Pri skladani vodnika jsem narazil
Moderátor: morke
- Broxik
- Začátečník

Pri skladani vodnika jsem narazil
na tuto zajimavost > http://www.alphacool.cz/produkt/Koolanc ... 1=01061101 mate s tim nekdo nejake zkusenosti? Libi se mi ze je to expanxka pumpa jedinou nevyhodu spatruju v tom ze se tam bude legracne doplnovat ta voda a pak cenu. Ale ja stejne chtel cerpadlo z expanzkou umistit do prostoru 5.25 takze by se mi to hure doplnovalo i kdybych zvolil klasicke kombo expanzka a pumpa zvlast.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
chronograph
- hellmaster
- Začátečník

-
Re: Pri skladani vodnika jsem narazil
Osobně s tím zkušenost nemám, ale bál bych se velikosti expanzky a odvzdušňování.
PC under construction
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Je to relativne poruchovy a je tam laing bez TOPu. Pokud mas omezeny pocet 5.25" pozic tak budiz, ale jinak bych sel urcite spis cestou 2x5.25" expanzka pro laing pumpu http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_Ac ... g_DDC.html + nejaky regulator ventilatoru do 5.25" pozice treba http://www.alphacool.cz/produkt/Lamptro ... Black.html
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Broxik
- Začátečník

pozic je dost mam big tower a vyuzitou jen jendu pro palicku. Kdyz je to poruchove tak to neni dobre vodnik musi ficet ne aby mi pak cast odesla a ja se smutne koukal na pc tak radsi zvolim jak pises regulator otacek ani tak nepotrebuju me slo hlavne o to ze je to tak pekne v jedne pozici tedy miniaturizovane. Kazdopadne dik za rychlou odpoved
Okurek!
chronograph
chronograph
- Angellus
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mo ja s vodnikama nemam zadny zkusenosti ale asi bych to s doplnovanim resil tak ze bych tu expu dal do nevvyssi pozice 5,25" pak bych si odmeril na hornim plechu polohu polohu sroubu pro doplnovani vyriznul bych tam otvor vetsiho prumeru a vymyslel bych nejakou zatku na zakryti onoho otvoru podle me by to nemusel byt zase tak velky problem a je to hotovy za par minut pokud si to dostatecne naplanujes
PrimarPC CPU:AMD Phenom II x4 940 3GHz Black Edition,MB:Gigabyte GA MA790FX-DS5,RAM: KingStone 4x2GB ram 1066MHz CL5 HyperX Black Edition,VGA:Saphire ATI Radeon HD4870 Vapor-X 1GB GDDR5,HDD: Seagate Baracuda 500GB,case: Aerocool AeroEngine Plus Black,Mouse:Logitech G9, Keyboard: Logitech G15,Sound: Logitech X540 5.1
SekundarPC CPU:AMD Phenom x4 9550 2,2GHz ,MB:Gigabyte GA MA790X-DS4,RAM: KingStone 4x1GB ram 1066MHz CL5 HyperX ,VGA:Saphire ATI Radeon HD4650 512 GDDR3
NoteBook Acer Aspire 5535 cpu:AMD Athlon 64 X2 QL62 (2.0GHz), paměť 3GB RAM, 320GB disk, grafika ATI Mobility Radeon HD3200, Windows Vista Home Premium.
SekundarPC CPU:AMD Phenom x4 9550 2,2GHz ,MB:Gigabyte GA MA790X-DS4,RAM: KingStone 4x1GB ram 1066MHz CL5 HyperX ,VGA:Saphire ATI Radeon HD4650 512 GDDR3
NoteBook Acer Aspire 5535 cpu:AMD Athlon 64 X2 QL62 (2.0GHz), paměť 3GB RAM, 320GB disk, grafika ATI Mobility Radeon HD3200, Windows Vista Home Premium.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Broxik
- Začátečník

