ŠOK - co všechno může poškodit počítač !!!

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ŠOK - co všechno může poškodit počítač !!!

Příspěvek od aliencz »

Když v úvodu napíšu, že mi základní desku Gigabyte KT600F poškodila samotná skříň, tak si asi budete ťukat na čelo ...... ale je tomu tak ....

Jistě všichni znáte ty zasouvací záslepky (lišty) které zakrývají otvory v nevyužitých pozicích karet. Dřív se to šroubovalo, dnes jen tak zacvakne .... a tady se to stalo .....

Nad AGP portem, resp. nad otvorem pro grafiku je ještě jeden (první z hora) otvor ..... po dokončení montáže jsem pozastrkoval záslepky a začal dělat instalaci .... po cca půl hodině slyším z komplu "cink" a kompl vytuhl a stichl .....(zrovna jsem formátoval disk) .....

..... koukám jako blázen ..... na grafické kartě leží ona plechová záslepka. Vyskočila z první pozice a přistála rovnou na ní .... je pozinkovaná, takže jistě všichni chápete co následovalo - okamžitý zkrat. Zprvu jsem si myslel, že je v PRCINĚ Radeon 9600 (překvapilo mě, že nee) ..... po půl hodině testování jsem zjistil, že jediné co na desce nefunguje, je AGP port (s PCI VGA jede systém normálně) ...... ulevilo se mi, páč deska je sotva za poloviční cenu toho Radeonu .......

..... měl jsem dokonce štěstí, vyměnili mi celou desku za novou ještě druhý den, ovšem tuto story jsem jim samozřejmě nevyprávěl .....

TAKŽE POZOR NA TY ZPROPADENÝ ZÁSLEPKY ......

Pořád jsem dumal, kam tento post dát, jelikož je hlavní hrdinkou deska, tak je to tady ....
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Vítej do klubu, taky jsem ten port odpálil teda napájení 1,5V, ale trošku jinak. Deska zrovna putuje na reklamaci, tak mi to snad uznají. Díval jsem se co se desce stalo a uplně u ní stačí upálený spoj přemostit kouskem drátu (vyzkoušeno) a deska by jela dál.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja je radsi vzdycky sroubuju... nejak tem udeatkum neverim.. a vidim ze delam dobre...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

na podobném principu funguje i bezešroubková skříň Avance, ve které mam 2. komp. Proboha!!!! Snad se tam ty věci nezblázní a nevyskočí!!!

ě Aliencz Mam ML5410 kde se to taky zasvakává (snad tam jsou i závity pro šrouby) ale ta samosvorná síla je tak velká, že to nevypadne. Asi jsi nedomáčkl, nebo se skříň při manipulaci zkroutila a hup.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jo zvlast pri transportu PC jsou ty mršky schopny "vyskákat" ven.... Sakrys asi budu taky poradne kontrolovat jestli jsou pridelany vsechny, i kdyz si myslim, ze tohle byla velka nahoda. Ale znáte to. :D
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ŠOK - co všechno může poškodit počítač !!!

Příspěvek od Jafido »

aliencz píše:Když v úvodu napíšu, že mi základní desku Gigabyte KT600F poškodila samotná skříň, tak si asi budete ťukat na čelo ...... ale je tomu tak ....

Jistě všichni znáte ty zasouvací záslepky (lišty) které zakrývají otvory v nevyužitých pozicích karet. Dřív se to šroubovalo, dnes jen tak zacvakne .... a tady se to stalo .....

Nad AGP portem, resp. nad otvorem pro grafiku je ještě jeden (první z hora) otvor ..... po dokončení montáže jsem pozastrkoval záslepky a začal dělat instalaci .... po cca půl hodině slyším z komplu "cink" a kompl vytuhl a stichl .....(zrovna jsem formátoval disk) .....

..... koukám jako blázen ..... na grafické kartě leží ona plechová záslepka. Vyskočila z první pozice a přistála rovnou na ní .... je pozinkovaná, takže jistě všichni chápete co následovalo - okamžitý zkrat. Zprvu jsem si myslel, že je v PRCINĚ Radeon 9600 (překvapilo mě, že nee) ..... po půl hodině testování jsem zjistil, že jediné co na desce nefunguje, je AGP port (s PCI VGA jede systém normálně) ...... ulevilo se mi, páč deska je sotva za poloviční cenu toho Radeonu .......

..... měl jsem dokonce štěstí, vyměnili mi celou desku za novou ještě druhý den, ovšem tuto story jsem jim samozřejmě nevyprávěl .....

TAKŽE POZOR NA TY ZPROPADENÝ ZÁSLEPKY ......

