Problémy s wi-fi v NB

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Problémy s wi-fi v NB

Příspěvek od Vivec »

V bytě máme adsl router edimax AR-7084gB na který se připojuju cca 5 let starým NB s wifinou intel pro wireless 2200BG. Wifi se chová velice podivně, normálně funguje pár minut (2-5, nikdy víc než 10), načež se začne prodlužovat odezva až do doby než žádný paket neprojde, wifi se tváří pořád připojená a dokud jí nevypnu a znovu zapnu tak nefunguje...

systém je win xp se všemi záplatami, zkoušel jsem i čistou instalaci ale nepomohlo to

u jiného NB (asus eee, takže řádově novější) jde wifi bez problémů, když se zapojím po lanu tak to jede bez problémů

bohužel nemám nikde možnost vyzkoušet NB na jiný wifi abych zjistil fukčnost s jiným routerem...

čím myslíte že to je? wifi v NB v háji?
UberDiablo
Začátečník
Začátečník

Re: Problémy s wi-fi v NB

Příspěvek od UberDiablo »

jaký typ šifrování tam máš? u WPA-PSK měly tyhle wifiny problém.. každopádně bych zkusil stáhnout nejnovější ovladač přímo z intelu. prcek už má jinou wifi..

pak mne ještě napadá wifi anténa v ntb, povolený konektor, nebo skříplý kablík - nedávno jsem řešil podobný problém, skříplý kablík v pantu a chovalo se to podobně.

vyzkoušet jinou wifi síť můžeš v nějakém obchoďáku nebo kavárně..

jinak myslím, že síťovka špatná nebude.
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

na routeru je myslím jen WPA, amténu jsem trochu kontroloval, rozebral jsem NB, odpojil od síťovky konektory a snažil se vytáhnout anténu z víka, ale je tam asi přilepená a nešla mi úplně vytáhnout, každopádně co jsem koukal jestli není někde porušená tak byla v pohodě

jinak pokud nechám jen pingovat např. google a nedělám nic jinýho, tak to jede klidně hodinu, jak ale načtu pár stránek, tak se to hryzne...
UberDiablo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UberDiablo »

mas bud WEP, nebo WPA .. WPA je v podstate ze muzes mit jak dlouhy heslo chces, do 26 znaku myslim. Tak to bude ono, stahni tohle, akorat vyber system atd.: http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... Connection
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Doporučuji i upgrade firmware routeru...
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“