tak jsem to nakonec poskladal takhle
Vymenik: Alphacool NexXxoS Xtreme III rev2 + 3x Noctua NF-P12 1300rpm 120mm
Pumpa: Laing DDC-1T Pump - 12 V
Expanzka: XSPC Acrylic Dual 5.25” Reservoir for Laing DDC
Cpu blok: EK Water Blocks EK-Supreme HighFlow Universal - Full Nickle Plated
GPU blok: Aqua Computer AquaGraFX - GTX 580 (GF110)(tady neni moc na vyber:}})
Fitinky: EK Water Blocks 1/4" High Flow Fitting 10mm
Hadice: Tygon R3603 hadice 11/8mm průhledná - 1m
Kapalina: Innovatek Protect
Prosim mohli byste to prolustrovat zda je to ok? snazil sem se vychazet z rad uvedenych zde na foru ale chtel bych mit jistotu ze nekoupim nic spatneho. Taky premyslim zda ma vyznam kupovat vodnika na chlazeni chipsetu, jak bude vodnik tak bych rad to core i5 trosku vice potrapil.
A jeste ja sem na takove vrtani rezani levy takze u me to nepripada v uvahu musi stacit ze to smontuju
diky vsem za rady!
Vymenik: Alphacool NexXxoS Xtreme III rev2 + 3x Noctua NF-P12 1300rpm 120mm
Pumpa: Laing DDC-1T Pump - 12 V
Expanzka: XSPC Acrylic Dual 5.25” Reservoir for Laing DDC
Cpu blok: EK Water Blocks EK-Supreme HighFlow Universal - Full Nickle Plated
GPU blok: Aqua Computer AquaGraFX - GTX 580 (GF110)(tady neni moc na vyber:}})
Fitinky: EK Water Blocks 1/4" High Flow Fitting 10mm
Hadice: Tygon R3603 hadice 11/8mm průhledná - 1m
Kapalina: Innovatek Protect
Prosim mohli byste to prolustrovat zda je to ok? snazil sem se vychazet z rad uvedenych zde na foru ale chtel bych mit jistotu ze nekoupim nic spatneho. Taky premyslim zda ma vyznam kupovat vodnika na chlazeni chipsetu, jak bude vodnik tak bych rad to core i5 trosku vice potrapil.
A jeste ja sem na takove vrtani rezani levy takze u me to nepripada v uvahu musi stacit ze to smontuju
diky vsem za rady!
Naposledy upravil(a) Broxik dne čtv 25. lis 2010, 20:09, celkem upraveno 1 x.
Okurek!
chronograph
chronograph
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze idealni vyber cena/vykon. Ten blok na GTX580 se dela uz i od EK Water a je mozna trosicku lepsi.
- myom
- Středně pokročilý

doporucuju koupit alespon jeden metr pruzinek na hadice pro jejich zpevneni, nekdy jsou treba a ta pruzinka se neztrati.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- gejmer
- Začátečník

-
Kapalina:
Pokud nemáš skříň s průhlednou bočnicí tak je zbytečné dávat si do okruhu něco special
V tvém případě bohatě postačí destilovaná voda + maximálně pár kapek AC fluid.
Fitinky:
Nic jinýho než šroubovací s převlečnou maticí tam nedávej!!!
Tedy TOHLE rozhodně NE.
Průměr hadiček OK,ale osobně bych vybíral do nové sestavy radši průměr 16/11.(Jak řikám,jen osobní názor.)
VGA blok:
Blok od Aquacomputer určitě mnohem lépe vypadá,má lepší teploty,ale je velice restriktivní(Díky hustému drážkování v aktivní části bloku).
Pokud už Aquacomputer tak bych si rozhodně počkal na poniklovanou verzi bloku.
Jinak bych volil EK (Již dostupný u JSC).
Případný chipset blok je na Tobě
Na konec:
Jsou tady příslušné thready kde Tvůj dotaz může být řešen,příště raději psát tam
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=89&t=97717
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=89&t=97720
Pokud nemáš skříň s průhlednou bočnicí tak je zbytečné dávat si do okruhu něco special
V tvém případě bohatě postačí destilovaná voda + maximálně pár kapek AC fluid.
Fitinky:
Nic jinýho než šroubovací s převlečnou maticí tam nedávej!!!
Tedy TOHLE rozhodně NE.
Průměr hadiček OK,ale osobně bych vybíral do nové sestavy radši průměr 16/11.(Jak řikám,jen osobní názor.)
VGA blok:
Blok od Aquacomputer určitě mnohem lépe vypadá,má lepší teploty,ale je velice restriktivní(Díky hustému drážkování v aktivní části bloku).
Pokud už Aquacomputer tak bych si rozhodně počkal na poniklovanou verzi bloku.
Jinak bych volil EK (Již dostupný u JSC).
Případný chipset blok je na Tobě
Na konec:
Jsou tady příslušné thready kde Tvůj dotaz může být řešen,příště raději psát tam
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=89&t=97717
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=89&t=97720
- Ladin
- Začátečník

