Problém se zatuhávajícím Explorerem (průzkumníkem, plochou)

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
A-Tom
Začátečník
Začátečník

Problém se zatuhávajícím Explorerem (průzkumníkem, plochou)

Příspěvek od A-Tom »

Mám pro mě poněkud nepochopitelný problém se zatuhávajícím Explorerem ve Win 7 na notebooku - ani netuším kdy nebo proč to začalo, ale když teď vytvořím kdekoli v panelu otevřeného Exploreru nějaký soubor nebo složku, tak se jakoby nevytvoří hned ale explorer se místo toho zasekne (ve stavu neodpovídá, s "rotujícím kurzorem", občas i zešedne) a zůstane tak třeba půl minuty.
- po té cca půlminutě čekání už zase začne fungovat normálně, nový soubor se zobrazí atd.
- Když během té "čekající" doby otevřu dané místo v jiném okně Exploreru, tak se zobrazí naprosto korektně, i s novým souborem
- stejným způsobem reaguje i plocha (logicky, že)

- při mazání to dělá de facto to samé, s tím že s oknem můžu normálně pracovat - ale soubor který jsem smazal se "jakoby" vůbec nesmazal, pořád ho ve složce vidím dokud okno nezavřu, nepřepnu na jinou složku a zpátky

Když Explorer restartuju (celý natvrdo přes task list), tak vše funguje bez problémů, ale po nějaké době, možná i několika uspáních systému se vše opakuje.

Nenapadá někoho co s tím? Byl bych mu vděčen, jediné co napadá mě je reinstal Woken což je poněkud krajní řešení.

//jan.svoboda - Nezakládej dvakrát stejné témata! :x
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém se zatuhávajícím Explorerem (průzkumníkem, plochou)

Příspěvek od Maranov »

Projdi rozšíření shellu (exploreru):
http://www.nirsoft.net/utils/shexview.html
zkus vypnout nějaká rozšíření, případně natvrdo vypni všechno, co není od MS (což můžeš zkusit hned na začátku, ať víš jestli to nějaké z nich dělá).
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
ocadlyon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ocadlyon »

legální windows jsou? :)
ASUS P5QL (iP43), Intel Core2Quad Q6600 @3,02GHz,4GB DDR2 Corsair Dominator 4GB 1066MHz, MSI N460GTX HAWK 1GB DDR5, Creative X-Fi Fatal1ty Pro Audio, Seasonic S12 II 520W, CoolerMaster CM690 II Advanced, Benq 24" G2420HD FullHD, Windows 7 Ultimate 64bit
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Zkusit tzv. Clean Boot a ověřit, zda toto nedělá žádný jiný SW, co se spouští se zapnutím sytému - http://support.microsoft.com/kb/331796
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“