5670 do amd x2 3600+ --> po pripojeni nejde internet

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Mexxy
Začátečník
Začátečník

5670 do amd x2 3600+ --> po pripojeni nejde internet

Příspěvek od Mexxy »

Zdravim :) prosim o radu. Jestli tady podobne tema uz je tak se omlouvam, hledal sem ale nenasel sem :)
Mam nasledujici sestavu:
AMD Athlon X2 3600+ (2,00 GHz)
2 GB RAM
Asus M2NPV-MX (integrovana nvidia 6150)
Jaky presne zdroj mam nevim. Jedine co vim je, ze byl kupovany asi pred a pul a stal kolem 600. Mel by byt min 350W nebo 400W.

Jaka nejlepsi grafika do tohoto PC? Mam LCD 15'' (zatim, do budoucna bych chtel koupit nejaky 22"). Max investice tak 2k. Zkoumal sem recenze a testy a 5670 mi vysla jako nejlepsi za tyhle penize. Hraju vetsinou TrackMania Nations Forever (kde mam se stavajici integrovanou grafikou pri minimalnich detailech a rozliseni 1024x768 fraps okolo 30), FarCry...Ale chtel bych si zahrat i neco novejsiho (to na tenhle nemuzu :D). Jde mi o to, jestli to muj procesor utahne a jestli bude kompatibilni se zakladovkou. A jeste by me zajimalo, o kolik bych si prilepsil, treba o kolik bych v ty TrackManii mel vic fps. Popripadne mi prosim doporucte jinou grafiku do tehle sestavy.

Dekuji moc
Naposledy upravil(a) Mexxy dne úte 23. lis 2010, 18:16, celkem upraveno 3 x.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Re: 5670 do amd x2 3600+

Příspěvek od Mirek E. »

Ahoj, myslím, že HD5670 bude to téhle sestavy ideální.
Se základní deskou kompatibilní bude. Vše by mělo jet bez problémů. Jaké výkony podává ve hrách si můžeš zjistit třeba na PCT magazínu. ;)
Samozřejmě ještě doporučuji zjistit přesný typ a výkon zdroje a případně zakoupit nějaký nový, kvalitní. Jestli se totiž jedná o ne příliš kvalitní zdroj, může nadělat více škody než užitku.

Pokud chceš ještě zvýšit výkon, doporučoval bych koupit nějaký lepší chladič na procesor (např. Freezer 64 Pro, v bazaru za cca. 250,- Kč) a přetaktovat procesor. Tento je už na dnešní náročnost her docela slabý, takže tím přetaktováním by jsi si mohl pár desítek procent nahnat. :)
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mexxy »

diky za odpoved :) a jeste by me zajimalo, co by se stalo kdyby byl zdroj malo vykonny (to by se nejspis restartoval pc nebo tak neco, a nebo kdyby byl nejaky nekvalitni ? Jak by se to projevilo? Jojo ja uz na PCT koukal, ale ten vykon ve fps asi nebude stejny na moji sestave kdyz oni testuji na i7 a cela sestava je mnohem vykonejsi ne ? :) nebo se pletu? A jeste by me zajimalo o kolik se cca zvysi spotreba PC kdyz bude PC v klidu nebo napr pri prohlizeni internetu.
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mexxy »

jestli muzu poprosit jeste o nazor nekoho jineho :) hlavne chci vedet jestli se to vyplati a koupe 5670 do moji sestavy bude znat na vykonu...jde mi o to aby se mi vykon nezvysil o nekolik malo procent jenom...diky
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Pokud používáš XP, tak s DX 9.0 bys měl mít s 5670 tak skoro 10000 bodů ve 3D Marku 06.
Pokud bys měl novější OS a DirectX 10, bude to tak o 600 bodů víc.
Srovnej si to se stávajícím stavem (odhaduji tak 200 až 220 bodů ve 3D Marku 06) a uvidíš, že se ti grafický výkon zvýší o násobky současného stavu.
Ta grafika navíc skoro nic nežere (61W ve 3D zatížení), takže i po téhle stránce komplikaci očekávat nemusíš.
Fajn, že máš dvoujádro, ale 2 Ghz je na uvedené výkony grafiky málo.
Jak moc tě bude výkon grafiky limitovat uvidíš sám.
Můj odhad je tak 20%.
Jenže to je odhad, tak mě neber za slovo.
No a kdyby sis k 100%-nímu výkonu 5670 nepomohl ani po přetaktování procesoru, můžeš do desky osadit AM3 procesory Athlon II x2 nebo Phenom II x2 (pokud použiješ BIOS aspoň 5005) a to už bys plný výkon grafiky měl i bez přetaktování procesoru.
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mexxy »

