Asus Xonar DX/XD - problém s mikrofonem

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Mnau
Začátečník
Začátečník

Asus Xonar DX/XD - problém s mikrofonem

Příspěvek od Mnau »

Zdravím, mám půjčenou kartu Asus Xonar DX/XD strčenou v PCI-E 1x slotu a pridavny napajeni taky, mam k tomu pripojeny sluchatka Roccat Kave analogově, mam problém se snímáním mikrofonu, hlavně ve skype, TS a další. Když nic nedělám a kecám po netu tak je to v pohodě, ale jakmile si zapnu jakoukoliv nejspíš novější hru, zkoušel jsem WoW, CoD MW2, Starcraft 2 tak ten s kým volám říká že v tom začně ohromně hučet jako když bych si zapnul vysavač, když překliknu do win tak ticho, ve starším CoD 4 to prej hučí mín, ale hučí, to samý CoD 5 a CoD Black Ops. Víc toho nemám nainstalovanýho, ale stejně nejvic kecam u wowka, CoD MW2 a SC2 a tam to hučí nejvíc, nastavené to mám snad dobře, vstup mám nastaven na mikrofon, ovladače poslední co jsou a FW taky, akorát od těch posledních ovladačů mi nefunguje takova blbost Magic Voice ktera meni muj hlas treba na dinosaura, ne že bych to využival :-D ale tak je to spojeny s hlasem, když si vypnu zesílení mikrofonu tak me druha strana neslyši jen špitání a když přepnu na Line in tak to nehučí, ale zas mě na druhy straně neslyší .. Nemá s tím někdo zkušenosti, radu nebo cokoliv ? Na netu jsem nenašel nic k memu problemu. Díky všem
CPU: Intel Core i5 2500k CPU Cooler: Noctua NH-C12P GPU: GTX680 MSI Lightning MB: Asus Sabertooth P67
MEM: Kingston HyperX DDR3 8GB 1600 MHz HDD: Samsung 840 PRO 256GB, Seagate 2TB, WDGreen 2TB
SOUND: Asus Xonar D2 + Microlab Solo 6c + Sennheiser PC360 Monitor: Samsung S24A850DW
CASE: Fractal Design Define XL Titanium Grey PSU: Corsair HX750
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Asus Xonar DX/XD - problém s mikrofonem

Příspěvek od Wuuduu »

s DX mam na TS/VT uplne cisty hlas, takze problem skus hladat v tom, ze sa ti napr. biju drivery Asusu a starsej zvukovky. Creative dokaze system totalne dodrbat a jedina moznost ako sa ho uplne zbaviot je format c:, pretoze zasahuje aj do bootsectoru.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Mnau
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mnau »

Predtím jsem měl jenom integrovanou a žádnou jinou nikdy, zakázal jsem ji v biosu. Zkoušel jsem i jiny sluchatka a taky šuměj. No v poslední době jsem přemýšlel nad přeinstalací systému, v nejbližší době to zkusím a pak napíšu, nic jinýho mě totiž nenapadá a na internetu opravdu nic není. :(
CPU: Intel Core i5 2500k CPU Cooler: Noctua NH-C12P GPU: GTX680 MSI Lightning MB: Asus Sabertooth P67
MEM: Kingston HyperX DDR3 8GB 1600 MHz HDD: Samsung 840 PRO 256GB, Seagate 2TB, WDGreen 2TB
SOUND: Asus Xonar D2 + Microlab Solo 6c + Sennheiser PC360 Monitor: Samsung S24A850DW
Mnau
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mnau »

Tak problém přetrvává, po čistý přeinstalaci a nahrání nejnovějších ovladačů. Vše fungovalo dobře dokonce mi fungovalo i to měnění hlasu, zkušebně zapnu wow jestli to hučí a hučí jako předtím, navíc mi od ty doby co jsem poprvy pustil wow nejde to měnění hlasu, zkoušel jsem i front panel, tam to hučí taky a navíc je tam ještě spusta bordelu navíc. Zde přikládám zvuk který to produkuje, určitě to poznáte http://www.ulozto.cz/6847912/zvuk-wav Nevíte někdo co s tím ? :sad: Nejspíš to vypadá na reklamaci, ale klidně ještě něco vyzkouším co poradíte.

Edit: Po těžkém bombardovaní všech možných rad a návrhů to radši vyreklamuju. Nejspíš můžete lock
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

zkus ještě Uni Xonar ovladače : http://brainbit.wordpress.com/category/uni-xonar/

třeba se poštěstí;)
Mnau
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mnau »

Díky, vypadají dobře, poslední aktualizace ovladače 5.12.2010. Jen co se karta vrati z reklamace a bude to zlobit tak hnedka zkusim.
hit.man
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hit.man »

Chci si koupit tuto zvukovku a mám sní po přečtení dva problémy které mě zaujali.

1. jsem se dočetl, že se objevil problém ve kterém zvukovka přepíná z 5.1 do 2.0, dělá mi to samé integrovaná zvukovka a chci nějakou do slotu, aby mi to nedělalo a dočtu se že ten samý problém se na ní vyskytuje také, dotaz je ten zda ovladače číslo 7.12.... co jsou na webu řeší tento problém?

2. jak je to s připojením sluchátek do předního panelu? musím to ručně přepínat v softwaru? na 2.0? Nebo je to tak, že když mám běžně zapojené repráky 5.1 a připojím sluchátka do předního panelu dojde k autmatickému přepnutí?

Díky za odpovědi
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“