-
Ten vodník vypadá dobře.
To Gejmer: Proč by nemohl použít nástrčné fitinky? Celkem by mne zajímalo tvoje odůvodnění.
Několik let používám nástrčky + kovový stahovací pásek a nikdy jsem s nimi neměl žádný problém.
Jediný rozdím mezi nástrčnými fitinkami a s převlečnou maticí vidím ve vzhledu a ceně. S převlečnou maticí jsou víceméně dementům vzdorný, ale jsou stále vázány jen na jeden rozměr hadic.
To Gejmer: Proč by nemohl použít nástrčné fitinky? Celkem by mne zajímalo tvoje odůvodnění.
Několik let používám nástrčky + kovový stahovací pásek a nikdy jsem s nimi neměl žádný problém.
Jediný rozdím mezi nástrčnými fitinkami a s převlečnou maticí vidím ve vzhledu a ceně. S převlečnou maticí jsou víceméně dementům vzdorný, ale jsou stále vázány jen na jeden rozměr hadic.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
- gejmer
- Začátečník

-
Protože jsou hnusný a pro fajnšmekra a opravdového vodníkáře to fakt není...Ladin píše:Proč by nemohl použít nástrčné fitinky?.
Pochop to,že šroubovací fitinky s převlečnou maticí jsou jednoznačně evoluce,ta instalace a jednoduchost + rychlost práce je dokonalá.
Sestavy dělám 3 roky a za tu dobu se mi nestalo,že by se nějaká z hadic vysmýkla a ani jsem o tom neslyšel..
I pro začátečníka jsou ideální.Jde o naprosto bezpečný systém.
Pokud najdeš někoho kdo měl problém s únikem kapaliny tak se vždy jedná jen o člověka co měl nastrkávací fitinky..
Ten systém nastrkávacích fitinek je vhodný maximálně na zahradní hadice...
Já na šroubovací fitinky nedám dopustit a každý kdo je zkusil Ti jedině potvrdí,že už jiný nechce
- Ladin
- Začátečník

-
Však v pohodě. Já je mám taky připravený na montáž, protože jsem začal koukat i na vzhled, ne jen na výkon.
Ale ještě stále používám nástrčný, když je na chlazení omezený rozpočet a jde hlavně o výkon.
Ale ještě stále používám nástrčný, když je na chlazení omezený rozpočet a jde hlavně o výkon.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
- Krovax
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já používám tlustý silikonový hadice, a nenašel jsem převlečný fitinky pro hadice 10/16. A únik kapaliny je téměř nemožný přez fitinky. Když chci hadici sundat tak musím asi 2 minuty vyviklávat, nebo to rozříznout.
- Broxik
- Začátečník

ty fitinky myslis toto http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... 1=01060311 ? Jinak teda radsi poridim http://www.alphacool.cz/produkt/Tygon_R ... _-_1m.html .
Okurek!
chronograph
chronograph
- gejmer
- Začátečník

-
Jj jen do toho
Ta EK fitinka má navíc jen 5mm závit,takže nebude nutné dávat mezi ni a blok distanční kroužky.
- Broxik
- Začátečník