Pořád jsem dumal, kam tento post dát, jelikož je hlavní hrdinkou deska, tak je to tady ....
Tak mi ten můj board vrátili s tím, že prý na mechanické poškození se záruka nevztahuje, tak mi prosímtě prozraď jak se ti povedlo tu desku reklamovat, vždyť to muselo být vidět že je ten spoj v háji zeleném.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Martinsix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martinsix »

Kamarád při instalaci cpu tochu škrábnul desku od MSI. A aby nebyl vidět ten škráblej kus tak vzal červenou rtěnku (nebo tužku už si nevzpomínám) a přemaloval. Zakryto to bylo perfektně a reklamace byla... uznaná! :D :-D :lol: :lol: :oops:
Martinsix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martinsix »

A ještě doplněk. Ta deska byla červená (jako většina).
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Všechny záslepky z PCI slotů mám v krabici, i když jsou na mém casu šroubovací. Řeším tím sání vzduchu do kompu - odspodu je přeci jen vzduch chladnější a vidět do není, neboť je to vzadu.... 8-)
Barton 2500_2800(11x189) Arctic Copper Silent 2, MSI 746F Ultra, 2 x 256MB Kingston HyperX 400, Sapphire Radeon 9600Pro Fireblade (470/666MHz), SB Live!Value + Creative FS1000, CD-ROM, CD-R, HDD WD 120GB/8/7200 a IBM9,1GB/7200, Fortron 300W, Win 98SE plus nejaké periferie
Alekk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alekk »

Zkušenost?Poškodila mi grafiku samotná deska!HA!Asi před rokem jsem vlastnil prkno SHUTTLE AK266A,XP2000+,MX440.Tak trochu jsem to zkoušel taktovat a ladit až se mi to povedlo na stabilních 2200+.Ale?Ale moc jsem si nehlídal teploty.A najednou CINK a můj kamarád vypnul. :o Ani obraz ani zvuk.Když jsem rozebral bednu vidím jak mi pasivní chladič s SB leží na grafice.SB byl tak zahřátý že pasta,lepidlo nebo cokoli co mi drželo chladič na chipu povolil a ten kousek zeleňe barveného hliníku mi spadl přímo na grafiku!!! :oops: Vše bylo v pohodě,jen svoji MX už jsem nerozběhl. :wink:
Barton2500+@3200+[11*220],EPOX 8RDA3+ rev.2.1 ,2xSegate SATA 80GB RAID-0,Western Digital 40GB,2x256MB DDR 400,PROLINK FX 5700,SB audigy2 PLATINIUM PRO,AOC 17K+.
johny5v
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny5v »

Mel jsem problem s vetrakem na Radeonu8500LE, dost drncel. Podlozil jsem ho gumou. Pres prazdniny jsem case nekolikrat nekam vezl a minuly tyden jsem zjistil, ze vetracek visi na napajecim kabelu volne ve skrini. Uz se ani netocil, ani nevim, jak dlouho tam byl. Nastesti se nic nestalo, vetrak jsem vyhodil, mam tam jen pasiv a jede to ok

DFI LP NF4-Ultra , A64 3000+ (Venice), Seagate Barracuda 7200.+ 160GB SATA, GainWard GF6600 ,Chill 410W , AOC 7A+
Mesiee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mesiee »

Tak to je drsný! .-))))
Mně odpalil HDD radič na desce a než jsem na to přišle tak odpalil i druou desku na ktery jsem to zkoušel! :-((((
Athlon 2500(3200) 2x512 Samsung(400) FIC-AU13(n-force2) Ati9800Pro
rupius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

funkcni nefunkcni duron

Příspěvek od rupius »

Prispeju svou troskou do mlyna:
SL-75FRN2-RL a Duron 800@140*7=980, 1,775
Prenasel jsem compa na sparku o par baraku dal. Od Po do Ct vcetne se parilo a parilo porad. Ve Ct navecer me to zacalo padat. Nestabilita jak defka. Nic jsem nidke nevidel a na nic jsem neprisel. Doma na to cumim a rikam mu: "Tak co je s tebou???", posunul se chladic Spire FalconRock II (ma 3 spony na uchyceni, tak to dost nechapu, ale.. :? ) cca o 3-5mm na prociku. Jak jsem tak cumel, drzel tam porad dost pevne a nevsiml jsem si, ze by byl byt o chloupek odstaval od CPU. Nicmene CPU od te doby zlobi. On nabehne, ale nedejboze, jak pousti nejaky zvuk do zvukovky. To je v haji a chcip. Ted misto nej se chystam asi na B2500+. Jsem zvedav, kam se s tim Soltekem necha...
JIKKA
Nováček
Nováček

Příspěvek od JIKKA »

ICE píše:ja je radsi vzdycky sroubuju... nejak tem udeatkum neverim.. a vidim ze delam dobre...

Moje řeč, ty cvakačky za kačky na kačky (vulgárněji)...
Barton 2500+ 39°zátěž (zvládá 200x11 při 48° - nepoužívám, není mi třeba) 512 DUALCHDDR400, FalconRock II, Soltek SL75FRN2L, nVidia FX5600 128 VIVO, Audigy, ATITV, TEAC DVD+-RW, 80GB WD 8MB / 60MB Seagate
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já jsem si taky jednou (kvůli vlastní blbosti) hodil na běžící grafiku chladič NB. V obraze vyskočily artefakty a po pár sekundách se komp sám resnul. Grafika to naštěstí přežila...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“