Nezna nekdo ceskou pobocku autorizovaneho servisu seagate? Podle jejich stranek to vypada nejblize do nemecka, a to bych fakt nevedel jak vyplnit reklamacni formular
Zaruka mi vyprsi v lednu, rad bych zkusil reklamovat disk co nejdrive.
Díky za rady
To ti nezbyde nez to poslat do Nemecka, u nas zadny servisni stredisko Seagate nema. Vyplnit reklamacni formular neni nic slozityho jestli ovladas aspon zaklady anglictiny: http://support.seagate.com/customer/en- ... jsp?form=1
Jednou jsem takhle posilal WDcko taky do nemecka a vse probehlo bez problemu, za 3 tydny byl doma novej disk. Co jsem slysel tak u Seagate to byva podobny.
Seagate má pobočku v Polsku, vyjde tak levněji pošta. Projeď disk utilitou SeaTools a chybový kód vyplň do formuláře, který postoval Beneshee. Pak vybereš pobočku, kam chceš poslat disk. Polepíš balík jejich RMA číslem a pošleš. Do pár dní ti přijde Seagate Repaired Drive zpět.
Jiný postup je u chyby firmwaru Barracud 7200.11. Zadáš požadavek na opravu, přijede DPD a disk na náklady Seagate odvezou a přivezou.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
Zkousel jsem nainstalovat tu utilitu, ale vzdy to napise fatal error. Disk se v pocitaci nehlasil a kdyz tam byl jen tento vadny disk, tak pc neslo ani zapnout. Podle jejich napovedy jsem vyplnil cislo pod kterym meli napsano ze je fail drive.
Jedná se o tento disk: Seagate BARRACUDA drive 7200-RPM SATA 500 GB
Model Number / Part Number
ST3500320AS 9BX154-303
kdyz jsem dokoncil objednani reklamace, tak mi prislo predvyplneny nadpis baliku a pokyny jak by mel byt bezpecne zapalen.
Adresa kam to chtej poslat je: Return Location
UPS Munich UPS-SCS Collection Point Seagate Lohstrasse 32 Schwaig (Oberding), 85445 Germany
Takze zadny UPS neprijede jo? To jsem rad, protoze je pro me pohodlnejsi zajit si na postu kdyz mam cas a ne cekat celej den doma nez nekdo prijede. Navic na adresu na kterou jsem to objednal dorazim az zitra.
Hrozne me stve ze kdyz uz to clovek nemuze reklamovat u nas, tak ze alespon stranky nemaj napsany cesky. Anglictinu sice na mirne urovni ovladam, ale rozhodne si neprelozim vsechny podminky, ktere pri vyplnovani formulare reklamace, mi jsou oznamovany ze mam dodrzet.
tak mi zatim jen prisel potvrzujici email ze prijaly zbozi do opravy. Reklamaci jsem registroval 30.11.2010 a disk prijaly 6.12.2010 a od te doby je u stavu "In Process"
Pritom obvykla doba na vyrizeni reklamace byla psana 3-7dni.