Vše bylo OK jen jsem musel přeinstalovat některé ovladače, asi po čtvrtém restartu jsem zjistil, že mi zničeho nic chybí v "Tento počítač" několik disků (před pár minutami jsem s nimi normálně pracoval). Fyzicky mám IDE 160GB se systémem a SATA Seagate 250GB (ten byl rozdělen na dvě partition - V: a T:). Asi patnáckrát jsem kontroloval kabely a nastavení BIOSu, ale disky se nevrátily.
Ve správě počítače jsem zjistil, že problém je že SATA disk nevidí až systém XP SP3.
Po naplnění svazku se zobrazuje nově jen prázdný 0MB Dynamický typ. Dynamické disky jsem nikdy nepoužíval a neumím s nimi zacházet, úbec netuším proč se to při posledním restartu na něj nějak rychle převedlo (možná chyba HW, nebo nějaký vtipný virus).

Ve správě disků mám jen možnost: "převést na běžný disk" ale za cenu ztráty dat na postiženém SATA disku. To bych nechtěl protože je plný dat.

Na fóru jsem zjistil že existuje program "TestDisk", který by měl umět nabořený MBR opravit. Nevím ale jak ho nastavit, abych znovu získal přístup na obě partition (nesystémové V: a T:).

Původně byly u každe partition nalevo D.
U první mohu nastavit jen: D,P,*
U druhé mohu nastavit: D,P,*,L
Nemohu nastavit zelenou kombinaci bez D. (Bojím se že D smaže partition)
Nevíte prosím jak obnovit starou struktůru?
Při nejhorším bych raději získal druhý 174GB disk T: (je větší a jsou na něm cenější data)
EDIT: Problém jsem tak nějak vyřešil.
Někomu by se mohlo hodit jak:
1) V TestDisku jsem obnovil hlavičku disku T: , disk V: nešel protože se vzájemně překrývali (nechápu proč prostě TestDisk neignoruje konec V:).

2) Zkopíroval jsem si z "Nepřiřazeného prostoru" (disk V:) uložené kořenové složky pomocí prohlížeče TestDisku na Disk G: (což je nabořené T:).
3) Vytvořil jsem nový primární oddíl (smaže data na bývalém V:).

Jinak škoda že má TestDisk tak příšerné uživatelské rozhraní, svou práci ale odvede dobře.