AMD HD 6850 problem???

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

jawakiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

AMD HD 6850 problem???

Příspěvek od jawakiller »

zdravim vsechny mam tenhle model http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BT0BV11P4 potiz je v tom ze pri najeti se ventilator toci stale na 75% a kartu nedetekuje everest je to v pohode nebo bych to mel hodit na reklamku? ty otacky se mi nezdaji v cem by mohla byt potiz?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: AMD HD 6850 problem???

Příspěvek od Krteq »

Je to Gigabyte, co by jsi chtěl :mrgreen:

Jakej jouda ti doporučil zrovna tenhle model? Vsadím se, že ventilátory mají jen dvoužilový kablík pro napájení.

Jak tu kartu "nedetekuje" Everest?
jawakiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jou presne ted na ni koukam :D nj pocital jsem ze bude ticha ale nastavil jsem ventilatory pri spusteni na 40% to by melo stacit i v zatezi ne??? everest mi nenajde rychlost ventilatoru to chapu diky tomu 2 pinu zrejme ale nevim ani teplotu :( jinak chladic asi vymenim za nejaky levny ikdyz nevim co by tam pasovalo prej tam jde i L2 od AC
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Vsak pokud ma dvouzilovy, tak sice nevidis otacky(zluty drat), ale regulovat jit musi.
A to jakymkoliv regulatorem pokud grafika stavkuje.
Me prave podle screenu prijde chlazeni te Gigabyte slusne, prijde mi zbytecne jej menit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
jawakiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

slusne je kdyz ho dam na 40 % nejde ani slyset ale karta se sama nereguluje a to mam nejnovejsi ovladace jinak me trapi ten problem s tou detekci v everestu jak dam zobrazeni GPU tak nic prazdna tabulka takze nemam prehled o taktech teplote atd :(
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

jawakiller píše:.. jinak me trapi ten problem s tou detekci v everestu jak dam zobrazeni GPU tak nic prazdna tabulka takze nemam prehled o taktech teplote atd :(
Neni to tim ze je grafika moc nova?
GPU-Z tam teploty nevidis?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
D3VL3R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D3VL3R »

To podle mě nění problém, takový prostě everest je. Určitě si dostal ke kartě různé utility, tam to najdeš...
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom X6 4GHz | GPU: GIGABYTE GTX 1060OC 6GB | RAM: 16GB HyperX Fury DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256GB + WD 1.3TB | OS: Windows 10 Pro x64 | Power: Corsair RM550x 550W
jawakiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no everest je mrtvy a GPU-Z taky nevidi tocky ale to je diky tomu 2 pinu jinak tam teploty vidim :) a gigabyte zadne ulity nedal proste sracka... kartu dam pryc a beru radeji od asusu tam muzu menit i napeti :) a jinak dekuju vsem za radu
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

J, takže Gigabye 6850/70 následujou říkladu svých pětkových předchůdců, ala nejhorší karty celé té řady.
D3VL3R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od D3VL3R »

Co jiného :D dnes jedině do Asus nebo Sapphire, občas MSI
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO​/USB3 | CPU: AMD Phenom X6 4GHz | GPU: GIGABYTE GTX 1060OC 6GB | RAM: 16GB HyperX Fury DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256GB + WD 1.3TB | OS: Windows 10 Pro x64 | Power: Corsair RM550x 550W
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

I powecolor je schopen dělat fukční kartu a to i nereferenční. Třeba jejich nereferenční 5850 byla dost fajn karta, i když tam nešlo zvedat vcore, měla čistej analog a slušný OC i na základnim + solidně tichej chladič.
opinena
Nováček
Nováček

Příspěvek od opinena »

Zdravim,
presne jak zde bylo napsano,Gigabyte u 5850 taky udelal takovouhle neprijemnost s ventilatory,sam jsem ji mel,nic se s tim delat nedalo,momentalne resim neco podobneho u Sapphire 6850-je to takova blbustka ale gadgety na plochu do Win 7 GPU Observer a GPU Monitor nejsou schopni detekovat novou radu AMD 68XX konkretne Sapphire 6850 ? (teplota,fan,memory - proste nic).I 3D mark vantage a 06stka po vysledku na webu stale ukazuje pouze GENERIC VGA.

diky za postrehy
jawakiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

a je normalni ze mi v MSI afterburneru nedetekuje ovladace?ja osobne myslim ze je karta vadna protoze se mi i vypina pri hrani a to mam nastaveno i 100% otacek ostatni HW je ok prosto stress prime jak ram tak CPU
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Osobně jsem četl hodně recenzí této karty a měla by mít funkční jak automatickou regulaci otáček dle teploty, tak by měla ukazovat otáčky - hodně recenzentů si ji vychvalovalo a proto jsem i objednal OC verzi. Pokud to ale není SW problém, tak určitě reklamuj - není to standardní chování.
jawakiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

karta najede s ovladaci do 2D a huci na zbytecnych 50% v MSI afterburneru se nezobrazuje ani verze ovladacu.zkousel jsem se starym OS i z novym OS z catalyst co byli v CD i s poslednimi a porad stejny problem karta zhasina
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Stačí si stáhnout na ofic. stránkách Gigabyte nový BIOS, který to řeší a flashnout jej tam.
http://www.gigabyte.com/products/produc ... =3614#bios

Taky jsem se divil, když jsem ji dal do počítače a naběhli Windows... Nyní je to parádně tichý větrák - samozřejmě při hraní se roztočí podle teploty GPU.
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Tak je to potom jasné, v tom případě museli ovšem recenzenti dostat už karty s tím lepším biosem. Nicméně Ta OC verze (LINK) tímto asi trpět nebude, protože tam BIOS ke stažení zatím není. Celkem to nasere flashovat novou kartu, nicméně na tom nic není.
yesper
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yesper »

DOC_ZENITH píše:J, takže Gigabye 6850/70 následujou říkladu svých pětkových předchůdců, ala nejhorší karty celé té řady.
Niekde si spominal ze GB ma "horsi" referencne modely. Neviem ako ostatne, ale PCB pri 6870 je uplne totozne so Sapphire. Mozem ti poslat neskor foto a hadaj ktora je ktora.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Protože to nevyrobil Gigabyte nebo Sapphire, tyhle karty vyrobil PCpartner.
yesper
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yesper »

A? Osviezim ti pamat?
takovej Gigabyte má třeba horší součástky i na referenčních - nebrat)
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 0#p8090290
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“