ty ceny zhruba o řád nižší. Takže malinkaté ale oravdu dobře hrající A2 od Audioengine jsou pro mne akceptovatelnější než za podobnou cenu objemově 8x větší reprobedýnky, kde bych byl ze zvuku (vzhledem na osobní preference čistoty středů a výšek) zklamán.
:)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“