Restart PC pri náběhu Win XP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
MgrBizzaro
Začátečník
Začátečník

Restart PC pri náběhu Win XP

Příspěvek od MgrBizzaro »

Zdravim, mam takovy problem, dal jsem v aplikaci TuneUp Utilities doktora disku a po cirka 9h kdy se dokoncil hlavne systemovy disk se PC pokazde restartuje pri spousteni Win. Predpokladam, ze to opravilo nejake systemove soubory a bude nutny reinstall. Zkousel jsem i opravit pres CD Win XP. Bez vysledku. Mam 500GB disk rozdeleny na 2 oddily, presne na pul. Rad bych, aby mi po reinstallu zustala zachovana data na oddilu s WIN.Hlavne mi jde o slozku Dokumenty. Je to mozne? Diky
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Restart PC pri náběhu Win XP

Příspěvek od zombux »

MgrBizzaro píše:dal jsem v aplikaci TuneUp Utilities doktora disku
:lol: :lol: :lol: a proč jsi to dělal? ono to nějak zlobilo?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Stáhni a vypal nějaký Live Linux CD, nabootuj z něj, překopíruj si dokumenty na druhou partišnu a reinstaluj systém (s formátem).
Hlavně příště neinstaluj žádné "tůnidla", jsou zdrojem většiny potíží.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MgrBizzaro
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MgrBizzaro »

Tak jsem vzal starej disk 40GB, nainstaloval tam widle, ale pro zmenu se vzdy po restartu spusti kontrola konzistence, vsechny 3 etapy probehnou OK, ale zasekne se to na overovani deniku USN. Ten se uspesne dokonci, ale pak se nic nedeje, ani po pul hodine. To je disk asi na vyhozeni co? Ze ja idiot spoustel teho doktora.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

asi bych prvně něčím prověřil povrch disku, jestli tam nejsou vadné sektory. pak teprv případně zkoušet opravit zbořenej filesystém, ale to se samozřejmě nemusí podařit...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“