WINXP - 100% CPU po pripojeni externiho USB disku

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Misteryyy
Žlutá karta
Žlutá karta

WINXP - 100% CPU po pripojeni externiho USB disku

Příspěvek od Misteryyy »

Ahoj, stalo se vám někdy, že když jste připojili disk, tak se začal vytěžovat explore.exe na 100%?

Hledal jsem pár dní na internetu. Našel jsem nějakou souvislost s vadnýma .avi souborama. Udělal jsem všechno potřebný, co psali v návodech.

Začínám si myslet, že to bude jinej problém. Teď jsem přišel na to, že když odpojim exterňák, tak se explorer.exe přestane zatěžovat.

Nenapadá někoho, jestli ten disk jde nějakým způsobem zkontrolovat? Disk používám ještě na Ubuntu 10.4, napadlo mě, jestli to s tím taky nemůže souviset. Přibyly mi na něm nějaký skrytý složky, co se používají v linuxu.

Jestli má někdo nějakou radu, budu moc rád :) Díky
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: WINXP - 100% CPU po pripojeni externiho USB disku

Příspěvek od Butch »

Ze by nejake automaticke indexovani? Mas na disku hodne souboru nebo ne?

Prenos po USB jako takove CPU vytezuje, 100% je ale fakt moc.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Misteryyy
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Misteryyy »

Ted se to pohybovalo od 89-96%. Je pravda, ze souboru tam mam docela dost. Je to 500GB disk, mam tam ruzny zdrojovy kody, vetsinou soubory mensi velikosti a je jich hodne :)
Misteryyy
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Misteryyy »

Vyzkousim ten disk pripojit primo pres SATU. Ten box, ve kterym je se da rozebrat.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jestli tam mas hodne malych souboru, tak to bude ten problem podle me. Indexace nebo jak se to ted jmenuje ve w7(tu pripadne lze vypnout). Zkus napojit nejaky jiny ext disk co bude mit jen par souboru, mas-li moznost.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Misteryyy
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Misteryyy »

Tak. Sata nic nevyresila. Nakonec to vypada, ze jsem opravdu nasel vadny .avičko, ale jeste se nebudu radovat :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

I to je mozne, pc se pokousi nacist co muze.

Jeste pokus, zkus ten disk prochazet total commanderem misto pruzkumnika, jestli pocitis zmenu.

Co si pamatuju, tak jsem zaznamenal problem drive s nejakym formatem videa co mel nejaky divny kodek. Pri pokusu o zobrazeni nahledu zatuhnul cely explorer(jak se to snazi udelat ty miniatury). Naopak v total commanderu bylo prohlizeni ok.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“