takze vse jsem slozil a pro jistotu jen pro cpu. Ale zda se mi ze je neco spatne. Voda ma pomaly prutok. Nez sem vymetl vsechny bubliny tak to snad teklo na pul hadice a dokonce sem zvazoval ze ho demontuju. Jelikoz sem ale menil ten plisek v cpu bloku tak sem myslel ze je to tim dokonce sem zkusil par plisku vymenit ale stoji to porad za prd a je jedno jestli tam fouknu plisek ktery je sama dira nebo tam dam ten default z 2ma. Teplotu cpu mam sice v idle 35-38 a v burnu se vklidku vlezu do 50 stupnu, ale co sem mel kdysi vodni chlazeni si pamatuju ze to workovalo trosku lepe:}. teplota byla 33 a burn neprelezl 38. Druha vec je ze to byl obycejny barton tenkrat jeste defakto single core takze je mozne ze tohle je normalni. Jeste uvedu zapojeni z expanzky (tedy i s cerpadla ) to vede do cpu bloku z cpu bloku do vymeniku a z vymeniku do expanxky. Vymenik je umisten nahore casu kde je jedine rozumne misto. Takovy ten kohoutek jsem skoro cely zatopil aby nebyl skoro videt. Dalsi vec je ze sem tam dal tu inovatek protection sracku a ta spise konzistenci pripomina ridky olej nez vodu. Moje dotazy teda jsou
- neni prilis slaba ta pumpa?
- neco je spatne z cpu blokem?
- umisteni vymeniku nahoru?
- vymenit tu vodu za klasickou destilku?
Prosim o radu co by mohlo byt spatne. Nemuzu ted rozdelat tu grafiku abych pak zjistil, ze to ten vodnik neutahne a pak uz nebude tak lehke to vratit tak abych mohl na vanoce fungovat.
Kdybyjste nekdo chtel se podivat jak to vypada ze mam takovou malou fotogalerii kvalita snimku nic moc ale je to foceno fotakem "do kapsy" zadna zrcadlovka a taky bohuzel moc fotit neumim :}. Zde je ta fotogalerie http://broxik-gnome.rajce.idnes.cz/Vodn ... i_12_2010/ . Dily tady nebudu vypisovat sou uvedene vyse. Kdybyste nekdo potrebovali fotku z urciteho uhlu klidne napiste hned nafotim a aktualizuju fotogalerii.
Za rady predem diky
PS bohuzel sem tam nedal z duvodu obav demontaze ten prutokomer tak vse vychazi jen z pocitu. Ale ten o vikendu doinstaluju a muzu pak rict prresny prutok.
- neni prilis slaba ta pumpa?
- neco je spatne z cpu blokem?
- umisteni vymeniku nahoru?
- vymenit tu vodu za klasickou destilku?
Prosim o radu co by mohlo byt spatne. Nemuzu ted rozdelat tu grafiku abych pak zjistil, ze to ten vodnik neutahne a pak uz nebude tak lehke to vratit tak abych mohl na vanoce fungovat.
Kdybyjste nekdo chtel se podivat jak to vypada ze mam takovou malou fotogalerii kvalita snimku nic moc ale je to foceno fotakem "do kapsy" zadna zrcadlovka a taky bohuzel moc fotit neumim :}. Zde je ta fotogalerie http://broxik-gnome.rajce.idnes.cz/Vodn ... i_12_2010/ . Dily tady nebudu vypisovat sou uvedene vyse. Kdybyste nekdo potrebovali fotku z urciteho uhlu klidne napiste hned nafotim a aktualizuju fotogalerii.
Za rady predem diky
PS bohuzel sem tam nedal z duvodu obav demontaze ten prutokomer tak vse vychazi jen z pocitu. Ale ten o vikendu doinstaluju a muzu pak rict prresny prutok.
Okurek!
chronograph
chronograph
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no myslím, že v zapojení by neměl být problém...možná bych otočil cpu blok o 90 st. aby výstup z bloku byl nahoře...ta expa co je zároveň topem není nic moc, spíš bych volil klasickou expu, kterou bych uchytil vedle základní desky (místo tam je) a pumpu s jiným topem (XSPC) bych dal přes fitinku hned pod expu (líp se zavodňuje)...
- Broxik
- Začátečník

kurnik to by bylo trosku nestesti pac to je zase 2000
pokud mozno bych to rad vyresil ze stavajicim sestavou dilu.
Kazdopadne zitra to zkusim otocit jak rikas jestli to nepomuze.
Kazdopadne zitra to zkusim otocit jak rikas jestli to nepomuze.
Okurek!
chronograph
chronograph
- myom
- Středně pokročilý

spise malujes certa na zed. vsechno to zapoj poradne a pak se divej na teploty. ses si jisty, ze jsi ten blok a pumpu zapojis spravne?