Nelze vytvořit funkční bezdrátovou síť

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Shampoo
Nováček
Nováček

Nelze vytvořit funkční bezdrátovou síť

Příspěvek od Shampoo »

Ahoj,

mám problém s vytvořením wifi sítě.

Na střeše mám AP s POE adaptérem, z kterého vede twist rovnou do PC. Chci z PC udělat AP, abych mohl doma připojit k síti ostatní PC.

Na PC mám Win7 x64 a na druhém PC WinXP x86. Wifi kartu mám od TP-Link (model: tl-wn350gd) a druhou od D-Link (model: dwl520+, který neumí pracovat pod Win7).

Pokud ručně vytvořím síť, např. bez hesla, tak karta nejspíše ani nevysílá, jelikož ji druhé PC ani telefon nenajde. Když vytvořím Ad-hoc síť, tak vysílá, ale připojené zařízení nemá přístup k internetu. V konfiguraci wifi karty je internet nasdílený (+ostatní služby). Firewall jsem také povypínal, nebo povolil vyjímku pro port80.

Podotýkám, že na mém PC (Win7 x64) nastavuji vše v ovládacích panelech - Spravovat bezdrátové sítě.

Máte někdo nějaké rady, či nápady?

Nevíte o nějakém testu/recenzi wireless karet?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze vytvořit funkční bezdrátovou síť

Příspěvek od Smith »

Kup si router s WiFi... ušetříš si tím zbytečné problémy.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Shampoo
Nováček
Nováček

Re: Nelze vytvořit funkční bezdrátovou síť

Příspěvek od Shampoo »

Díky, ale vkůli problému s nastavením routeru jsem chtěl vyzkoušet tento způsob.

Řešil jsem to na konkurenčním fóru:
http://extrahardware.cnews.cz/forum/vie ... 35&t=15714
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“