diky za odpoved, jojo pouzivam XP, ale casem si dam W7, s tou spotrebou sem rad, jojo vim ze cpu neni nejrychlejsi :( ale do srotu to jeste hazet nechci :) jojo o to mi slo...tech 20% bych prekousnul...kdyby to bylo 80-90 tak bych do toho nesel...hlavne ze se zvysi vykon ve hrach oproti te integrovane 6150.

tak sem si nainstaloval 3D Mark 06 a meril sem :) nastaveni sem nechal vsechno tak jako se mi to spustilo a zapnul sem test a vyhodilo mi to tohle:
264 3DMarks
SM2. 0 Score: 121
HDR/SM3.0 Score: N/A
CPU Score: 1466
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Mexxy píše:264 3DMarks
No jo, ty máš dvoujádro, já to měla s jednojádrem - i když s výš nataktovaným.
Takže přes 30-násobek současného grafického výkonu bys měl mít.
No a karta umí víc než 40-násobek.
Tak asi tak.
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mexxy »

ok dekuju moc :) snad uz se nebudu trapit u her jako FarCry a TrackMania ze pri minimalnich detailech mam fps okolo 30 :D Ale snad si zahraju aspon na medium na 60 fps :) diky
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

To jo.
Tak dej pak taky vědět, jak jsi na tom ve 3D Marku 06.
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mexxy »

dobre dam vedet, jeste ale nevim kdy to budu objednavat...tak pak napsiu :wink: zatim diky za rady
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mexxy »

jeste se chci zeptat na jednu vec...drive, kdyz sem zkousel na tomto pc nejakou grafiku (myslim ze to byla nvidia 6800GS) tak mi to delalo to, ze kdyz sem dal grafiku do slotu pripojil k ni monitor a zapnul pocitac, tak pocitac normalne bezel ale monitor nenabehnul...kdyz sem dal monitor zpet do konektoru od integrovane grafiky tak taky nic...takhle mi to blblo hodnekrat. jenom sem chtel vedet co delat, kdyby mi tohle udelalo taky s 5670
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Staáhneš si drivery ATI a uložíš v PC tak, abys je zase našel.
Ve správci zařízení odinstaluješ drivery grafiky nVidia.
Vypneš PC.
Namontuješ 5670.
Spustíš PC a hned vlezeš do BIOSu.
Tam buď zakážeš integrovanou grafiku, pokud je tam taková volba, nebo aspoň nastavíš, aby si BIOS sáhl na PCI-E grafiku jako první.
Datový kabel monitoru budeš mít pochopitelně připojený k té grafice diskrétní.
Kdyby ti to dělalo s 5670 to, co prve a ty by ses do BIOSu nedostal, odpojíš PC od napájení ze zásuvky a vyndáš na 2 minuty tu kulatou 3,3 V lithiovou baterku z desky, abys resetoval nastavení BIOSu a pak to zkusíš znovu.
Ale zatím nestahuj kalhoty, brok je ještě daleko...
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mexxy »

ok diky moc :) budu doufat ze to pujde v poho napoprvy :)
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mexxy »

Prosim o pomoc
Tak grafika je po delsi dobe doma..
Ale mam problem...Kdyz dam do slotu grafiku a zapnu pc tak mi nejde internet (je to sitovka na zakladovce a proste nesviti ta kontrolka a pise to ze sitovy kabel byl odpojen) a kdyz grafiku vyndam ze slotu tak internet zase jde...nevi nekdo prosim co mam delat ?
zakladni deska je ASUS M2NPV-MX a ta grafika neni od sapphire ale od gigabyte
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Re: 5670 do amd x2 3600+ --> po pripojeni nejde internet

Příspěvek od Mexxy »

vazne nikdo nevi prosim ? :( budu moc rad za rady :(
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“