LCD / LED Televize

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
winkja
Začátečník
Začátečník

LCD / LED Televize

Příspěvek od winkja »

Zdravím ve spolek, mám pár otázek, možná se to tady rozebíralo ale jsem tu poprvé a zítra si to musím obědnat, tudíž bohužel, nemám čas hledat přispěvky podobné pokud tu nějaké jsou a tím se i omlouvám adminům a zkušeným uživatelům na tomto fóru.Věc se má takhle.Kupuju Xbox360 a k tomu potřebuji televizi.Ted nastava možnost LED vs LCD.LCD jsou levnější o dost jak jsem se díval, LED jsou dražší ale mají 2x menší spotřebu (porovnáváno na alza.cz).Můj nárok na televizi je minimální - vstup pro xbox (tudíž hdmi a to mají všechny), Full HD (to maji tez vsechny) a to poslední - kontrast.
Otázka první je - Zajímá mě tohle - je při filmech a hrách vidět velký rozdíl mezi 3miliony a 5miliony kontrastem?
Otázka druhá - Jak se cca při cenně dnešní Wathodiny projeví roční provoz LCD a Ledky (tzn.o kolik bude provoz LCD dražší)
Otázka třetí - co má lepší obraz LCD/LED
Otázka poslední - doporučte nějakou televizi do cca 15 000, Tuhle jsem si zatím vybral, takže vaše názory velmi vítám a rád je ocením

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/37-lg-37le5300-led-100hz-d162078.htm
Pokud provoz LCD ktere by bylo lepší než LED a levnějsí nebyl tak markantní cenový rozdíl, klidně si vemu LCD levnější.Takže doufám že sem někdo zkušený, a to tu je vás dost, brzo přispěje a ulehčí mi moji volbu.Díky za odpovědi :)

//e maXXmilian priste postovat do duleziteho vlakna http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=16&t=143566 (a ctete pravidla + pouzivejte dulezita vlakna)

Vyjimecne nebudu lockovat!
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: LCD / LED Televize

Příspěvek od wallot »

kup si plasmu. rozdil ve spotrebe bude v desitkach max par stovkach korrun rocne podle toho jak dlouho tv pobezi a plasma je levnejsi, cerna je opravdu cerna.

LED je jen LCD s ledkovym podsvicenim misto beznejch trubic. ale u kbalitnich tv to stejne nepoznas
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
winkja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od winkja »

Plazmu nechci, to bych se ptal o par příspěvků nahoru :) Mě zajma pouze LED / LCD, navíc u plazmy se vypalujou ty loga ruzné pokkud jsem dobře slyšel když se dlouho díváš na stejnou věc:) Nebo vlatně ja ani další nevyhody plazmem nevím tak to sem taky muzete prihodit:)
Navíc jak sem se ted díval to rozlišení neni moc dobré, 1024x768, rád bych full HD
coolmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coolmaster »

Plazma vs Lcd:
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=25855
Rozdíl mezi Lcd a lcd s LED EDGE podsvícením není taky skoro žádný ,je to reklamní trik na lidi , aby bylo něco nového a lidi byli ochotni zaplatit víc za tv.
Ale není LED jako LED. Pokud chceš kvalitní obraz měla by mít tv LED technologii s LOCAL DIMMING ?
Nevím jak teď, ale před rokem stála taková 40t, proto jsem vzal plazmu. Vůbec není pravda o vypalování log tím trpěly starší generace. Já na své tohle nepozoruji.
Led edge vs Local dimming:
http://www.presentationtek.com/2008/10/ ... l-dimming/
Edit: jsou i Fullhd plazmy stejně jako novej 3d Panasonic
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

winkja píše:navíc u plazmy se vypalujou ty loga ruzné pokkud jsem dobře slyšel když se dlouho díváš na stejnou věc:)
vidím, že tento mýtus se mezi lidmi stále drží ... platilo to u starých generací, ale nové generace plazmy s tím nemají žádný problém. Máme 3 roky FullHD plazmu Panasonic a nic se samozřejmě nevypaluje.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
rezon30
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rezon30 »

Za sebe můžu jednoznačně doporučit Philips (např. 5605h). Jednu máme doma a další tři jsem viděl v akci po známých, obraz naprosto perfektní. Akorát firmware by toho mohl umět víc.
CPU: Intel Core 2 Duo E7300 + Thermalright SI-128 SE | MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) | RAM: A-Data Vitesta EE 6GB 800MHz | HDD: Crucial M4 128GB + Samsung SpinPoint F1 640GB + Samsung SpinPoint F3 1TB | GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4850 + AC Accelero s1 rev.2 | PSU: Enermax MODU82+ 425W | CASE: TT Armor Jr. + 4x Nexus D12SL-12 BW | LCD: Acer 2216 Wsd 22 1680x1050 | KB+Mouse: Logitech -Ultra-X Premium keyboard + A4tech XL-750BF | Sound: Creative Inspire 5.1 5100 / Creative Fatal1ty Gaming Headset
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“